Message |
|
vand acvariu L100xl40xH50,din sticla de 10mm, filtru extern fluval 204, incalzitor, pompa aer, 4 neoane, + alte accesorii inclusiv o butelie de co2 de la sera parca, + un acvariu de vreo 40L bonus si asta complet echipat,etc...totul la doar 6oo Ron.
Anunt valabil in special pt constanteni
tel:0724264381
mail:saryi1981@yahoo.com
|
 |
|
ma poate ajuta cineva cu un asemenea pui? preferabil din constanta sau imprejurimi...il accept si ca donatie...:-)
|
 |
|
ok...deci e clar ca n-o sa-mi iau. Odata in plus multumesc tuturor pt informatii dar mai ales celor care au creat acest site si forum. Multi dintre noi au deschis ochii abia dupa ce v-au gasit 
|
 |
|
omul le tinea intr-o cutie de plastic prevazuta cu un capac, in 3-5 cm inaltime coloana de apa. Nu am putut sa le vad foarte bine...dar pareau a fi negre complet...probabil aveti dreptate...eram curios sa vad daca mai are cineva. Am fost f aproape sa si cumpar 2 (pretul fiind derizoriu) dar m-am gandit ca ar fi poate mai bine sa pun cateva intrebari aici inainte de a le lua. Se pare ca am procedat corect. Astept in continuare parerile voastre. Bineinteles, cele mai asteptate ar fi ale celor care au avut sau chiar au asa ceva pe acasa, asta, bineinteles daca vor fi dispusi sa recunoasca.
|
 |
|
am inteles....si totusi tentatia este mare  ...
|
 |
|
am gasit intr-un petshop din c-ta salamandre. Vanzatorul a spus ca pot fi tinute cu pestii laolalta fara nici o problema...este adevarat? Daca nu...care ar fi conditiile optime pt salamandre? Orice informatie mi-ar fi de folos. Va multumesc.
|
 |
|
daca se mai poate as vrea si eu 5 bucati!
|
 |
|
multumesc pentru noile informatii. Maine iau baktopur iar sare ii pun chiar acum. Pare sa fie pe drumul cel bun 
|
 |
|
Iti multumesc pentru informatie. se indeplinesc conditiile cerute mai putin albastrul de metil care va fi adaugat in seara asta. Nu am vrut sa par crud...dar parca am citit pe site si recomandarea asta nemiloasa cu pusul la congelator....sa nu uitam ca astfel de metode de "curmare a suferintei" reprezinta o practica pe scara larga la nivel mondial(ex: caii, cainii...si in unele cazuri chiar oameni). Sper ca nu vrei sa transformam aceasta discutie, altfel simpla, intr-o discutie despre bine si rau...ar fi totusi prea mult...nu de alta, dar ar trebui sa cerem si parerea scalarului in acest ultim caz.
P.S.: in cazul unei tragedii as prefera sa-mi fie curmata suferinta si nu sa fiu transformat intr-o leguma conectata la aparate...si ca mine mai gandesc si altii!
intrebarea era simpla:ce pot face pt a-l ajuta? Daca nu ma interesa soarta lui nu mai apelam la acest site si treceam direct la fapte...evident rele!
Inca odata iti multumesc pentru sfaturi si pentru bunavointa de a-mi raspunde.
|
 |
|
sal.am o mare problema cu scalarii mei. Am o pereche matura intr-un acvariu de 200l. Alaturi de ei 4 cory si 2 pomaceea. De luni de zile stau in conditiile astea fara probleme. in seara asta cand am venit de la munca am avut parte de o surpriza neplacuta...masculul avea un ochi inrosit si umflat rau de tot...iesit practic din orbita. Precizez ca in cursul zilei de azi au si depus...a n-a oara....datile precedente neexistand probleme de comunicare intre ei. Intrebarea mea ar fi ce mai pot face pt masculul ranit? Momentan l-am separat intr-un acvariu de 40l pregatit pt niste neoni pe care va trebui acum sa mai astept pana sa-i iau...  Se mai poate vindeca, mai e vreo speranta sau ar trebui sa-i curm suferinta?
|
 |
|
Gata! Am rezolvat! Am taiat si din corpul neonului si din o dulie si a intrat! 
|
 |
|
Merci pentru sugestie. Asa am sa incerc sa fac.Sa speram ca ma descurc.Daca-l stric...asta e, macar am incercat 
|
 |
|
Sincer nu stiu ce inseamna alea dulii...daca sunt chestiile alea din capetele ansamblului...da sunt probabil ciudate..pt ca neon+duliile astea=100cm  o sa ma interesez sa vad daca pot gasi alt corp mai scurt.
|
 |
|
solutia cu starterul pe capac pare mai comoda dar nu foarte estetica...iar capacul un pic mai mare...cum il atasez fiind mai mare si din ce as putea sa-l fac?
|
 |
|
Am achizitionat de curand un neon sera plant de 30w si 90 cm lungime. Cu tot cu ansamblu se duce la 100 cm lungime. Acvariul meu are 100 cm lungime la exterior si doar 98 la interior  Mentionez ca spatiul pt neoane este in interiorul acvariului si, evident, noua achizitie nu intra  capac am o placa de plastic care intra in rama acvariului. Ce solutii credeti ca am? Poate fi o solutie construirea unui capac gen "firma"?
sau singura solutie ar fi sa dau neonul inapoi...?
P.S.: cand am comandat acvariul nu gasisem inca acest forum si, evident, nu m-a dus capul sa ma interesez ce lungimi de neoane exista si ce lungime minima ar fi trebuit sa fie acvariul pt a nu avea astfel de probleme. 
|
 |
|
am vazut intr-un pet shop din CT un kit pt plante de la sera care contine si un tub de tablete de CO2 si dispozitivul de rigoare. A incercat cineva asa ceva? se merita sa iau? Mentionez ca pretul pachetului este de 672.000 lei si mai contine si un flacon de ingrasamant lichid ( 100ml) si 6 sau 8 folii de pastile pt substrat( 2 sortimente).
|
 |
|
rog sa fie inchis topicul...am rezolvat de ceva vreme...multumesc pt intelegere.
|
 |
|
Asa am sa fac. Multumesc pentru raspuns.
|
 |
|
credeti ca este absolut necesara pompa de aer intr-un acvariu de 200 L cu o pereche scalari maturi si 4 cory? Precizez ca am un filtru extern fluval 204. Intrebarea este valabila si daca ma voi hotara sa mai adaug niste neoni sau terneti.
|
 |
|
pentru comparatie...eu in 200L tin o pereche de scalari maturi si 4 cory...In 80L si in ingramadeala de acolo nu cred ca ai sanse sa vezi vreun pui. Incearca pe viitor sa renunti la restul pestilor si sa pastrezi perechea de scalari care a depus si 2 cory si ai sa vezi ca va fii mai bine. Asta ca sa nu-ti mai zic de spatiul minim pe care ar trebui sa-l aiba un scalar pt a-l creste in conditii optime...50l/peste. Eu in 200L inca stau in dubii daca sa mai aduc si un card de neoni sau tetra negru...
|
 |
|