[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kristian
Forum Index » Profile for kristian » Messages posted by kristian
Neritina nu manaca Staghorn-ul, cel putin la mine nu o fac. In schimb am scapat de algele verzi de pe geamuri si buturugi, iti recomand cu mare caldura acesti melci. Unii spun ca ar evada din bazilele descoperite. La mine nu au facut-o pana acum si ii am de o luna. Sa-i vad ce fac cand imi voi echilibra acvariul si nu vor mai avea ce manca
Cred ca este important ca-ti cumperi cateva teste pentru apa, asta te ajuta sa descoperi mai usor dezechilibrele. Cred ca un test pentru NO2, NO3 si PO4 sunt foarte utile. De asemenea KH si PH.

Cred ca este inutil sa fertilizezi atat timp cat plantele nu au lumina. Din cate inteleg acvariul tau are cateva saptamani, deci este in timpul ciclarii. Fertilizarea ar trebui sa se faca treptat. Odata cu stabilizarea bazinului poti trece la dozele recomandate de producator. De fapt in intrebarile tale de referi la Easy Life ca fiind Easy Carbo?
Nu vreau sa stiu cat a-ti dozat, ma mai auzit de astfel de practici

Una din variante ar fi sa scot din bazin HC-ul si as scapa de Spirogyra, dar sincer as lasa-o ca ultima varianta, mi-a luat ceva timp sa pun pe picoare HC-ul. Voi incerca la nevoie si tratamente extreme atat timp cat NU distrug si altceva pe acolo. Deocamdata monitorizez atent parametrii apei si elimin mecanic toate cuiburile de alge. Apropo, Staghorn nu-i pe moarte, s-au format vreo 2-3 cuiburi frumusele pe Flame-ul meu de la ultima fotografie. Mi-am propus sa mentin constante NO3 la 10ppm si PO4 la 0.5 ppm, 0.5w/l timp de 8 ore si ph-ul la 6.6. KH-ul si GH-ul le voi scadea incet prin schimburile de apa pana in jurul valorilor de 5, respectiv 7. Cel putin 2ml de Easy Carbo zilnic In rest doza de micro recomandata de ADA.
Daca in 4 saptamani nu obtin cat de cat rezultate e nashpa Varianta unui restart nu este exclusa, dar ma gandesc ca pot ajunge in aceiasi situatie dupa un timp, deci? Imi trebuie "reteta nemuririi" Unde mai pui ca mi-am facut curaj pentru un bazin de 200l
Problema in tratamentul cu Easy Carbo este ca la cei 43 de litri pot doza 1ml/zi ceea ce mi se pare putin pentru suprafata acoperita de HC. Incerc sa dozez mi des in zonele cele mai afectate.
am facut o gresala la parametrii apei. De fapt ph-ul este reglat la 6.8, nu 7.8. O sa-l cobor totusi pana la 6.6...
Multumesc pentru sfaturi! Varianta cu "arsurile" de Easy Carbo am incercat-o de cateva ori pentru aceasta alga, dar nu mi s-a parut ca a dat roade.
Incerc o saptamana sa maresc doza de CO2, sa insist cu Easy Carbo si sa merg doar cu o lampa, sa vad rezultatele.
Orice alte sugestii sunt bine venite...
petrutz2003 wrote:
pentru inalturarea algelor recomand :
rabdare, oprirea fertilizarii, schimburi periodice de apa, curatarea mecanica a peretilor acvariului, atentie asupra variatiilor si a temperaturii apei, inlatura din vietuitoare in cazul in care acvariul e suprapopulat, nu mai da mancare in exces vietuitoarelor, niste verificari a calitatii apei

Am dat pe cat posibil toate detaliie bazinului. Eu cred ca ma incadrez in conditiile generale de prevenire a algelor. De cand am Neritina geamurile mele stralucesc de curatenie Variatii nu prea am, de suprapopulare... nu cred. Nici cu mancarea nu exagerez. In privinta fertilizarii nu stiu ce sa zic, dozele sunt cele recomandate. Oprirea temporara a fertilizarii nu stiu daca mi-ar distruge algele.
Oricum, ca prima masura am redus la jumatate fertilizarea si lumina.
Este clar ca undeva am un dezechilibru, dar unde? Ca de echilibrat m-am tot straduit sa-l echilibrez...
Indepartarea celei de a doua alge mecanic este aproape imposibila, practic inveleste tulpina HC-ului. Actiunile mecanice imi scot planta din substrat destul de usor.
Prima alga nu este o radacina. Creste printre toate plantele. Daca nu o recoltez periodic se inmulteste destul de repede. Scoasa la suprafata apei pare mai mult verde inchis. In fotografia de mai jos se dezvolta pe Flame Moss. Chiar am sa o las cateva zile si voi incerca sa revin cu alta fotografie daca e cazul
image
Am un acvariu care incepe sa ma incante pe zi ce trece. HC Cuba se dezvolta bine, la fel Parvula si celelate plante, vietatile par fericite. Toate bune si frumoase. Se pare ca si algele au inceput sa se simta bine Am observat doua tipuri de alge care isi fac de cap prin bazinul meu. Mi-am facut putin timp sa le fotografiez spre exemplificare si... surpriza! Sub lupa camerei am descoperit si alte tipuri de alge smilie Acum vreau sa discutam doar de cele doua.

Prima alga este una ramificata, de culoare gri, relativ usor de indepartat cu ajutorul unei pensete. Nu se fixeaza de planta, mai mult se ajuta de ea pentru a nu fi luata de curent. Arata cam asa:
image
image
image

Cea de a doua este fixata de HC Cuba, este suficient de deasa si bine prinsa incat imi este mai foarte greu, chiar imposibil sa o indepartez mecanic. Im distruge covorul de Cuba si asta ma enerveaza Arata cam asa:
image
image

Bazinul meu are 43l, iar vechimea de circa 4 luni. Fertilizare micro de la ADA (Step 2) si macro de la Easy Life. Mai folosesc si ECA. CO2 presurizat si PH Controller. Ca lumina am o lampa cu doua tuburi T5 de 24w de la JBL, unul de 4000K si altul de 9000K care functioneaza 8 ore pe zi. Schimbul de apa in fac la 1-2 saptamani cam 30%.
Parametrii apei sunt: PH 7.8, GH 12, KH 9, NO2 0, NO3 incerc sa-l tin la 10ppm. Testele sunt de la JBL. In curand o sa primesc si testul pe PO4.
Vietati: 6 melci, 5 microrabora si vreo 30 de creveti (RCS).
image

Intrebari:
1. Ce tip de alge am?
2. Care este cauza aparitiei, dar mai cu seama cum scap de ele?
3. Placerea de a avea un acvariu curat este destinata doar acvaristilor cu multi ani de experienta in spate?
4. Are cineva vreun acvariu fara alge?

Am primit plantele foarte bine ambalate si sanatoare. Multumesc!
Eu am vrut sa construiesc un Nano Cube de 15l din sticla clara cu muchii slefuite si lipituri in camp UV . Am discutat cu o firma specializata in mobilier din sticla si mi-au spus ca au incercat asa ceva si nu au reusit, lipitura cedeaza in cateva zile. Nu am reusit sa obtin mai multe detalii, dar recomandarea lor a fost clara: silicon!
LUPmic wrote:

Belea poze, in a doua poza se vede substratul, de care este?

Substartul este Malaya de la ADA.
Intr-adevar, fotografiile sunt facute cu un obiectiv de 100mm. Cei drept, cu ochiul liber este dificil sa vezi foarte multe detalii. Acest obiectiv ma ajuta...
Prin amabilitatea lui Ciprian (si nu numai ) am bagat in bazin o duzina de creveti. Doua femele aveau puisori, deci ma astept sa gasesc in zilele urmatoare mititei...

image

image

image

image

image

image

In perioada de ciclare pot aparea foarte multe probleme mai ales la cei cu mai putina experienta ca mine La o privire atenta am descoperit mici puncte albicioase pe geam, un inceput de biofilm, o tentativa de alge liliforme... Pot spune ca sunt in faze incipiente, practic sunt indici ale unor mici dezechilibre, ori neajunsuri, nu? Sper sa le fac fata...
Intr-adevar, este un micegai. Vestea buna este ca de la o zi la alta am mai putin de pescuit... Probabil ca intr-o saptamana va disparea complet.
Am reusit sa plantez zilele trecute. Cam asa arata micutul...
image

Buturugile sunt luate de la petshop. Nu stiu exact ce sunt, posibil Mangrove. Sunt destul de grele...
Inainte de a le pune in acvariu le-am tinut cateva zile in apa, pana cand apa a devenit curata.
O fotografie cu buturugile la inceputul setup-ului:
image

Si un film...

Am un acvariu de 43l setat de curand. La o saptamana de la start am descoperit in bazin o forma de alge albicioase spre maroniu cu o crestere foate rapida care prefera in special buturugile. Prietenii spun ca se intampla la bazinele in curs de ciclare. Prietenii spun ca vor disparea... Prietenii stiu de ce!
Totusi, pentru linistea mea voi pune cateva imagini spre identificare...

image

image

image

Ceva sfaturi pentru sabotarea nepoftitelor?

Parametrii apei:

PH 6.8
KH 5 dH
GH 6 dH
NO2 0.2mg/l
NO3 5mg/l
CO2
Felicit?ri! Arata foarte bine cubul

Forum Index » Profile for kristian » Messages posted by kristian
Go to: