[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
popularea unui nou acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

azi am dat comanda pt un acvariu nou de 60 l si tot ma intreb ce pesti ar incapea acolo....mai am 3 guppy , un xifo(adica 2 doar ca presimt ca unul o sa se duca intr-un loc mai bun ) si 2 zebre....as putea sa mai adaug niste pesti?
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca din nici un acvariu nu trebuie sa lipseasca niste consumatori de alge : Acistrus, Otto, SAE , creveti, etc...
[Yahoo!]
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

da...corect cred ca trebuie sa ma gandesc si la viitoarele alge...pana acum nu am avut probleme chiar asa de grave cu ele dar totusi apareau pe sticla acvariului...multumesc pt sfat a da.... inca cv...as putea sa-mi iau niste neoni?

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2014 13:32:04

IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sigur, poti lua cativa, uite si o tema de casa : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page + asta : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2014 15:16:30

[Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe langa ce ai tu,cu o usoara tenta de suprapopulare ar mai incapea si 1 mascul+3 femele moly negri.Consumatori de alge poti sa folosesti doar melci,sunt suficienti la 60 litri.In loc de ancistrus care se face mare de tot ai putea pune laceva mai mic !Daca vrei o parere despre populare as zice sa scapi de zebre!Sunt pesti care prefera apele mai reci la 23-24 grade.Ar merge asa:
1.Cei trei guppy;
2.Daca se duce xipfo,mai pui inca 2 femele pe langa cel care il ai(ca sa nu se mai bata intre ele);
3. 1m si 3 femele moly lira black;
4.Niste melci;
Dar sa scapi de zebre .
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

am sa incerc sa scap de zebre iar in legatura cu xifo...masculul moare (are fin rot...cred ...deja are si ciuperca) oricum femela mi l-o nenorocit (aproape si-a omorat ,,tovarasu,, , isi mananca puii regulat si pe cei de guppy la fel) e un peste monstru....cred ca am sa scap si de ea....iar cand o sa se faca puii astea care ii am mai mari (xifo) o sa ma apuc din nou de xifo deocamdata mi-a ajuns iar molly n-am mai avut demult deci merita sa incerc...
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

angel123 wrote:am sa incerc sa scap de zebre iar in legatura cu xifo...masculul moare (are fin rot...cred ...deja are si ciuperca) oricum femela mi l-o nenorocit (aproape si-a omorat ,,tovarasu,, , isi mananca puii regulat si pe cei de guppy la fel) e un peste monstru....cred ca am sa scap si de ea....iar cand o sa se faca puii astea care ii am mai mari (xifo) o sa ma apuc din nou de xifo deocamdata mi-a ajuns iar molly n-am mai avut demult deci merita sa incerc...
Nu tine puii cu adultii!Viviparii isi mananca puii indiferent de circumstante.
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

da mi-am invatat lectia....totusi acvariul e bine plantat...oricum mi-am cumparat si o maternitate + acvariul comunitar de acum va fii acvariu pt alevini ....desii cred ca pana dureaza ciclarea devin alevinii adultii
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

angel123 wrote:da mi-am invatat lectia....totusi acvariul e bine plantat...oricum mi-am cumparat si o maternitate + acvariul comunitar de acum va fii acvariu pt alevini ....desii cred ca pana dureaza ciclarea devin alevinii adultii
Intr-un acvariu plantat scapa 60 la suta din pui,dar niciodata mai mult indiferent de cat de plantat este.Xipho,fiind un pic mai mare decat gupy poate sa haleasca si alevinii mai mari ,de aceea puii trebuie sa stea mai mult in maternitate.Cand ai doar gupy,in 2 saptamani nu mai pot sa consume alevinii eclozati.
angel123
Junior member
[Avatar]

IP:

pai deja am un alevin de xifo de 2 cm (isi mosteneste mama ) initial l-am pus de proba in acvariul comunitar totul bine si fumos pana l-a vazut mama lui care l-a alergat prin acvariu o gramada ....am decis apoi ca tre sa-l mai tin in maternitate pana devine mai autoritar dar daca e s-o luam asa il tin pana se face mai mare ca ea

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: