[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: angel123
Forum Index » Profile for angel123 » Messages posted by angel123
da mi-am invatat lectia....totusi acvariul e bine plantat...oricum mi-am cumparat si o maternitate + acvariul comunitar de acum va fii acvariu pt alevini ....desii cred ca pana dureaza ciclarea devin alevinii adultii
am rezolvat problema desii vanzatoru incerca sa-mi bage pe gat mancare scumpa si fara calitate....am luat Hikari first bites mi s-o parut mai de calitate...
am sa incerc sa scap de zebre iar in legatura cu xifo...masculul moare (are fin rot...cred ...deja are si ciuperca) oricum femela mi l-o nenorocit (aproape si-a omorat ,,tovarasu,, , isi mananca puii regulat si pe cei de guppy la fel) e un peste monstru....cred ca am sa scap si de ea....iar cand o sa se faca puii astea care ii am mai mari (xifo) o sa ma apuc din nou de xifo deocamdata mi-a ajuns iar molly n-am mai avut demult deci merita sa incerc...
da...corect cred ca trebuie sa ma gandesc si la viitoarele alge...pana acum nu am avut probleme chiar asa de grave cu ele dar totusi apareau pe sticla acvariului...multumesc pt sfat a da.... inca cv...as putea sa-mi iau niste neoni?
azi am dat comanda pt un acvariu nou de 60 l si tot ma intreb ce pesti ar incapea acolo....mai am 3 guppy , un xifo(adica 2 doar ca presimt ca unul o sa se duca intr-un loc mai bun ) si 2 zebre....as putea sa mai adaug niste pesti?
ok....o sa-mi iau furtunul...si cred ca totul o sa fie bine de acum in colo ....adica sper si din apa o sa schimb mai multa...
nu stiu ce sa zic desii nu prea da semne ca ar devenii mascul (nu i se prelungeste coada si nici nu are gonopod) si cand ma gandesc ce linistita era in prima zi in acvariu
da intradevar masculul este mai mic decat femela.....i-am cumparat din locuri diferite iar de unde am luat masculul erau numai xifo mici...oricum trebuia sa tin cont si de aspectul asta...cred ca o sa mai aduc niste femele si am sa fac comanda pt un acvariu mai mare....m-am saturat de piticania asta
da... ma refeream la curatenia saptamnala ....metoda mea e sa iau 10-20% din apa de la suprafata insa pestii mei se scarpinau de decor , plante, filtru tot ce aveam pe acolo si presupuneam ca e din cauza calitatii apei...asa ca m-am gandit ca nu-i bine ce fac..
as vrea sa stiu alte moduri (fara furtun) prin care pot curata acvariul deoarece am observat ca metoda mea nu prea e eficienta....asa ca....m-am gadit sa va intreb pe voi...
am cumparat acm vreo 2 zile..cred un xifo mascul....in acvariu mai aveam o femela.....in fine tate bune si fumoase pana am pus masculul in acvariu ....femela a inceput sa il fugareasca si sa-l ciupeasca....nici macar de mancare nu-l lasa sa se atinga....oare ce are cu el???
multumesc pt sfaturi azi dimineata le-am dat galbenusul iar ,,clientii,, s-au declarat multumiti deoarece l-au mancat pe tot... cred ca e prima data cand au manancat asa
am facut exact cum mi-ai spus...am schimbat 50% din apa....am lasat temperatura la 28 si am adaugat o lingura de sare.....si am oservat ca nu mai au tendinta sa se mai ,,scarpine,, deci multumesc...
as vrea sa stiu ce as putea sa le dau alevinilor mei au in jur de 1-2 saptamani (xifo, guppy si zebre) ...maine ma duc la magazin si mi-ar fii de folos opinia voastra..
Ma numesc Andreea....mai mult nu stiu ce as putea spune .....oricum...sunt incepatoare deci...s-ar putea sa fiu prezenta cel mai mult timp la ,,Coltul incepatorului,,
ok....si temperatura am ridicat-o la 27-28..... e bun? avand in vedere ca am alevini de guppy , xifo si zebre ......
mersi pt raspuns am sa incerc metoda spusa de tine....defapt si pe cea cu sarea (merita sa risc)
salut! de cateva zile alevini din acvariu au inceput sa se scarpine de decor plante si cam tot ce am in acvariu ...m-am documentat si oare s-ar putea sa fie din cauza calitatii apei sau inceputul unui gris? ce ar trebuii sa fac?

Forum Index » Profile for angel123 » Messages posted by angel123
Go to: