[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: brawn
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Message
Prea putine informatii despre acvariu. In orice caz, eu zic sa te invinuiesti. Cum a fost tratat lemnul inainte de a-l face decor de acvariu?
Plantele din link-ul pus de tine nu sunt o raritate. Acel acvariul in sine este o raritate. Bambusul creste in jungla, nu in acvariu. Nu alerga dupa cai verzi pe pereti, ia-o usurel.
Nu am avut asa ceva, dar dupa spusele multora Tetra CO2 Optimat este frectie la un picior de lemn. In locul tau, as incerca varianta "artizanala". Ai o gramada de informatie referitor la aceasta tema si aceasta "instalatie" chiar nu e acceleratorul de la Geneva... Eu as mai adauga un tub in capacul pe care il ai. 15 W la 63 litri e cam putin chiar si pentru plante usoare. Da, neonul ar trebui schimbat anual. Se gaseste folie oglinda. O lipesti pe partea interioara a capacului.
Filtrele pe care le-ai mentionat sunt ok cu conditia sa nu suprapopulezi acvariul. Problema e ca acele filtre se monteaza in bazin, asa cum reiese si din denumire. Vei avea ditamai magaoaia in acvariu. Pentru inceput nu e critic, dar cu trecerea timpului o sa-ti zgarie retina. Nici Easy Life Easy Carbo si nici Easy Life Profito nu contin elemente macro. E cam complicata povestea cu fertilizarea, asa ca cea mai buna varianta ar fi sa te documentezi temeinic ce inseamna aceasta si dupa aceea sa pui intrebari mai "inguste". Nu-ti face prea mari griji in privinta mancarii pentru pesti. La ce specii vrei tu, e o problema minora. Poate doar sanitarii au nevoie de hrana dedicata (daca vrei tu sa le-o oferi). Preamaritul ti-a dat 4 producatori de calitate. Important e sa nu hranesti pestii in exces.
Au...destul de mult si second hand...

Si asta-i numai inceputul
2. Cam 6 cm in medie (mai putin in partea din fata, mai gros in spate).
3. Aquarelle scoate in evidenta culorile. Pentru plante exista tuburi mai bune. In general, tema e foarte larga. Da, Osram produce si T5.
4. Asa este, dar merita.
6. Teoretic, ar trebui sa mearga. Practic, vei vedea. Eu zic sa iei in considerare o bomba. Crede-ma, face minuni.
7. Pentru ca viviparii puiesc in draci, sunt destul de "murdari", mai ciupesc din plante, se dau la creveti si pentru ca un card de neoni arata foarte bine.
9. NH4, NO2, pH in prima faza. Dupa aceea NO3, PO4, kH, gH, Fe. Nu am folosit niciodata solutii pentru limpezimea apei sau pentru alge.
1. Bun
2. Aquabasis are instructiuni de folosire, iar pentru Manado calculezi volumul.
3. Intre cele 2 as alege Hailea. S-ar putea ca pe viitor sa ai nevoie de mai multa lumina si nu stiu daca un asemenea corp permite adaugarea de tuburi. Varianta ieftina pentru tuburi este Osram 865 sau 965. Variante mai scumpe sunt o multime...
4. Ia-ti un filtru extern.
5. In aceasta perioada a anului nu e o urgenta. Este un incalzitor bun.
6. E buna lista de plante pentru inceput. As adauga ceratopteris thalicroides si pistia. Cu covorul e mai complicat. Ai nevoie de o lumina mai puternica decat pentru plantele mentionate de tine, CO2 si fertilizare.
7. Eu zic sa te opresti la neoni (vreo 25) si eventual niste sanitari. Poti sa pui creveti cu ei.
8. Pad-ul e obligatoriu.
9. Solutiile gen Easy Carbo nu inlocuiesc aportul de CO2. Testere e bine sa-ti iei dedicate (nu 5 in 1 sau 6 in 1)
Pentru ca, asa cum ti-a spus si colegul tarca.paul, degeaba ai fertilizanti daca nu ai lumina si CO2. La inceputul unui acvariu, plantele nu merg la 100% din "capacitate", se adapteaza la conditiile din acel bazin. Absorbtia nutrientilor din apa este scazuta. Algele in schimb nu au nevoie de nicio perioada de adaptare si pot profita de pe urma "slabiciunilor" plantelor. De aceea se recomanda plantarea masiva cu plante "usoare" cu crestere rapida. Da, ai face bine daca ai trece la 2 X 18 W. Tine cont de faptul ca aceste tuburi au 60 cm lungime. De ce spui ca apa distilata e mai "buna"?
In general, e normal sa ai ceva alge cand startezi un acvariu. Nu imi dau seama din pozele tale despre ce alge e vorba. Vad ca ai un soi de valisneria. E o planta cu cerinte mici, buna pentru inceput. Cealalta planta nu stiu ce e, in orice caz nu arata deloc bine. Ar trebui sa plantezi mai intens bazinul cu plante "usoare", care cresc repede. Ce scrie pe becul tau? 21 w e cam putin, dar pentru anumite plante ar fi suficient. Pe viitor, dupa ce se mai "aseaza" acvariul, ar trebui sa mai suplimentezi lumina. E OK 8 ore de iluminat pe zi. Cumpara-ti o priza programabila pentru lumina. Profito se dozeaza in mililitri, nu in picaturi. Oricum, eu nu m-as aventura cu Profito in stadiul actual al acvariului, risti sa faci mai mult rau decat bine. Pompa de aer nu te ajuta la nimic. Fa-ti o bomba de CO2. Fa rost de fertilizare macro. Citeste cat mai mult, ca ai de unde...
Nu poti compara ce vrei sa cumperi tu cu un sistem de CO2 presurizat. In schimb il poti compara cu o bomba facuta din zahar, drojdie si (optional) gelatina. Uita-te atent la poza din link-ul pus de tine. Scrie pe ambalajul respectiv "dried micro organisms". Nu cred ca a incercat cineva, dar banuiesc ca ar iesi un cozonac pe cinste din acel ingredient de firma. Bomba poate exploda la fel cum un acvariu poate crapa. Vezi ca sunt retete pe forum verificate si rasverificate. Un sistem de CO2 performant poate fi mult sub 700 lei.
sunt mult mai ieftine cel putin la inceput si mai sigure decat bombele de CO2

Ce inseamna ca sunt mult mai ieftine cel putin la inceput? De ce ar fi mai sigure decat bombele de CO2?
Eu nu as folosi tuburile din link pentru bazin. Vezi ce inseamna cifra 7 din 765. E OK 4x18 W T8 pentru acvariul tau. Nici combinatia pe care vrei s-o utilizezi nu e rea, insa ar fi mai bine daca ai face rost de 1 sau chiar 2 tuburi dedicate plantelor (gen Osram Fluora).
mi-au spus ca sa numi fac griji in ceea ce priveste pargia ca ea doar inchide sau deschide co2 din butelie,exact ca si robinetul

Corect, insa exista o mica problema. Robinetii cu parghie tin butelia inchisa si o deschid in momentul utilizarii. Nu stiu in cat timp se goleste o butelie G3 cand e folosita pentru stingerea unui incendiu, dar banuiesc ca e vorba de cateva minute (putine). In acest caz, gazul iese fara a intimpina nicio rezistenta. In utilizarea acvaristica, iesirea gazului este obstructionata de reductorul de presiune care se comporta ca un alt robinet si lasa sa iasa din el doar 1-2 bule pe secunda. Pana la "maruntaiele" reductorului presiunea e egala cu cea din butelie. In aceste conditii robinetul cu parghie nu face fata si are scapari de CO2 (cel putin asa a fost in cazul meu). Foloseste gazul din butelie si vezi in cat timp se va goli aceasta. Ultima data cand am incarcat butelia am platit vreo 15 lei, deci nu e un capat de tara daca o incarci lunar ci e vorba de comoditate, basca ca parghia va avea scapari din ce in ce mai mari. Nu te bizui foarte tare pe garantia celor de unde ai cumparat butelia. Nimeni (din cei intregi la cap) nu-ti va incarca butelia daca schimbi tu robinetul in garaj. Daca faci acest schimb la o firma autorizata, stingatorul tau se va transforma intr-o butelie ca oricare alta si o vei putea incarca oriunde.
Cu cat e mai mare volumul filtrant al filtrului, cu atat mai bine. Debitul pe ora se recomanda a fi de 3, 4 ori volumul acvariului. Daca ai destui bani, ia-ti un filtru extern. Intr-un acvariu bine plantat si populat corect nu e nevoie de oxigenare suplimentara.
Daca nu e prea tarziu, iti dau si eu cateva sfaturi.

1. De care vrei tu. Important e sa fie special pentru acvarii. Recomand Dow Corning 881.
2. Un tub e mai mult decat suficient. Eu am folosit aprox. 1/4 dintr-un tub de 310 ml pentru un bazin 70X40X40.
3. Da. Eu mi-am cumparat sticla de la o fabrica de pachete termopan (nu de tamplarie). Mi-au taiat-o la dimensiunile cerute de mine. Ai grija ca sticla sa fie taiata exact la dimensiune si sa aiba unghiuri de 90 grade peste tot.
4. Sunt mai multe variante. Vezi care-ti place.
5. Eu le-am prins cu cleme de plastic pentru prinderea tevilor de apa pe perete. Exista mai multe dimensiuni, alegi in functie de tuburile pe care le vei folosi.
6. Da. Eu asa l-am facut. Doi oameni sunt destui.
7. Sunt 2 metode de lipire a acvariilor. Mi se pare mai simpla cea cu lateralele pe fund.
8. 2 saptamini ca sa fii sigur.
9. Siliconul se pune pe muchiile sticlelor.
Este foarte important sa degresezi foarte bine suprafetele pe care va veni siliconul. Eu am folosit diluant. Dupa ce lipesti acvariul, nu-l misca deloc in timpul in care se usuca.
Si eu am o astfel de butelie. La inceput am folosit-o cu parghia din dotare. Toate bune si frumoase, dar mi se golea in aproximativ 1 luna. I-am pus un robinet. De atunci ma tine 7-8 luni la acelasi debit. Robinetul l-am cumparat de la o firma din Bucuresti (vreo 60 RON) si l-am montat la Linde (cu incarcatul tubului a fost in jur de 80 RON).
Cred ca aceasta discutie nu se poarta la rubrica potrivita. Daca spui ca ai acces la destul de multe substante chimice, nu-ti mai ramine decat sa "sapi" un pic pe internet. In principiu, nu e nimic complicat in a prepara o "zeama". Hotaraste-te la o metoda de fertilizare si dupa aceea actioneaza. Sunt colegi pe forum care prepara diverse solutii de macronutrienti. Incearca sa-i gasesti.
In loc de 5+5, as merge pe 10 de acelasi soi.
Pentru plantele pe care le doresti, nicio sansa ca pestii sa-ti faca macro suficient.
Nu cred ca rotorul filtrului va reusi sa-ti sparga suficient de bine bula de CO2. Pune un "clopot" la iesitea din filtru (de ex. o adapatoare de pasari) si introdu gazul in acel "clopot". Apa din filtru, inainte de a ajunge in acvariu, va trece prin acel "clopot" si se va imbogati cu bioxid. Iti apare o chestie nu tocmai estetica in bazin (pe care o poti masca cu ceva plante), in schimb ai un randament foarte bun.
Cred ca e vorba despre Aquael FZN 2 sau 3. Din datele tehnice, au un debit bun si o capacitate destul de mare. Ce volum are acvariul tau?
 
Forum Index » Profile for brawn » Messages posted by brawn
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com