razvan wrote:
ai putea sa fi un pic mai precis, cam pe unde in bucuresti? ca "satul" e mare
oricum bun aparut printre noi, fa ochii mari si urechile palnie, si n-o sa ai nimic de perdut

mersi pt urarea de bun venit...si pentru cele cateva clarificari si detalii..
..am priceput ca teoria e mai usoara decat practica...vad ca nici in acvaristica nu face exceptie de la regula..
..in Bucuresti stau in zona Mall Vitan..dar pt mine nu e nici o problema sa ajung in orice colt al "satului"...asa ca oricat ar fii satul de mare ..cand ai o "caruta" si cativa caluti...poti merge la filaj de PET SHOPURI...
ideea era daca ma puteti ajuta cu niste nume de magazine specializate si chiar adresa lor precisa daca se poate..astfel incat sa nu mai orbecai in traficul si asa fluent al scumpei noastre metropole..
..cat despre pesti am inteles ca viviparii ar fii cei mai indicati pt mine ca incepator... nu stiu...din ce am vazut eu pe net si prin alte acvarii...ceva pestisori frumusei ar fii... scalarii, beta, xipho..chiar si carasii..dar am auzit ca sunt oarecum aparte un pic de ceilalti..mi-a placut unul tare rau..Ryukin parca era..
...sanitaii? ar trebuii sa imi pun sau nu? ..mai exista niste pesti care consuma algele "ancis.."..sa imi iau si eu?..habar nu am..si oricat as citii..consider ca e mai bine sa aud pareri experimentate si lucruri probate decat generalitati si o gama larga de optiuni.
..acum spuneti-mi voi ..cam cati pesti din ce v-am zis eu ar trebui sa imi pun in acvariu..si ce plante ar fii ok pt ei...
..de asemenea la accesorii..care sunt brandurile cele mai indicate a fii folosite...exclud de la inceput chinezariile..daca tot m-am apucat vreau sa fac un acvariu care sa arate cat de cat binisor...bineinteles..nu cu marcile cele mai scumpe...ceva mediu..AAAA..si ceva f important...vreau neaparat sa imi pun in acvariu un fundal din acelea 3D..unde pot gasii..daca stiti?
..sa zicem ca la ora asta am acvariul din sticla (200L) si as fii dispus sa mai investesc in el cam 6-7 mil cu tot cu pesti si plante...
OK.Recapituland...as fii foarte recunoscator daca as primii niste raspunsuri punctate la urmatoare chestiuni ( de!!! ce sa-i faci !!! asa sunt eu..."scurt" si la obEct):
1.Filtru (intern, nu ma arunct la extern inca) - marca,capacitate, shop unde se gaseste;
2.Aerator (daca am nevoie) - marca, capacitate, shop unde se gaseste ( aici m-ar interesa sa stiu daca pot sa imi iau un furtun din acela perforat care "scoate bule" pe toata lungimea bazinului );
3. Incalzitor - marca,capacitate, shop unde se gaseste; Termometru de asemenea - aceleasi specificatii daca se poate.
4.Substratul - turda, pamant sau nisip ( ce granulatie) si ce grosime a stratului'
5. Am inteles ca trebuie sa existe si un strat de pietris sau chiar pietricele ( ce granulatie e buna) si ce grosime a stratului;
6. Sistem de iluminare - marca pt tuburi, nr tuburi, - ...o precizare ..vreau sa am o lumina care sa ajute la dezv plantelor ( acvariul meu vreau sa fie unul gen olandez, dar nu chiar asa de incarcat - vreau totusi un acvariu de pesti si nu de plante , dar care sa aiba o bogata varietate de plante)..
7.Pesti( cam din fiecare din cei mai sus mentionati) - numar de pesti (mascul, femela), shop de unde sa ii procur
8.Plante - specii care se preteaza la micorclimatul pe care as vrea sa il creez, si de unde le pot procura
9. Si nu in utimul rand - BACKGROUND 3D - locatie, shop unde gasesc sa cumpar.
..Sunt convins ca unele din lucrurile la care caut eu raspuns sunt aberante ( sau cine stie)..dar cum nu am habar de acvaristica...si oricat as citii ....nu am convingerea ca fac un lucru bun...prefer sa aruncati in mine cu ce aveti la indemana decat sa chinui bietii pesti nevinovati.....
..si in final..ce sa ne mai invartim...vreau sa imi fac un acvariu frumusel..
Acum ..astept sa vad daca ma puteti ajuta cu noul meu experiment...
MERSi.. "ochii mari si urechile palnie" :o ....mai precis de atat chiar nu pot fi..