Message |
|
...merci pt link. am priceput acum. Consider ca la scalarii mei nu e cazul! am crezut initial ca e ceva ce ar trebui facut periodic...si totusi nu am citit nicaieri despre o asemenea manevra, desi am devorat cam tot cea am gasit despre scalari...dar omul cat traieste invata!
|
 |
|
am vazut asa ceva la adresa de mai jos. Va rog sa ma lamuriti si pe mine, cei care stiti, daca e o practica normala si, daca da, care e justificarea..?
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=1&pos=13
|
 |
|
parerea mea ar fi sa amenajezi acvariul doar pt carasi daca iti plac cel mai mult si sa nu pastrezi decat 2 in cei 80l...care ar trebui sa fie de fapt minim 100l pt 2 carasi!
|
 |
|
asa am facut si acum e totul ok. singura problema e ca nu reusesc sa gasesc un viitor stapan pt ei...acum avand la dispozitie un spatiu mult mai mic decat cel in care ii obisuisem...
|
 |
|
mai am doar 2 scalari si 2 carasi pt cei interesati...
|
 |
|
ok..asa o sa fac...doar ca momentan nu am liber decat un acvariu de 15l...si nu cred ca ar fi bine sa pun batausii acolo...doar sa gasesc doi amatori de scalari sa-i dau separat...Totusi cum se explica faptul ca unul dintre ei vrea sa ramana cu perechea?
|
 |
|
Daca mi se permite o revenire...am ramas cu o pereche matura de scalari si inca 2 care sincer se bat non-stop. Acestia din urma ar fi trebuit sa fie tot pereche si se comporta ca si un mascul si o femela si totusi nu se impaca deloc. E mai probabil sa fie 2 masculi? unul dintre ei, desi nu este acceptat de perechea mai mare, sta numai in preajma lor, curata cate o frunza si ii apara de celalalt care ataca pe toata lumea! Perechea matura indeparteaza totusi exemplarul care le tine partea...Nu stiu cat de clar am fost, dar sper ca m-ati inteles. As vrea pe cat posibil sa ma lamuriti ce ar trebui sa fac si la ce sa ma astept in continuare? Ar trebui sa las doar perechea sau sa ma risc si sa le mai dau timp?
|
 |
|
schimb 3 carasi( 2 negrii si unul alb cu port), 2 gurami maturi, 5 xypho deosebiti si o caruta de gupy pe niste plante si niste neoni, tetra orice merge cu scalari.
|
 |
|
Dalles...am vazut o poza cu un acvariu de al tau pe un forum despre plante de acvariu....super!! acelasi tip de scalari am si eu o pereche...cred ca o sa-i las doar pe ei...si neoni si ceva 2 sanitari cred..
|
 |
|
in conditiile astea as pune vreo 20 de neoni..e bine? si vreo 2-3 sanitari ca n-am nici unul..
|
 |
|
sa inteleg ca nu prea merg 7 scalari mari in 200l...:-(
atunci cu ce pesti as putea sa-i mai combin ca sa fie bine...?
|
 |
|
Sall all! As vrea si eu cateva sfaturi legate de un acvariu pt scalari 100Lx50Hx40l.Il am deja si am tinut in el ca orice incepator o combinatie tare... carasi, xypho, scalari, gurami, zebre si bineinteles si un beta...doar e frumos foc nu?:-)...intre timp am scos carasii si i-am pus separat intr-un acvariu mai mic pana gasesc un cumparator...si vreau sa scap si de restu si sa pastrez doar scalari...acum am 4 si ma gandesc sa mai pun inca 3..e bine?...si ce plante ar merge cel mai bine la scalari?
|
 |
|