[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andreysc7
Forum Index » Profile for andreysc7 » Messages posted by andreysc7
Apa sa fie schimbata gen 15-20% din volumul ei total ?
Cel putin asa am mai citit prin alte surse

Plantele le-am luat pe cele mentionate , doar ca de pe alte site-uri pentru ca nu mergea sa comand online plantele de la hornbach. Am luat de pe nervertebrate , ceva de genu ...

Am luat tot ce s-a mentionat mai sus
Deci pana la urma pun fertilizant sau nu ? ) acuma m-ati zapacit si mai tare de cap
S-a impacat cu ideea ca nu o sa avem pe nemo momentan. I-am explicat ca e de apa sarata si daca o sa ne placa pestii astia si avem grija de ei , mai tarziu o sa trecem pe apa sarata. A inteles lucrul asta

A ramas ca mergem pe cei mentionati mai sus, mai precis ramirezi . Eventual daca imi mai poti spune 1-2 specii ca sa fie putina diversificare.

Stie si ca trebuie sa asteptam pana e pregatita apa pentru ei dar as vrea sa stiu daca putem adauga si 2-3 creveti . Ar fi ok ?
Am inceput sa mai rasfoiesc forumurile si am vazut ca in unele cazuri traiesc ok cu pestii ramirez insa in alte nu ... devin hrana vie )

Practic maine/poimaine ar trebui sa primesc ce am comandat iar noi peste 2 saptamani plecam in concediu. Numa bine cand o sa venim, ciclarea o sa fie facuta.
Legat de acel fertilizant, am vazut in descriere ca dozarea se face zilnic sau saptamanal. Deci e ok , noi o sa lipsim o saptamana, eventual pot ruga pe cineva sa mai treaca pe la noi. Intrebarea e : tot timpul va fi nevoie de fertilizant ? Sau doar pana cresc plantele ?
Super. Multumesc mult
Am facut comanda si o sa revin cu poze dupa ce e totul montat , promit
Sunt toate puse in cos dar inainte sa dau comanda, poti te rog sa imi spui daca exista o alternativa la acel filtru ?
Nu e vorba de bani, e vorba de spatiu.
Am vazut in video ca e destul de voluminos iar pe deasupra e si in afara acvariului.
Acvariul va fi in camera copilului, suport avem insa daca ai putea sa imi recomanzi un filtru intern , ar fi mult mai ok .

Daca nu , aia e, ramane acel filtru si gasim o solutie

Multumesc din nou pentru timpul acordat insa te mai deranjez cu o singura intrebare pe langa cea legata de filtru
Am vazut ca unii pus si CrystalWater. Sa iau si eu ?
Multumesc pentru reply

E ok , ne pliem pe cei de apa dulce.
Pe site-ul de la hornbach nu am gasit cele mentionate (pompa si lampa)
In schimb am gasit acvariul
https://www.hornbach.ro/p/acvariu-advance-led-60-x-30-x-34-cm-negru/8809146/
As prefera sa fie cu capac . E ceva rau daca are capac care sa aiba si lumina led inclusa ?

Legat de filtru , am gasit pe alte site-uri filtrul extern de la jbl insa pentru marimi destul de mari , 90L+ si la un pret de minim 500ron. Nu as avea o problema daca mai tarziu as lua asa ceva, dar momentan pentru volumul de apa din acvariul mentionat mi se pare putin overkill. Poti recomanda ceva mai entry level ?
Iar in ceea ce priveste pestii sunt ok , ii plac .
Salutari.
La momentul acesta sunt cel mai nou user aici pe forum si pierzand un pariu (nu e chiar pariu ci mai mult o intelegere) , trebuie sa ma ocup de un acvariu si tot ce tine de el : acvariu + pesti + accesorii + plante , etc

Eu "de meserie" sunt 3D Artist, deci nu am nici cea mai vaga idee despre ceea ce trebuie sa fac. Am urmarit ceva video-uri pe youtube dar e atat de multa informatie si comparatii intre modele incat nu stiu ce sa aleg pentru ceea ce avem noi nevoie.

Obiectiv :
Realizare acvariu in care sa avem pe nemo si pe dori (+ altii daca se poate) . Nu radeti, pariul pierdut e putin mai jos.
Imi cer scuze daca am postat pe aria gresita, insa eu din cate imi amintesc din Nemo, ei parca traiau in ocean, deci ma gandesc ca am postat bine la apa sarata

Buget :
pana in 1000ron cu tot cu pesti ... daca iesim mai ieftin, cu atat mai bine dar se poate si mari daca e nevoie

Am vazut ceva video-uri pe youtube legate de primul acvariu insa habar nu am daca e ok pentru ambele tipuri de apa.
As avea rugamintea daca imi puteti face o lista cu materialele de care as avea nevoie + niste sfaturi legate de instalarea acvariului.
Vazusem ca trebuie sa asteptam cel putin 3 saptamani pana se face ciclarea
Tot prin video-urile de pe youtube am vazut ca pentru incepatori ar fi ok un acvariu de 50L, asa ca am gasit pe cel de la Aquael leddy 60. Vine cu tot cu accesorii dar daca aveti ceva mai ok sa imi recomandati, as fi recunoscator.
De asemenea si ceva plante care ar fi compatibile cu apa sarata.

Offtopic :
Pariul pierdut
Am avut ceva discutii cu juniorul de 4 ani si el pana in momentul de fata dormea cu noi. Din timp i-am tot spus ca se apropie momentul cand va trebui sa doarma singur in camera lui, iar astazi dupa mai multe discutii "ca intre barbati" s-a culcat la el in camera. Am stabilit cu el ca daca doarme acolo, ii iau ce vrea si a vrut un acvariu cu pesti ca sa avem pe Nemo si pe Dori. E aproape 2:30, si acum trebuie sa ma tin de cuvant .

Momentam, cam atat ar fi de zis... sunt sigur ca imi scapa multe chestii si de aceea am preferat sa postez pe forum nisat pe domeniul asta

Multumesc

Forum Index » Profile for andreysc7 » Messages posted by andreysc7
Go to: