[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucian.con
Forum Index » Profile for lucian.con » Messages posted by lucian.con
Merita sa cumpar un Fluval 104 (160+tva) sau 204 (177+tva) pt un acvariu de 70 l de doar 4 saptamani ?
Monental am un filtru intern cu un debit de 500 l pe luna.
In 70 litri am 2 scalari micutzi (3-4 cm diametru) , 10 neoni si 2 sanitari micutzi, 1 betta.
Ieri am observat ca doi neoni nu mai au decat un singur ochi. Culmea este ca au atacat cei mai mari neoni dintre totzi.
Sigur scalarii sunt de vina ?
Ce ma sfatuitzi, sa dau scalarii sau neonii ?
Pe toate cutiutele da mancare ( am cumparat 4-5 diferite ) scrie sa dau de 2-3 ori pe zi atat cat mananca pestii in 5 minute. Mie mi se pare cam mult Eu le dau de 1-2 ori pe zi atat cat mananca in 10-15 secunde .
Sa le dau mai mult ?
Am 2 scalari si 10 neoni in 70 l de apa.
Filtrul este submers, are doua iesiri , la una am pus un deflector iar la alta o bucata de furnun indoit spre in sus.
pesti am 2 scalari si 8 neoni, plante, pietris, lumina , etc
Sa cumpar unul mai mic ? daca este musai, ce model recomandati ?
Multumesc
Pot sa hranesc pestii ( 2 scalari si 8 neoni ) cu larve de drosofila, sau chiar cu micile musculitze ?
Am facut niste vin si roiesc cu miile pe langa butoiul cu comina :-)
a mai incercat cineva /
Am cumparat din targ un mopan ( asa scria pe el, in ungureste chiar ), si din prudenta l-am pus intr-o galeata dupa ce l-am spalat temeinic.
Dimineata am avut surpriza sa gasesc apa galbuie bine :o
Ce ma sfatuiti sa fac ? Sa-l fierb, sa-l mai tin in caldare, sa-l sarez sau ce?
Mor de nerabdare sa-l bag in acvariul meu de 70 l cu 2 scalari + 8 neoni.
Ce plante/muschi/alge as putea agata de el si cum
Am facut rost de un Philips 830 si un a Acuarell ( nu cred ca se scrie chiar asa.. :-) ) de 18 w.
Este Ok, sau mai trebuie sa caut ?
Si totusi daca incerc cu chimicale ce se intampla ?
Nu vreu sa risc sa prolifereze ca am maiavut astfel de experiente in copilarie ...
Cat despre ancistrusi, nu cred ca mai au loc (2 scalari, 8 neoni, 2 sanitari)
Scimb apa la 7 zile , mancare cu economie (cred eu...), lumina 18 W cam 14-15 ore pe zi.
Sa las acvariul fara lumina 2-3 zile ? Nu mor plantele ?
Sa las si pestii nemancati tot cam atat ? :o
Nu prea sunt mesther de loc , dar eu ma gandeam la un variator de tensiune ca la veiove montat pe fir. Oare functioneaza ? A mai incercat cineva ?
Chestia este ca acvariul meu este nou ( 2 saptamani ), primit cadou si deja cred ca am o problemutza cu algele brune ( au aparut pe frunzele plaqntelor ) asa ca sunt dispus sa incerc cam ori si ce metoda...
S-o dau pe chimicale ? Si daca da ce anume ?
Am un acvariu de 70 litri si am auzit ca exista neoane speciale pentru acvarii , care stimuleaza cresterea plantelor si inhiba pe cea a algelor.
Ce modele i-mi recomandati si cate bucati ?
Acum am un neon normal de 18 W.
Am un acvariu de 70 l, plantat la greu (zic eu) , cu 2 scalari , 8 neoni, 2 sanitari.
Filtrul interior are o pompa de 12 W cred ca face un curent cam prea puternic. Este o problema ?
Si apoi este o problema daca am cat mai multe plante ?
Dar scalarii sunt destul de mici -3-4 cm in diametru, dar este adevarat unul este cam bataios dar doar cu calalalt scalar...
Erau din aceiasi sursa ca si primii . Practic din acelasi acvariu si la doar 3-4 zile diferenta.
iar pestele muscat era inca viu cand am observat ( avea o bucata de coda lipsa )
Multumescu pentru sfaturi.
Acum am o noua problema : am returnat un Betta, babustile (conconius parca le spune), zebrele si am mai luat 4 neoni care in doua ore au decedat .
Care este oare explicatia, deoarece nu i-am introdus brusc in acvariu iar ceilalti neoni sunt OK.
Ca simptome am vazut ca erau parca nauciti, si cerd ca si putin mancati (muscati) .Am observat ca unul ava ochii mancati .
Dar nu prea cade mancare pe fund pt ca o mananca rapid cailalti colocatari.
Sa le dau mai multa pana ramine ?
OK astazi returnez si mai pastrez doar scalarii si 12-14 neoni ( adica mai iua 4-6 ) si cei doi sanitari ( sper ca mananca mult caca )
este OK sau sa mai tai ?
Plante e posibil sa fie prea multe sau cu cat mai multe ...
Acum la schimbarea unei parti din apa (10-15 l )am auzit ca exista niste substante care elimina mai repede clorul ( sau imediat) si protejaza si pestii sau cam asa. Este adevarat sau doar povesti ?
Chiar icepator incepator nu sunt , am tot avut acvarii de pe la varsta de 7 ani de diferite marimi si cu diferite specii ,dar nu-mi prea supravietuiau mai mult de 1-2 ani, poate unde nu erau dotate chiar ca la carte ( ba fara filtru, ba incalzitor fara termostat si... , ba mai scapau in chiuveta , etc )
Acum sunt mai batran si 'intelept' (am 28 ani ) si chiar daca experienta mea cu acvariile nu este chiar relevanta, cred ca ma voi descurca daca-l "calibrez" bine.
Deci, doar cei 8 neoni ? N-i cam putin in 75 l apa ( nu de alta dar fetita mea de 1,2 ani se bucura cind vede pestii si nu doar plantele )
Am primit cadou un acvariu de 75 l (nou ) cu neon, filtru, incalzitor, plante si pesti.
Cred ca este cam aglomerat :8 Neoni, 2 scalari, 2 Betta (cred ca unul cam bolnav ca nu prea este vioi , are culori sterse si sta ascuns pe sub plante ),3 zebre, 5 nu stiu ce ( un fel de babusca alba cu o pata neagra langa coada ), 2 sanitari
Vreau sa mai returnez din ei , dar am nevoie de sfaturi ce sa opresc ca sa fie compatibili .
Va multumesc

Forum Index » Profile for lucian.con » Messages posted by lucian.con
Go to: