[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: imbellis
Forum Index » Profile for imbellis » Messages posted by imbellis
Din cate am citit in acest thread pestutzul meu suferea de Columnaris sau "vata", cum i se mai zice.

Cred ca am reusit sa-l aduc la viatza normala si am reusit cu urmatoarea solutie: Bactopur jumatate de pastila + o lingura de sare (atentie o lingura, nu o lingurita), schimbat 15 % din apa din acvariu + curatat filtru de doua ori pe zi.

Mentionez ca am un acvariu de 30 L in care am 2 femele de betta si un mascul, substrat de 5 cm (nisip + pietris fin), plantute, buturuga mica la vreo 10 cm lungime si doua pietre de rau frumoase.
Am observat de vreo 2 zile incoace la un mascul de betta de la mine din acvariu o chestie alba ca un puf din ala de plop care a aparut pe burta lui. La inceput a fost mai mic respectivul "puf" dar vad ca azi s-a marit undeva la 3-4-5 mm.

E cumva boala ? sau vreo ciuperca ? Daca da cum scap de ea si cu ce medicamente ? Ce sfaturi imi dati ?

PS: Pana acum nu am avut probleme de genul asta si am avut in acvariu 3 generatii de betta super frumosi.
Mentionez ca masculul este activ si mananca normal deocamdata.
Am observat de vreo 2 zile incoace la un mascul de betta de la mine din acvariu o chestie alba ca un puf din ala de plop care a aparut pe burta lui. La inceput a fost mai mic respectivul "puf" dar vad ca azi s-a marit undeva la 3-4-5 mm.

E cumva boala ? sau vreo ciuperca ? Daca da cum scap de ea si cu ce medicamente ? Ce sfaturi imi dati ?
Schimb filtru Aqua EL FAT midi pt. 60-100 L pe 2 pompe de aer mai mici ex: RESUN AC-9600 sau altele !

Daca e cineva interesat sa-mi dea pm sau tel: 0745.008.408
Cumpar pompita de aer RESUN AC-9600 sau un pic mai maricica sau altele !

Tel: 0745.008.408 ca am uitat sa spun si vad ca nu se mai poate da edit la post !

porcu' edit
Mai ai plantute de dat ?
Spune cum facem sa ne intalnim si e ok iti dau un mascul ! Apropo ce culoare au ?
Cumpar 2 femele de betta mai marisoare sa fie adulte undeva 2-3 cm !

Astept oferte !

PM sau tel:0745.008.408
In carti se spune ca intr-un acvariu trebuie sa ai doar un mascul de betta si trei femele ! (trei femele la un singur mascul).

Si asa este ! Cum spunea cineva mai sus intr-adeva femela cea mai mare si care este prima pusa in acvariu are intaietate, restul convietuesc dupa bunul plac al familiei "alfa" ca sa ma exprim asa !

Si mai e adevarat ca asa se intampla si cu masculii: cel mai mare si mai puternic e atot stapan, restul la coada .... nu se omoara. Exemplul meu, care am in acvariu 3 masculi, dintre care unu face regula.
inca nu . Sper sa gasesc prin Moghioros sau in Obor ! Daca nu am sa folosesc ou !
Doamne ce frumos se imbratiseaza de 10 minute ! Asa ceva merita vazut e superb spectacolul !

Si faza misto e ca masculul nu mi-a batut deloc femela pana acum ! E intacta !

Keep in touch !
Nu prea am vazut mascul de betta care sa arate ca in poza ! E o specie de betta care se cheama imbellis ... si chiar nu am vazut !

Apropo cum imi dau seama ca a depus femala ? Ce culoare au icrele ?
In cat timp face masculul cuibul ? Si cam cat dureaza imperecherea ?
Total deacord ! Iti dau o pereche ! O sa fie de culoare turcoaz sper !
Cine are cateva fire de plante plutitoare de dat moca ? Am nevoie pentru betta ... vreau sa-i pun la imperechiat ... platesc cu puiet !

Ma gasiti la: 0745.008.408 sau pm !

Forum Index » Profile for imbellis » Messages posted by imbellis
Go to: