Message |
|
donez mascul adult caeruleus.
primul venit, primul servit. detalii pm.
|
 |
|
S-a rezolvat. Se poate închide topicul. Multumesc.
|
 |
|
am mare nevoie de ajutorul ciclidarilor.
am o femela de caeruleus care e tot timpul batuta de o alta femela (si poate si de masculul alfa...). am reusit sa o pun pe "picioare", dar, din pacate, istoria se repeta.
femela e vioaie (acum), mananca, numai ca este vesnic alergata si ciupita (lipsa coada si cativa solzi...) si nu are rani deschise sau infectate (au fost, dar s-au vindecat, cu tratament, nu de la sine putere).
cine o poate ajuta, rog pm pentru o noua gazduire (vreau sa evit  )
multzam
p.s. multzam lofty
|
 |
|
aha....
dar cu bulele de aer cum te descurci? ai burete bolborositor?  sau o bula, doua pe secunda?
|
 |
|
salutare
stiu ca se tot discuta despre filtrele externe din teava pvc. sunt belea filtrele astea.
ideea e ca sunt in curs de proiectare a inca unui filtru home-made si am ajuns la o "rascruce": ce materiale ati folosit pentru traseul de admisie si emisie (ma refer la traiectul din acvariu, nu la cel cu furtun)? si ca sa fiu si mai concis, eu vreau sa fac 3 L-uri, unul pentru emisie si 2 pentru admisie, L-uri care vor fi doar in acvariu si care doresc sa fie cat mai discrete. am gasit teava pvc, care e si usor de modelat si e si ieftina, dar, din pacate, este prea groasa, 32 mm diametru.
deci, stimati tovarasi si pretini, domniile voastre cum s-au descurcat cu problema asta?
multzam in avans celor care imi raspund, ca poate uit dupa.....
|
 |
|
reef.
si dupa cum am mai spus, am gasit, pe un site francez (din pacate nu mai stiu adresa...) ca este Labidochromis Caeruleus var. Sauvage (adicatelea varietatea pura, salbatica). ca o fi, ca nu o fi, e frumos, ca e al meu!!!!!!!!!!!
|
 |
|
da' la cat timp ii schimbi apa? si in ce proportie?
si ceva filtre are/ intern sau extern?
|
 |
|
si, in alta ordine de idei, astept ceva sfaturi cu privire la "conductele" de admisie si emisie a apei din acvariu pentru noul filtru
am gasit teava pvc de 32 (zic ei cea mai mica dimensiune) cu care ma pot "juca" mai lejer, dar, din pacate, este cam mare si cam grosiera (avantaj ca e ieftina). teava imi trebuie doar pentru partea din incinta acvariului, pentru restul traseului o sa folosesc eternul furtun.
deci, ca sa fiu mai concis, ce material sa folosesc (ieftin si usor de modelat) pentru a face 3 L-uri care sa iasa din acvariu (1 emisie si 2 admisii)? (nu fac off-topic, pentru ca la atelier nu s-a discutat despre chestia asta (sau cel putin nu am vazut eu, iar daca am omis, aveti voie sa  .....)
|
 |
|
si am inlocuit piatra de aer cu perdea de aer..... e altceva, bre...
si aici ceva poze noi
mascul dominant (din pacate, fffffffffffffffffffffffff agresiv...... chiar daca am suplimentat numarul de femele.....)
conform francezilor, caeruleus-ul din josul pozei ar fi "sauvage"
si urmeaza sa fac si eu un filtru extern homemade (revin, probabil, cu poze), CA SE SIMTE O NEVOIE, MAI, DA' CE NEVOIE..........
|
 |
|
asa cum am promis, am reusit sa ii prind pe cei mici in poza
si uite ce am prins
si
puiuti de elongatus...
|
 |
|
ceva poze gasim?
|
 |
|
am vazut doar unul.
asa ca "tocanitza" au mancat-o, cat despre suprapopulare, marim acvariul, nu?!
|
 |
|
nu pot sa nu ma laud!!!!!!!!!!
aseara, dintr-o mica gaurica a unei pietre, rasarea, mandu, un mic pestic (viu)
cum l-am prins in poza, cum il bag la vizionat
|
 |
|
tovarasu' admin, forumistii nu vor sa faca schimb cu mine.....
cred ca se poate inchide si chiar sterge
|
 |
|
popey wrote:Mai baieti, daca ma mai uit mult la voi, ma las de plantate  . Si pana una alta, multumesc lofty pentru trick-ul cu pozelele
multzam de aprecieri
si se pot face multe cu un DSLR-eu, daca ai habar (eu nu am, dar il am pe vesnicul si eternul tatalmeu)
|
 |
|
aha, deci algele sa traiasca!!!!!!!
si eu care ma gandeam sa golesc acvariul si sa ma apuc sa spal pietrele si fundalul cu detergent si clor sa scap de alge.....
|
 |
|
asta e si ideea... un mic colt de natura intr-un colt de apartament... inca nu am nevoie de puiet mult. poate peste cativa ani, cand se mai cocoseaza vreunul , poate cand mai inregistrez vreun  ...
pentru mine a fost ok sa vad ca dupa 1 sapt de cand am adus "copiii" acasa, s-au apucat de :18: - a.k.a. conditii ok, nu?
si acum, cu mult  astept sa vad vreun "pitic" cum iese sa papa
apropos, ce papa dam la aia mici? daca a scapat vreunul...
|
 |
|
multzam, este una si aceeasi care, la momentul postarii pozelor nu mai era atat de gusata.
am ales sa las "natura" sa isi faca mendrele si ca atare, cred ca a "lansat" la apa niste puiuti.... sa vedem mai incolo daca "rasare" ceva dintr-un ungher al acvariului....
|
 |
|
|
 |
|
grija mare daca se sfarama doar la o "apasare mai apasatoare".
la 200 l acvariu, iti trebuie ceva pietre "stivuite" si greutatea pe cele de baza va fi destul de mare (sa nu te trezesti cu stiva de pietre prin casa  )
parerea mea de incepator
|
 |
|