[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce neon sa cumpar ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
lucian.con
Junior member

IP:

Am un acvariu de 70 litri si am auzit ca exista neoane speciale pentru acvarii , care stimuleaza cresterea plantelor si inhiba pe cea a algelor.
Ce modele i-mi recomandati si cate bucati ?
Acum am un neon normal de 18 W.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

lucian.con wrote:Am un acvariu de 70 litri si am auzit ca exista neoane speciale pentru acvarii , care stimuleaza cresterea plantelor si inhiba pe cea a algelor.
Ce modele i-mi recomandati si cate bucati ?
Acum am un neon normal de 18 W.
Chestia cu neonu' care inhiba algele cred ca e vrajeala. Orice lumina in plus ajuta si algele.

Eu prefer pentru plante combinatia 830 - Osram Fluora. La acvariul tau de 70 litri as pune doua 830 si un Osram Fluora - asta in cazu' in care interesu' tau e foarte mare pentru plante ;) . Daca alegi varianta asta e obligatoriu si CO2. N-are rost sa bagi lumina "ca la carte" daca nu ai CO2. Atentie mare la alge. Aprinde pentu inceput un singur tub si dupa ce se inmulteste vegetatia il aprinzi pe al doilea, apoi pe al treilea.

Daca nu esti "obsedat" de plante, da' totusi iti plac, un 830 si un Osram Fluora ar fi suficient. Si in cazu' asta CO2 ar fi bine sa nu lipseasca.

Daca nu te intereseaza deloc plantele pune un singur Phillips Aquarelle si pestii vor arata bine . Vei putea pune si citeva plante cu cerinte reduse de lumina. Se poate si fara CO2.

Ce lungime are acvariul? Poate nu incap tuburile de 60 cm .

Poze: smilie ... Poze cu plante
lucian.con
Junior member

IP:

Chestia este ca acvariul meu este nou ( 2 saptamani ), primit cadou si deja cred ca am o problemutza cu algele brune ( au aparut pe frunzele plaqntelor ) asa ca sunt dispus sa incerc cam ori si ce metoda...
S-o dau pe chimicale ? Si daca da ce anume ?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lucian.con wrote:Chestia este ca acvariul meu este nou ( 2 saptamani ), primit cadou si deja cred ca am o problemutza cu algele brune ( au aparut pe frunzele plaqntelor ) asa ca sunt dispus sa incerc cam ori si ce metoda...
S-o dau pe chimicale ? Si daca da ce anume ?

Chimicalele e bine sa le folosesti ca o ultima solutie. Fa schimburi dese de apa, mincare mai putina, baga ceva melcisori (din aceia mici si negri sau cei galbeni - pomaceea), lumina mai putina. Banuiesc ca algele au aparut ori datorita excesului de hrana ori datorita schimburilor rare de apa. Frunzele care sunt pline de alge e bine sa le inlaturi, pentru a opri extinderea lor.
arathemis
Member

IP:

Nu o da pe chimicale, cel putin nu inca. Fa schimburi zilnice de apa, cam 1/3 din apa din acvariu. Apa pe care o pui in acvariu sa fie statuta macar 24 de ore, sa iasa clorul din ea. Sa faci schimburile astea pana dispare alga. De asemenea ai putea sa mai pui niste melci de culoare mai inchisa, daca ai de unde sa gasesti, si de asemenea un ancistrus sau doi.

Bafta si spor la treaba.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
lucian.con
Junior member

IP:

Si totusi daca incerc cu chimicale ce se intampla ?
Nu vreu sa risc sa prolifereze ca am maiavut astfel de experiente in copilarie ...
Cat despre ancistrusi, nu cred ca mai au loc (2 scalari, 8 neoni, 2 sanitari)
Scimb apa la 7 zile , mancare cu economie (cred eu...), lumina 18 W cam 14-15 ore pe zi.
Sa las acvariul fara lumina 2-3 zile ? Nu mor plantele ?
Sa las si pestii nemancati tot cam atat ? :o
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

lucian.con wrote:
Scimb apa la 7 zile , mancare cu economie (cred eu...), lumina 18 W cam 14-15 ore pe zi.
Sa las si pestii nemancati tot cam atat ? :o

Schimba apa la 3 zile.
Ce inseamna mincare "cu economie"?
Lumina poate sa stea aprinsa si 8 ore/zi pina scapi de alge, ca nu se intimpla nimic. Se poate ca plantele sa nu mai creasca in acelasi ritm, dar isi vor reveni.
Sa stii ca rar se intimpla ca pestii sa moara de foame. Hranirea din abundenta are insa consecinte mult mai grave.
Sanitarii pe care ii ai ce specie sunt? Daca nu sunt ancistrusi, da-i si cumpara din acestia.

Cit despre chimicale...risti sa dai peste cap tot echilibrul acvariului. Mai bine nu.

Si citeste ce s-a scris pe la sectiunea Alge.
Romi
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Sanitarii pe care ii ai ce specie sunt? Daca nu sunt ancistrusi, da-i si cumpara din acestia.

N-am nimic impotriva ancistrusilor , da' de ce sa-si dea sanitarii ca sa ia ancistrusi ? Daca a luat sanitari ... probabil ca-i plac (sper ca nu i-a luat din alte motive ) si nu vad nici un motiv pentru care ar fi sfatuit sa-i dea. Nici macar ca sa-i schimbe cu ancistrusi . Poate doar daca sanitarii sunt hoplosternum, caz in care acvariul e cam mic (avantajul ar fi ca e mai usor de redecorat si se stie ca hoplo adora sa faca asta )

Cat despre algele brune ... de obicei apar in acvariile noi sau cu lumina insuficienta. Legat de alge in general ... schimburile de apa cat mai dese sunt sfinte. Asa ca mai pune un neon (sau doua ) de 18 W, schimba 1/3 din apa cat mai des si daca nu exagerezi cu mancarea ... probleme tale ar trebui sa dispara . La chimicale e de preferat sa nu apelezi decat in cazuri speciale si cand nu mai ai alta solutie.
lucian.con
Junior member

IP:

Am facut rost de un Philips 830 si un a Acuarell ( nu cred ca se scrie chiar asa.. :-) ) de 18 w.
Este Ok, sau mai trebuie sa caut ?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E bine pentru inceput. Mai pune CO2-u' si asteapta ....... sa cistigi experienta .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: