Message |
|
da mi-am invatat lectia....totusi acvariul e bine plantat...oricum mi-am cumparat si o maternitate + acvariul comunitar de acum va fii acvariu pt alevini ....desii cred ca pana dureaza ciclarea devin alevinii adultii 
|
 |
|
am rezolvat problema desii vanzatoru incerca sa-mi bage pe gat mancare scumpa si fara calitate....am luat Hikari first bites mi s-o parut mai de calitate... 
|
 |
|
am sa incerc sa scap de zebre iar in legatura cu xifo...masculul moare (are fin rot...cred ...deja are si ciuperca) oricum femela mi l-o nenorocit (aproape si-a omorat ,,tovarasu,, , isi mananca puii regulat si pe cei de guppy la fel) e un peste monstru....cred ca am sa scap si de ea....iar cand o sa se faca puii astea care ii am mai mari (xifo) o sa ma apuc din nou de xifo deocamdata mi-a ajuns  iar molly n-am mai avut demult deci merita sa incerc...
|
 |
|
da...corect cred ca trebuie sa ma gandesc si la viitoarele alge...pana acum nu am avut probleme chiar asa de grave cu ele dar totusi apareau pe sticla acvariului...multumesc pt sfat  a da.... inca cv...as putea sa-mi iau niste neoni?
|
 |
|
azi am dat comanda pt un acvariu nou de 60 l si tot ma intreb ce pesti ar incapea acolo....mai am 3 guppy , un xifo(adica 2 doar ca presimt ca unul o sa se duca intr-un loc mai bun  ) si 2 zebre....as putea sa mai adaug niste pesti? 
|
 |
|
ok....o sa-mi iau furtunul...si cred ca totul o sa fie bine de acum in colo ....adica sper  si din apa o sa schimb mai multa...
|
 |
|
nu stiu ce sa zic desii nu prea da semne ca ar devenii mascul (nu i se prelungeste coada si nici nu are gonopod) si cand ma gandesc ce linistita era in prima zi in acvariu 
|
 |
|
da intradevar masculul este mai mic decat femela.....i-am cumparat din locuri diferite iar de unde am luat masculul erau numai xifo mici...oricum trebuia sa tin cont si de aspectul asta...cred ca o sa mai aduc niste femele si am sa fac comanda pt un acvariu mai mare....m-am saturat de piticania asta 
|
 |
|
da... ma refeream la curatenia saptamnala ....metoda mea e sa iau 10-20% din apa de la suprafata insa pestii mei se scarpinau de decor , plante, filtru tot ce aveam pe acolo si presupuneam ca e din cauza calitatii apei...asa ca m-am gandit ca nu-i bine ce fac..
|
 |
|
as vrea sa stiu alte moduri (fara furtun) prin care pot curata acvariul deoarece am observat ca metoda mea nu prea e eficienta....asa ca....m-am gadit sa va intreb pe voi... 
|
 |
|
am cumparat acm vreo 2 zile..cred un xifo mascul....in acvariu mai aveam o femela.....in fine tate bune si fumoase pana am pus masculul in acvariu ....femela a inceput sa il fugareasca si sa-l ciupeasca....nici macar de mancare nu-l lasa sa se atinga....oare ce are cu el??? 
|
 |
|
multumesc pt sfaturi azi dimineata le-am dat galbenusul iar ,,clientii,, s-au declarat multumiti deoarece l-au mancat pe tot...  cred ca e prima data cand au manancat asa
|
 |
|
am facut exact cum mi-ai spus...am schimbat 50% din apa....am lasat temperatura la 28 si am adaugat o lingura de sare.....si am oservat ca nu mai au tendinta sa se mai ,,scarpine,, deci multumesc... 
|
 |
|
as vrea sa stiu ce as putea sa le dau alevinilor mei au in jur de 1-2 saptamani (xifo, guppy si zebre) ...maine ma duc la magazin si mi-ar fii de folos opinia voastra.. 
|
 |
|
Ma numesc Andreea....mai mult nu stiu ce as putea spune .....oricum...sunt incepatoare deci...s-ar putea sa fiu prezenta cel mai mult timp la ,,Coltul incepatorului,, 
|
 |
|
ok....si temperatura am ridicat-o la 27-28..... e bun? avand in vedere ca am alevini de guppy , xifo si zebre ...... 
|
 |
|
mersi pt raspuns  am sa incerc metoda spusa de tine....defapt si pe cea cu sarea (merita sa risc)
|
 |
|
salut! de cateva zile alevini din acvariu au inceput sa se scarpine de decor plante si cam tot ce am in acvariu ...m-am documentat si oare s-ar putea sa fie din cauza calitatii apei sau inceputul unui gris?  ce ar trebuii sa fac?
|
 |
|