[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: victor93
Forum Index » Profile for victor93 » Messages posted by victor93
Asa cum banuiam, firma de distributie pe aceasta zona face adaos de apa din sursa de foraj propriu. De aceea diferentele dintre buletinul de analiza si rezultatele de la robinet.

Cum aceasta firma nu are un buletin de analiza facut public o sa revin cat de curand cu niste rezultate facute la robinet, cu niste teste mai eficiente.

Pana atunci, propuneri de echipamente? Multumesc!
Salut!

Numele meu este Victor si locuiesc in Bucuresti. Am mai detinut un acvariu acum ceva ani de aprox. 80 l populat cu Guppy, Sanitari, Xipho etc. Acesta a fost unul DIY de la tank pana la sistemul de iluminare (tuburi Philips dedicate pentru acvarii). Acesta a sfarsit prin a fi suprapopulat cu Guppy pentru ca aveam maternitate si am tinut tot puietul , my bad! Am renuntat la el la momentul ala.

Vreau sa incep un nou set-up. M-a gandesc la un acvariu de apa dulce, plantat, care ca si cel anterior sa se apropie cat mai mult de un colt din natura. Ca si volum, la momentul de fata ma gandesc la ceva de 80 - 100L. Inca nu sunt decis cu privire la locul de amplasare al acestuia de aici si variatia de volum. As vrea ceva comercial si nu DIY pentru ca acum am si un motan ce sta destul de mult singur acasa si sistemul trebuie sa fie cat mai safe pentru acesta.

Am nevoie de ajutorul vostru cu privire la alegerea echipamentelor. In momentul de fata nu stau deloc bine cu timpul liber asa ca o sa vreau un sistem cat de cat ok pentru a fi relativ autonom (stiu cu ce se mananca deci nu ma astept sa se intretina singur dar...). Bugetul este variabil, nu vreau sa cheltui o avere dar in functie de recomandarile voastre ma pot adapta.

Problema principala:

Calitatea apei. Locuiesc in zona Cartier Latin unde calitatea apei este destul de problematica.

Am folosit un tester 3 in 1 ordinar pentru moment valoriile fiind: GH - aprox. 10 - 12 , KH - aprox. 15 - 18 si un pH de aprox. 7,2. Stiu ca sunt valori cu o eroare mare dar macar mi-am facut o idee generala. Zilele urmatoare voi face rost si de niste testere adevarate si pot reveni cu valori mai aproape de realitate.

Aici regasiti si ultimul buletin de analiza al apei facut public de catre primaria Bragadiru: https://acilfov.ro/images/calitate_apa/18.06.2018-BRAGADIRU.pdf (trebuie totusi sa verific daca furnizorul meu preia apa de la ApaCanalIlfov avand in vedere ca valorile par a fi altele.

Astept cu interes recomandarile voastre si eventual pareri cu privire la calitatea apei.

Incerc sa imi fac temele bine inainte de a ma inhama la asta dinou, avand in vedere ca timpul nu imi permite sa o dau in bara Multumesc!

Forum Index » Profile for victor93 » Messages posted by victor93
Go to: