Message |
|
|
 |
|
problema e ca ca alea batrane sunt cele mai de jos (lipite de substrat) si cele mai mici. astea noi cresc ca nebunele si imi acopera restul de plante. am o cabomba pe care au sufocat-o saraca.
|
 |
|
Poate vi se pare o prostie intrebarea mea, dar ce pot face cu 2 echinodorusi care au uitat sa se mai opreasca din crescut? au ajuns sa-mi acopere toate celelalte plante. le creste cate o frunza de 30 cm inaltime cam o data la 4 zile. de tuns nu cred ca se poate.
|
 |
|
cam asa am si eu apa la robinet. n-am reusit sa scad ph-ul nici cu co2 sub 7.3
|
 |
|
adevarul ca m-am interesat numai de relatiile lui cu pestii. nu si cu plantele. oricum si mie imi pare rau de el ca tare era frumos.
|
 |
|
o fi dresat al tau :-) .
nu stiu frate dar am zis ca fac infart aseara cand l-am vazut cum toca cabomba aia. se vede si in poza ca e cu obucata langa el. m-am chinuit sa bag fertilizanti, sa bag co2, imi crescusera si mie plantele si faceau siraguri de oxigen, si vine lighioana asta si-mi pape buruienile din acvariu
a avut mare bafta ca nu s-a dus pe scurgerea din wc catre dunare 
|
 |
|
pai se catara pe plante. din cate am vazut ii place numai cabomba, caci am acvariul plin de plante si nu-l intereseaza altceva.
oricum a reusit in 5 minute sa termine o cabomba inalta de 40 cm. a forfecat-o in 2-3 bucati. pt motivul asta l-am dat unui prieten care n-are plante in acvariu. cand am vazut cum taie planta aia mi s-a pus pe suflet.
|
 |
|
Ce puteti sa-mi spuneti despre zapacitul asta? Mi-a ros o cabomba in 20 de minute

|
 |
|
inchideti va rog topicul ca devine deja inutil. multumesc de raspunsuri.
|
 |
|
ketamina wrote:intr-un timp foloseam philips 830 si osram fluora, am reusit sa cresc aproape toate plantele cu capacititati minime si medii, si plantele cu nivel ridicat de dificultate mai greu, oarecum doar le mentineam in viata.
oricum din experienta inveti cel mai bine
si acum la ce ai ajuns?
apropo; ce criteriu e de luat in calcul? w/l ; lumen/l ; amandoua..?
|
 |
|
iti dai seama ca asta e destul de greu de facut, pt ca fiecare are preferintele lui in materie. ca sa nu mai zicem de faptul ca fiecare acvariu este totusi diferit intro oarecare masura de altul. pe mine ma interesa pur si simplu o combinatie sa-i zicem "mai fericita" intre cele 3 neoane de care am amintit. pana la urma am hotarat sa fac experiente singur si sa vad ce se intampla.
|
 |
|
@rumpelstinschin: eu am intrebat aici bazandu-ma pe experienta celor de pe forum. nu cred ca exista un top anume al neoanelor.
|
 |
|
pt moment am pus flora-glo+sylvania pana cand comand osram 965.
|
 |
|
am citit despre 865 sau 965, aquarelle etc. insa pt moment am o jena..... si ma gandeam sa aleg ce-i mai bun din ce am.
|
 |
|
Salut tuturor. Imi cer scuze daca s-a mai discutat de combinatii de neoane, insa eu acum am la indemana urmatoarele tuburi: sylvania (15W, 6500K, 750 lumeni), aqua-glo (15W, 18000K, 290 lumeni) si flora-glo (15W, 2800K, 480 lumeni).
Ce combinatie de 2 neoane imi recomandati asa incat sa le mearga si plantelor bine si nici sa nu ma umplu de alge?
Acvariu Jewel Rekord 60, plante: 2 echinodorus, 1 cabomba, 2 hygrophila, 2 valisneria, 2 bacopa.
Multumesc.
|
 |
|
am inteles. merci mult.
|
 |
|
ca sa nu mai deschid alt topic o sa intreb aici:
in acvariul meu rekord 60 (54L), e nevoie de un neon mai puternic? asta original are 15W, 9600K.
merci.
|
 |
|
am prins-o si am nimicit-o. sper sa nu-si fi lasat oua prin acvariu. oricum crescuse destul de mare si dupa cate am vazut o deranja tare lumina si vibratiile (ciocanit in sticla).
|
 |
|
dupa vreo 2 zile in care a disparut, a aparut acum mai mare si mai frumoasa :-) . se pare ca o deranjeaza lumina, caci se misca numai cand pun lanterana pe ea. acum e mai aproape de marginea filtrului si o sa incerc sa o scot de acolo.
|
 |
|
filtrul la jewel e prins cu silicon de acvariu. ar fi cam greu sa-l desprind si sa-l mai pun la loc. acvariul are mai putin de 2 saptamani de cand e populat si mi-e greu sa cred ca ar fi deja cazul pentru o curatenie generala. am incercat sa bag o folie de plastic acolo dar vietatea e chiar langa o pastila de silicon si nu pot ajunge la ea. daca mai misca de acolo o sa mai incerc.
|
 |
|