[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: victor93
Forum Index » Profile for victor93 » Messages posted by victor93
Amano erau in ziua 3. Eu am bagat doar melcii atunci.
Ce ziceti, e ok sa bag 4 Oto in ziua 10?

Conform metodei de la Tropica asa ar trebui. Si mai rezolv si din alge.

Revin cu parametrii apei :

Temp. - 26 C
GH - 14
KH - 8
pH - 7.2
CO2 - 20 mg/l
NO2 - 0.15 mg/l
NO3 - 6 mg/l
NH4 - 0.08 mg/l
PO4 - <0.02 mg/l
Fe - 0.05 mg/l
Tropica's 90 Days Startup - Day 3

Am schimbat 50% din apa (apox. 25 l) si am curatat substratul si geamurile.
Am folosit apa din osmoza inversa (jumatate din cei 25 l schimbati) pentru a mai cobora duritatea din acvariu (deja am observat depuneri de calcar pe linia apei).

Melcii nu mai atenteaza la gazon dupa ce le-am pus ieri 3 - 5 bilute de hrana pentru creveti pe care au devorat-o.

Lumina 6 h pe zi (17:00 - 23:00).

Parametrii aproximativi ai apei (test banda):

GH - 13
KH - 18
pH - 6.8 - 7

Maine ar trebui sa intru in posesia unui set jbl de teste si sa revin cu niste parametrii mai exacti.

Nu imi plac frunzele de la Anubias, mi se pare ca au format niste puncte negre pe suprafata lor (vezi poza). Ce credeti?

Mersi!
Salutare!

Cateva poze mai bune dupa ce s-a mai linistit apa.

Plantele din acvariu:

1. Anubias barteri var. nana ............. 2 buc
2. Micranthemum 'Monte Carlo' ........ 2 buc ( portionate )
3. Java Moss ................................. 3 buc ( prinse pe buturuga )
4. Microsorum pteropus .................. 1 buc ( mi s-au desprins 2 fire din ea cu tot cu radacina pe care le-am plantat intr-un colt, nu stiu daca se prind si alea)

Intrebari:

1. Cum pot contoriza cantitatea de CO2 introdusa?

2. Credeti ca e nevoie sa aplic si ceva fertilizant? Daca da, ce imi recomandati?

3. Cate ore de lumina / zi ? Conteaza intervalul orar in care este aprinsa?

4. Cum vi se pare Tropica's 90 days start-up ca si metoda de ciclare?

Mersi!

Acum am terminat de plantat acvariul.

Au survenit ceva modificari din cauza a ceea ce am gasit (plante) in magazinele in care am ajuns.

Scuze pentru apa tulbure din poze.

Am dat drumul si la CO2. Cum pot contoriza cantitatea de CO2 injectata la sistemul asta?

Am bagat si doi melci Pomacea. Am senzatia ca atenteaza la gazon. Mi se pare sau o sa am probleme?

Stiu, am comis-o. Am vrut sa fac variantele de hardscape.

Ma descurc, sper sa gasesc plantele pe care le caut mâine. Doar ca am niste zile aglomerate la birou si nu prea o sa am timp de cautat.
O sa trag apa intr-un recipient, dupa care o sa o pun la loc (aceasi).

Umezeala e din cauza faptului ca am spalat pietrisul.
Din cauza umezelii mari din acvariu, buturuga a facut putin mugegai asa ca am spalat-o si am deci sa dau drumu la acvariu fara plante.

Maine sper sa gasesc si plante. Revin cu poze!

Hardscape - ul a ramas ultimul discutat.
Varianta de plantare si negativul daca vrea cineva sa propuna alta varianta.
Salutare!

Varianta aleasa de toti ca fiind cea mai buna cu o mica modificare. Cred ca asta va fi hardscape-ul daca nu mai aveti alte sugestii.

Mie unul imi place varianta din seara asta.
Dr Nano wrote:Votez varianta nr 1. Lasa impresia unei radacini prinsa sub o piatra. As inlatura insa piatra care are varful ridicat si as apasa putin pe radacina anterioara care in poza este ridicata putin.

Te referi la prima varianta din postul #7? Iti imaginezi piatra ridicata intr-o alta pozitie?

Legat de varianta 2. Nu prea imi place cum se vede piatra care este in lungul trunchiului de la radacina. Ar merge intr-o alta pozitie?

Mersi!
Ori nu ma mai ajuta imaginatia la ora asta ori nu ma ajuta pietrele astea.

Silviu Man crezi ca ar mai fi cazul sa iau niste pietre?

Mai jos alte variante...
Salutare!

Scuze de dublu post.

Am fost la un magazin si am achizitionat ceva Dragon Stone.

Mai jos, o prima varianta de hardscape. Astept sugestile voastre!

PS: Ciucul nu face parte din hardscape

Mersi!
Se aduca la echipament si extensia filtrului si mini siporax pentru mediul de filtrare.

Revin dupa ce achizitionez ceva pietre cu variante de hardscape si schema de plantare.

Astept in continuare orice sfat! Multumesc!
Salutare!

Dupa cateva discutii purtate in Coltul incepatorului m-am decis si mi-am achizitionat un Dennerle Nano Cube 60 L Complete + pentru a incepe un nou acvariu.

Asa ca o sa tin aici un jurnal pentru a beneficia de toate sfaturile voastre.

Date de start

Acvariul: Dennerle Nano Cube 60L
Lumina: Dennerle Scraper's Light 24W
Filtru: Dennerle Eckfilter XL
Substrat: Dennerle Nano Deponit Mix
Pietris: Dennerle Nano Shrimps Gravel Bed - SULAWESI BLACK
CO2: JBL Pro Flora Bio 80
Apa: Duritate: 31 °fH / 17.4 °dH
KH: ~ 18 dKH
TDM (Total dissolved solids) : 291 ppm
pH (20°C): 7.8

Pentru apa am posibilitatea de a face aport cu apa de osmoza (de la cineva) pentru a cobora GH-ul.

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a ma decide asupra elementelor de fertilizare (nu am cunostinte legate de acestea).

Atunci cand am luat acvariul am gasit si o bucata de lemn care mi s-a parut interesanta. Nu sunt hotarat insa asupra aquascape-ului. Deocamdata este intr-o galeata cu apa pentru ca o cam coloreaza.

As vrea sa achizitionez si https://www.nevertebrate.ro/extensie-filtru-de-colt-dennerle-nano-14492 pe care sa il umplu cu mini siporax (la sfaturile colegului Silviu Man) dar nu stiu daca se potriveste cu filtrul meu (pare a fi diferit).

Atasat poze cu set-up-ul si cu bucata de lemn.

Astept sfaturi cu privire la elementele de decor (piatra, lemn etc) si deasemenea la plantele care credeti ca se vor descurca in acest set-up. Daca aveti idei cu privire la aquascape le astept cu interes.

Cat despre fauna, momentan ma gandesc la un banc de neoni.

Mersi!
Salut!

Revin cu parametrii apei de la robinet:

Duritate: 31 °fH / 17.4 °dH
KH: ~ 18 dKH
TDM (Total dissolved solids) : 291 ppm
pH (20°C): 7.8

Cum vi se par parametrii pentru un acvariu plantat? Si de imi recomandati pe parte de fauna pentru apa asta. Mersi!
Salutare!

Din pacate nu am reusit deocamdat? sa intru in posesia testerelor de apa.

Ce parere aveti de un Juwel Lido 120 cu filtru E901 SH (fara filtru intern) + stand la 800 de lei?

Mi se pare cam ciudata forma la lido.

Ce ati alege intre lido 120 si rio 125?

Mersi!
paradoxx wrote:Daca achizitionati acvarii la suprapret,macar lasati internul acolo,eu consider filtrarea mecanica f importanta pt filtrarea biologica ^^ suna ciudat,dar...in capul meu are sens

Nu vreau sa achizitionez in mod express acvariu Juwel, cu atât mai mult nu vreau sa dau pe el mai mult decât face. De aceea va cer sfaturile.

Recomanda - mi tu un acvariu decent calitativ care sa vina echipat doar cu capac. Standul e optional, se poate face ulterior.
Salut, multumesc de recomandari.

Am mai avut o runda de negocieri si am obtinut spatiu pentru 125 L

Ma uitam catre un Juwel Rio 125 dar nu gasesc nicaieri doar tank-ul cu capac si stand urmand sa iau ulterior filtru extern, incalzitor etc. Aveti idee daca se gaseste si separat?

Eventual daca imi recomandati un alt tank de aprox. 125 L doar cu capac, pot lua separat standul.

Legat de instalatia de osmoza, am acces la apa trecuta prin asemenea instalatie si as putea sa o combin. Dar as vrea sa creez acvariu plecand de la parametrii apei mele pentru a fi cat mai in regula!

Multumesc!

Forum Index » Profile for victor93 » Messages posted by victor93
Go to: