Bulele de aer se vor accentua dupa ce vei pune apa in acvariu, eu inainte sa pun apa in el nu se vedea nimic, lipitura am zis ca e ok. Dupa ce am pus apa dezastru si la mine tot bule mici de aer si multe daca te uiti in topicul deschis de mine (click aici) am avut aceeasi problema cu bulele de aer. Te-as sfatui sa il citesti deoarece si eu am inceput fix ca tine si am pus foarte multe intrebari la care am primit foarte multe raspunsuri.
Succes in continuare si sa ai grija cu apa ca strica parchetu
Scoate plantele din suport sau din burete daca are , curatale bine scoate plumbul daca mai e, si baga radacinile bine in nisip, daca vrei sa rezolvam treaba mai repede pune niste poze cu plantele si precis o sa le identifice cineva. Atunci o sa primesti sfaturi despre: lumina, fertilizare, etc. Daca sau ingalbenit inseamana cu nu le merge bine (aici ti-ai dat si tu seama).
Pentru a primi mai multe sfaturi ai putea sa ne dai mai multe detalii despre bazin, substrat, schimburi de apa, daca faci fertilizare lichida daca da cu ce, daca ai facut teste de apa, etc.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Eu vreau sa va spun ca iei am cumparat un termometru resun cu lichid fara mercur care se introduce in acvariu. L-am bagat in apa imi spune 23 de grade ma uit pe termometru cu mercur de la sera ala zice 25 hmmm care minte, am scos termometru digital de la cutie ala zice 25. Sa fiu sigur am scos un termometru de apa vechi de 20 de ani adus de tata de la laborator ala zice 25. Grija mare la termometre ca ala zice 25 si tu ai in acvariu 28 vine vara zice ca ai 30 ziua tu zici lasa ca un pic nu are nimic si in realitate ai 33 in acvariu si cred ca ai dat de draq ...
iar sa fiu on topic as zice ca ventilatoare ar fi cel mai bine + ventilarea capacului. Ideea cu bidoane cu apa rece sau gheata nu cred ca e buna ar raci apa prea rpd si poate produce un shoc termic. Am zis poate ca nu am facut si nu stiu daca gresesc imi pare rau , sa ma corecteze cineva.
In primul rând vreau sa va mulţumesc pentru răspunsuri.
Temperatura a fost setată la 25 ºC pentru neoni, mâine cred ca am să-mi cumpăr. Ştiu ca neoni au nevoie de apă puţin acidă asta necesită o filtrare prin turbă, eu unu aşa m-am documentat dacă greşesc sau nu este nevoie sa îmi spuneţi. Plus că neoni au nevoie de apă mai moale, eu sunt din Braşov aici apa e foarte dură, ce aş putea face sa rezolv această problemă (fără echipamente scumpe).
andras wrote:De abia astept sa-ti vad acvariul. Ma bate si pe mine gandul.
@andras --- poze nu am făcut până acuma deoarece îmi este un pic ruşine cu el, nu arată cum am gândit eu plus ca nu am reuşit sa fac rost de nici o plantă recomandată mai jos, sunt foarte dezamăgit de acest lucru , am pus nişte Valisneria in spate care intr-o lună două o sa acapareze acvariu. Sper sa mai fac rost de 2 pietre sa termin tema acvariului.
Adevărul este că plantele „covoraş”se găsesc greu, eu am umblat prin Braşov mai peste tot nu am găsit nici urmă de ele plus ca vânzătoarele nu sunt in stare sa iţi dea un răspuns daca aduc sau nu deoarece nu se pricep deloc, nu am găsit un vânzător care ştie ceva despre acvaristica, numele peştilor si preţul in rest nimic
@canadezu mulţumesc mult de sfat am sa folosesc tevi si fitinguri din pvc, tevi cu diametru aprox egal cu cel al furtunului.
Acuma vreau sa va cer sfatul in legătura cu alta problema, daca aţi urmărit topicul ştiţi ca am confecţionat un acvariu de 55 litri
- substrat JBL
- lumina 18 W – 1 x Osram flora, 1 x Philips 830 cam 8 ore pe zi.
- Filtru AquaEL fan 2 plus (din acvariul de 112 litri)
Acvariu va fi populat cu neoni (8-10 max), problema e ca in petshop’uri ei sunt ţinuţi la temperatura de 25 – 26 de grade, eu din cate am citit ei trăiesc la temperatura de 19-20 grade. Ori sunt eu tâmpit si prost documentat ori aia ştiu ceva ce eu nu ştiu.
Acvariu e la 20 de grade când voi aduce peşti de la 25-26 de grade pot sa le fac eu acomodarea de 10 ore ca tot o dau in nasol.
M-am gândit sa fac si la mine 25-26 de grade ii aduc fac acomodarea si intr-o săptămâna doua sa scad temperatura la 20.
Pentru restul va las pe voi
Nu poti sa ii inpaci deloc, daca vrei sa faci ceva frumos ori carasi ori pesti tropicali.
App carasi sunt violenti, ca nu azi ca nu maine dar tot o sa ai victime, se iau de pesti mai mici, cand sunt mici nu ai treaba, dar cand cresc incep problemele. Si carasi mananca de pe fund, de pe plante, plante, etc.
Apucate de carasi, creste 2 exemplare mari si frumoase si vb cand au atins 1 kg.
Eu am 3 Ancistrusi sa mor daca i-am văzut sa iasă la suprafaţa, de fapt daca stau bine sa mă gândesc nu i-am văzut mai niciodată la suprafaţa. Dar ştiu sigur ca Somnul de mâl (somnul din râu) iese periodic la suprafaţa sa ia aer exact cum descris tu.
Acuma sa mă bag si eu in seama, si eu mi-am luat tot tetratec ex700 acuma aproape 2 săptămâni si aceeaşi problema, un an garanţie. Dar sa fie si mai frumos eu nu am primit nici măcar o foaie de garanţie de la tetra, ştampile. Când am fost sa iau filtru nu avea garanţie in cutie, am vorbit cu vânzătoarea care mi-a explicat ca luni îmi aduce, am luat filtru ca . Vin luni sa îmi zică ca nu poate sa aducă si ca facem noi o înţelegere si ca nu contează daca am sau nu foaia aia ca ei ştiu am semnat ceva pe acolo si gata.
Si eu copil sensibil care am lucrat cu mi de garanţi ştiu cum sta treaba, si uite ca am păţit-o.
Nu te speria tu ai ieşit bine la faza asta , eu l-am luat din Braşov
Asta e regula de aur, buretele filtrului sespala foarte rar atunci cand observi ca debitul a scazut drastic. Se clateste in apa scoasa din acvariu si toata operatiunea sa nu depaseasca 10-15 min. Din cate stiu filtru nu trebuie oprit mai mult de 15 min deoarece bacteriile din filtru raman fara oxigen si mor.
Daca vrei sa nu ai probleme in viitor respecta 3 reguli.
1. Ciclare acvariului
2. Sa nu suprapopulezi acvariu
3. Si sa ai grija de culturile de bacteri din filtru.
---------------------------------
Si daca ma gandesc mai bine mai sunt inca vreo 2326 de sfaturi dar ale le primesti mai tarziu.
Gata am reusit sa rezolv punerea lui in functiune, Dar furtunele atarna inestetic in spate, cei drept nu se vede ca e in spatele acvariului dar imi displace.
Vreau sa stiu daca pot inlocui furtunele cu teava de pvc sau cupru de diametru aproximatic egal. E vro problema daca modific diametrul tevi de tur/retur.
Scuze ca intervin dar ai deschis 2 topic-uri pentru aceasi problema.
In primul topic ai detaliat problema http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6059 Iar in acesta ai raspuns la intrebarea pusa de canadezu
Era mai bine daca raspundeai in primul topic.
clauss nu a stiut despre ce vb si a glumit ca atare.
Da clar o sa ai nevoie de cineva care sa te ajute + multa rabdare, si din cate stiu, ceva care dupa ce l-ai lipit sa il tina strans pana sa intareste(gen: prese). Geamul sa fie taiat bine, nu din topor
Daca vrei sa iasa si mai frumos la inbinari si sa nu se deformeze sticla prea mult, foloseste sticla de 8. Crede-ma pe cuvant nu o sa regreti. Eu am folosit sticla de 6 mm la acvariul pe care il detin si am folosit intarituri in spate si sus, si tot nu am scapat de "burta" si acuma regret amarnic ca nu am facut ceva bun de la inceput.
Gata am ajuns acasa am luat filtru, sper sa ma descurc la montarea lui din cate am vazut am de gaurit si finisat.
Urati-mi succes
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by spiderdany
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor