[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bonoman
Forum Index » Profile for bonoman » Messages posted by bonoman
sistem cu butelie de 95 gr la care o sa pun o butelie de 500 gr cu adaptor
plante am cam ce se vede in poza aceasta.Am crezut ca poate bilele de la JBL au crescut fierul dar nu stiu ce sa zic,caci am pus vreo 9- 10 bile.
O sa pun mai putin pps si trace mix dar sa nu afecteze plantele caci lumina am 44 w si sistem CO2 si sa nu sufere din lipsa de macro si micro nutrienti.
Prafurile le am de pe un site cunoscut nu stiu daca e voie sa il numesc aici
pesti am 9 microrasbora,3 Otocinclus Affinis ,doi ancistrusi mici si trei pe care nu stiu cum se numesc
buna
am facut cateva teste apei din acvariu(60/30/30cm,aproximativ 56 l) si acestea sunt:
KH 5
PH 7,5
NO2 0,05
Fe 1,5
NH4 0,05

Acum vad ca fierul este foarte mare si ar putea fi asa din cauza ca am pus la radacina plantelor bile Kugeln de la JBL???
Fertilizez zilnic cu PPS pRO si Trace Mix plus cate 1,5 ml/zi din amandoua.Adaug CO2 o bula la 2 secunde si 1 ml Easy carbo/zi
Ce ar trebui sa fac ca sa nu fie vreo problema cu acest exces de fier ?
Am facut cateva schimbari :
filtru extern eheim eco pro 130
instalatie CO2 cu o bula /2 secunde
adaugat un tub t5 de 14w
fertilizare cu PPS PRO si Trace mix cate 1,5 ml/zi
Daca este bine sau ceva nu fac cum trebuie va rog sa imi spuneti caci orice sfat este binevenit
Pun si o poza recenta sa vedeti schimbarile,plantele din fundal le-am mai tuns putin caci crescusera cam mari
Am un acvariu de 54 L (60/30/30)cu iluminare 1x JBL SOLAR NATUR 15W (9000K) si 1x JBL SOLAR TROPIC 15 W (4000K),cateva plante (vreo 6),2 ancistrusi mici,9 microrasbora galaxy
Am mai pus un neon de 14w
am cumparat un test permanent de co2 pentru a vedea cam cum stau cu aditia de co2 in acvariu.Pana acum o saptamana aveam probleme cu plantele caci nu prea le mergea bine si am zis sa adaug EasyCarbo cate 1 ml/zi,am adaugat inca un neon de 14w pe langa cele doua de 15w,Profito... dar tot degeaba..Acum cu testerul de co2 vad ca desi adaug de 8 zile 2ml/zi de easycarbo ,culoarea solutiei din tester este tot albastru inchis,nici decum nu vrea sa se faca putin verde ca sa ma bucur si eu.Acum am o nelamurire caci nu stiu de ce nu am co2 in acvariu,se poate ca se elimina repede din cauza ca am filtru extern destul de puternic Eheim 2032 Ecco Pro 1300???Azi am adaugat 3 ml de Easycarbo si dupa vreo trei ore am vazut pentru prima data de 4 luni incoace ca pe plante sau format bule de oxigen si de ici colo se ridicau la suprafata alte bule,dar peste cateva ore a revenit totul asa cum era inainte,adica testerul tot albastru.Azi am dat comanda pentru un kit de CO2 cu butelie de 95 gr.
Poate cineva stie ce sa mai fac si sa imi dea un sfat .Multumesc si scuze daca nu ma pricep caci sunt la inceput
flavius2308 wrote:Am si eu acvariu de 54 de litri si mi-am luat un CO2 Optimat din asta de 6 zile dar nu prea sunt multumit de el.
Se vede ceva diferenta dar prea putin.
Nu o sa mai continui sa cumpar rezerva pentru el, mi-am facut comanda pentru sistemul asta http://www.nevertebrate.ro/Sistem-Nano-CO2 .
Motivul pentru care nu mi-am luat butelie reancarcabila este lipsa spatiului si mai ales nu am posibilitatea de a incarca butelia la mine in oras.
Dar am posibilitatea de a folosi butelie de 500 gr. la sistemul de mai sus, sper ca am facut o alegere buna.

daca despre asta din poze este vorba ,atunci pe el l-am gasit
oare ar ajuta asta:TETRA CO2 Optimat ?
nu dar am pus bile fertilizatoare la radacini plus ca la Anubias care are radacinile afara nu in substrat ce sa-i mai fac?
planta din fundal din poza 2 a crescut bine dar de ceva vreme parca pe frunze apar gauri .Cea din fundalul primei poze parca a inceput sa se stranga sau asa ceva
poza 2
acvariu de 54 l,filtru extern eheim eco pro 130,adaug easycarbo 1ml/zi,profito 1ml/zi,substart din pietris 3-4mm,lumina 2x15 w (JBL SOLAR NATUR 15W (9000K) si JBL SOLAR TROPIC 15 W (4000K) cam 10 ore/zi.
Plantele nu prea cresc cum trebuie adica de trei saptamani am plantat anubias si acum am vazut ca frunzulita din imaginea de mai jos a inceput sa se strice,planta cealalta din imagine nu mai este asa frumoasa cum era cand am cumparat-o,nici cele din fundal nu sunt foarte bine,le cad frunze la doua trei zile.Am facut test cu cateva panglici din acelea din teste 6 in 1 si am cam urmatoarele valori:
GH 4-5 d
KH 6d
PH 7
NO3 25 mg/l
NO2 0 mg/l
Acum nu stiu cum sa interpretez aceste date sau cat de exacte sunt dar daca cineva stie care ar fi cauza din care nu merg plantele bine il rog sa imi spuna.
Am cumparat si PPS Pro si TRACE MIX Plus dar nu stiu daca sa adaug
astazi a sosit filtrul si as vrea sa stiu daca cumva trebuie sa ung garnitura de la capac cu ceva inainte de al pune in functiune.Garnitura nu este data cu nimic gen vaselina sau altceva ci este uscata.
ok.multumesc
un sertar
ar trebui sa pun ceva solutie (bacterii) in noul filtru?Si cam ce ar fi indicat?Oricum o sa il las sa functioneze si pe cel intern cateva zile.
cred ca acele bilute poroase si ceva bureti
am cumparat Eheim 2032 Ecco Pro 130,maine soseste.O sa vad cum merge.Oare ar trebui sa schimb materialul filtrant sau nu?
pun o poza acum si mai fac cateva maine sa vedeti si microrasbora si pe ceilalti care s-au ascuns cand am facut poza asta
Filtrul cred ca o sa il cumpar pana la urma.Plantelor nu le merge foarte bine am comandat micro si macro nutrienti dar mi-e frica sa nu dau de alge.

Forum Index » Profile for bonoman » Messages posted by bonoman
Go to: