[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RayId
Forum Index » Profile for RayId » Messages posted by RayId
Sa incep prin a ma prezenta, sunt la primul meu acvariu.

Acvariu are 7 luni vechime:
Volum 60 litri din care 54 l apa.
Filtrare Eheim 2403 intern (Aquaball 180), 4 cartuse de filtrare instalate din care unul de carbune activ.
Iluminare 2 x T8 de 18 W, Nightlights 6 leduri albastre. Timp iluminare 18 W 13 h /zi + 18 W 5 h pe zi. Ledurile se aprid automat daca nu este lumina in camera.
Temperatura apei 25-27 grade.
Substrat nutritiv JBL AquaBasis+ 2 cm pietris 5-8 mm.
Plante, nivel de plantare mediu:
Echinodorus cordifolius 5 plante
Cabomba caroliniana 2 "tufe" ~ 14 fire in total
Blyxa japonica 1 "tufa"
Cladophora 1 "bila"
Pesti:
3x Pterophyllum scalare (Scalari 2 masculi, 1 femela)
1x Colisa lalia
3x Corydoras aeneus
3x Pomacea Brigesii

Acum ca am terminat cu prezentarea sa trecem si la problema actuala.
Dintre scalari s-a ales o pereche care au depus oua (sunt la a 3 -a depunere) pe o frunza de Echinodorus cordifolius care este situata chiar lipita de filtru, pana acum si-au mancat rapid ouale chiar din prima zi dar se pare ca si-au mai dezvoltat instinctele parintesti si au hotarat ca nu ii mananca si pe astia. Nu as vrea sa inlatur ouale si sa incerc sa cresc ouale singur ci sa ii las in pace sa isi faca numarul dar sunt nehotarat si de aceea as vrea parerea cuiva mai experimentat.
Am cateva dileme:
1. In caz ca eclozeaza "pui" in etapa de inotatori liberi nu ii va aspira filtru?
2. Agresivitatea perechi se pastreaza pana cand?
3. Nu ma vad gatind mancare pentru "pui" sau ma rog nu la varianta de eclozat diverse chestii este alta posibilitate?

Multumesc,
Donez mascul Colisa lalia Flame Red sanatos. Contact PM
Salut,
Cei 3 melci ai mei au fost (mai sunt înc? ) foarte productivi ?i m-am pricopsit cu câ?iva melci?ori, nu mul?i, vreo 200 , c?rora le caut o nou? cas?. Cei care sunt interesa?i s? dea un semn. Dimensiunile sunt între 5 si 30 mm, deasemenea ar mai fi disponibile ou? sub form? de ciorchine . Nu ?tiu cum dar dac? se poate ?i cineva îmi explic? pot trimite ?i în ?ar?.
Dac? cineva are de dat ceva pl?ntu?e de prim plan nu m? sup?r deloc.
O zi frumoas?

Forum Index » Profile for RayId » Messages posted by RayId
Go to: