Message |
|
Vand 6 Hemichromis lifalili
-virsta 5 luni
-6 ron/peste
|
 |
|
Daca a vazut careva, undeva in Bucuresti neon Hagen MarineGlo, JBL Marin Blue de 40, lungime 122 cm sa imi spuna si mie
|
 |
|
orice remarca este bine venita. Tocmai de asta am pus pozele...
pietrele albe sunt lipite
|
 |
|
|
 |
|
Culmea e ca mi.am cumparat o super buturuga pe care sria "Buturuga Malawi'.... oricum e super misto si mare si poate sta pe parchet foarte misto..
|
 |
|
Cam cum le plac cichlidelor buturugile?
|
 |
|
Salut tuturor
Am revenit la vechea mae iubire... ciclidele(dupa o pauza de un an jumate)
Vroiam sa pun o intrebare mica mica... cu ce pot asocia Hemichromis bimaculatus ??
Ideea este ca sunt indragostit de ei... si pt mine acvariul care mi l.as dori arata populat cu Hemichromis bimaculatus , Pseudotropheus elongatus , Labidochromis caeruleus si......2 ramirezii ))
Acum va astept sa va dati cu parerea tinind cont ca la H Bimac nu renunt.
|
 |
|
eu am fost azi pina la....un magazin...unde e un domn tare sufletist intr.ale pestilor.Am dus si o mostra cu punctele alea ale mele din acvariu.Nu a stiu ce sa imi zica .Ideea este ca la o temp de peste 30 de grade grisul dispare (sau 32 grade???)Si daca nu s.au umplut de gris pina acum,nu e gris.Mie mi.a recomandat,dupa juma de ora de discutii,Oodinol de la JBL.Nu am ce face...merg pe tratamentul asta.La mine scalarii au in continuae punctele dar nu s,au inmultit. In schimb 2 neoni au si ei 2/3 punctulete pe aripioare.Si la o temp de 31,5 era imposibil sa contacteze grisul.Nu mai stiu ce sa zic!!!!!!!!!
|
 |
|
Nu pot sa imi dau seama ce sunt "ouale" alea albe care s.au inmultit si sunt lipite de pietre,geam si buturuga.Am inteles ca nu e de la gris pt ca , chisturile de la gris nu se vad . Atunci ce sa fie?
|
 |
|
Si mai e ceva! Ce vad abia acum.Pe una din pietre si pe o buturuga sunt niste chestii albe.Am scos piatra si par la spargere ca niste cochilii de melci. 
|
 |
|
Daca tot e deschis topicul asta , hop si eu.
Acum 3 saptamini am luat 4 scalari de la un pet shop - Animax Turda (na! ca sa ii fac si de bacanie!) 2 dintre ei o frumusete numai ca pareau foarte firavi.Mentionez ca toti pestii din acvariul ala aveau zina branhiilor rosie. Am intrebat de ce,daca este o problema.Prostia a fost clar a mea dar daca ii vedeati cit de frumosi erau nu rezistati nici voi.Dupa introducerea in acvariu(fara carantina) au inceput problemele toti scalarii(cei 4 +3 mai vechi).Aripioare destramate,apatie,lipsa mincare chiar jupuirea "pielii'.Am folosit Sera baktopur.Cei 2 voalati au dat coltul .Dar dupa tratament totul era ok.A revenit pofta de mincare sunt activi,etc.Numai ca de 4 zile am observat ca incep sa se umple de puncte albe.Momentan,de 3 zile, am ridicat temperatura la 29 de grade.Ideea este ca ceilalti pesti(16 neoni,botia,4 colisa,velifera..)nu au absolut nimic.Doar scalarii.Si scalarii nu se freaca de nimic,au aceiasi pofta de mincare,aceiasi mobilitate.
Ce sa fac?? M.am saturat de tratarea si retratarea si rereretratarea apei.
Mai am o intrebare.Daca timp de 10 zile trebuie mentinuta o temp de 29/30 grade cum sa fac schimburi zilnice de apa? Ca ii capiez de tot.Apa calda sau ce? Ca daca schimb 20% cu apa proaspata automat scade temperatura pe care termometrul o va ridica din nou la 29.Asta inseamna schimbari permanente de temperatura ceea ce in nici un caz nu face bine nimanui.
Se spune ca la 30 grade nu scapam de Gris.Pai decit sa ma apuc sa scot 250 l de apa,sa spal filtru,pietrisul,reciclare,etc mai bine dau cu ciocanul in el. 
|
 |
|
Am substrat Dupla ,nisip si peste pietrisul care se vede.Am avut plante"tija" acum citeva saptamini,pe vremea cind ma axasem pe sumatrani.A fost si vina "porcilor" de sumatrani ca le-au casapit dar nici ele nu au dat semne ca au de gind sa se prinda.In acvariul meu erau numai frunze si frunzulite.Asa ca am renuntat la ele,apoi de nervi si la sumatrani.Si acum sunt multumit.Sa vedem cum merge.Am un acvariu de puiet in care cresc ceva plantute pina incep sa isi dea drumu (ca nu au nici radacini).Am sa le introduc imediat ce capata forme.
|
 |
|
Astept sa vad eu ca le merge f bine astora.Si te asigur ca o sa arate mult mai bine cind o sa inceapa sa se dezvolte.
|
 |
|
Astept si unele pareri
|
 |
|
Am renuntat la discusi,am incercat un acvatiu de tetrazone si iata ca am rerererevenit la prima dragoste..scalarii.Iata acvariul meu
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12855
|
 |
|
ok
|
 |
|
Pai daca tot a ramas topicul deschis ,haide sa vorbim despre TetraTec. Acum ca ma pot bucura si eu de el  .Stiu ca mai sunt discutii despre filtrare,insa,daca tot exista acest topic,hai sa facem in sa fel incit cine intra sa gaseasca tot ce l.ar interesa in.un singur topic.
Deci...
Am citit in unele posturi ca unii inlocuiesc compartimentele.Unii forumisti nu gaseau mare utilitate in compartimentul de ceramica,altii inlocuiau buretii ... ce parere aveti?
Si ca sa fie si mai pe intelesul nostru...hai sa vorbim si de timpul de folosire al fiecarui compartiment.Adica..la cit timp se schimba ceramica,carbunele,bla bla bla..
|
 |
|
Vroiam doar sa va spun ca acum totul e ok cu filtrul meu.Asta pentru ca mi.au dat altul nou.Va multumesc tuturor care ati raspuns acestui topic.
|
 |
|
cumpar barbus titteya,Puntius nigrofasciatus,Barbus panda poate barbus verde...
|
 |
|
cu scuzele de rigoare nu ii dau inca numele...il consideram..culmea..si amic.Sa vedem cum se rezolva problema...ok..am sa va anunt.
|
 |
|