[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ElSpa
Forum Index » Profile for ElSpa » Messages posted by ElSpa

da acela este acvariul.

ce melci sa pun inainte sa traga la mucii aia ?
multumesc pentru sfaturi, voi schimba apa si voi baga niste melci.
acvariul are cam 200l, e wall mount, are 300x70x15cm, voi baga ceva lejer in el, probabil un banc de neoni, nu voi pune plante.
pietrisul este tot de la hornbach, probabil de rau.
ok, schimb apa, spal bine lemnele de alga si o iau de la capat cu ciclatul ?
Salut,

Am un acvariu nou. L-am amenajat cu pietre si lemne din Hornbach, am pus un starter cu bacterii de la JBL si am plecat in vacanta
Am venit dupa o saptamana...apa are o culoare galbuie si pe toate lemnele (dar doar pe lemne) am panza asta de paianjen....ce sa fac in continuare ?

Scuze de poze, dar fundalul acvariului este oglinda si e tot ce am putut face.

image image image image image

Cu stima,
Mihai
am citit de cateva ori sa procesez tot .

1. ce as putea lua din comert sa fac sistem de drenaj ?
2. pompele de recirculare....nu le pot folosi pe cele care le are acum acvariul ? are cate una in fiecare capat, destul de puternice, ma gandeam sa le scot filtrele si sa montez un sistem de plumbing la iesirea lor cu cateva duze ?
3. e super idee cu AWC...pot conecta sistemul de osmoza direct la el ?
multumesc, ma apuc si vad ce probleme apar pe parcurs
o iau la dalta, asa am facut si cu pietrele pentru celelalte...
si nu pot regla problema cu filtratul folosind piatra / nisip viu ?
Multumesc pentru raspuns .
Ma poti ajuta totusi in problema mea cu niste recomandari referitoare la echipamente si cum ar trebui tratata problema pentru a nu fi un posibil esec ?

Acelasi raspuns l-am primit cand am facut si cele 3 cu fresh water dar surprinzator au mers ani buni fara victime
speciile mici nu ar trebui sa aiba probleme din ce mai citesc eu pe afara. deci vreau doar pesti, e primul meu acvariu marin, o iau cu inceputul.

nu pot face overflow din cauza designului (e agatat pe perete).
imi trebuie probabil doua skimmere mici de genul care se pun in acvariu...pana la urma nu are un litraj foarte mare, este practic un nano tank, doar ca este foarte lung.

Ar trebui sa iasa ceva de genul....cele din filme au probabil maxim 150 cm lungime...

https://www.youtube.com/watch?v=481vHdYefYw
https://www.youtube.com/watch?v=JV-W4JIqLzo
https://www.youtube.com/watch?v=u7KK6LVH7Ic
Salut,

Am avut timp de 5 ani un setup de 3 wall aquarium cu pesti de apa dulce, si a functionat perfect. Le-am vandut cu tot cu apartament .
M-am mutat la casa noua si am luat un mostru de wall aquarium de 2880mm x 600mm x 150mm care are undeva la 165l.
Vreau sa il tunez pentru salt water, planuiesc sa tin doar pesti, nu si corali. Sunt destule exemple pe forumurile de afara, dar stiu ca cel mai bine e sa intreb aici, sunt sigur ca voi primi raspunsuri adaptate la tara noastra

Acvariul este destul de full option: sistem central de management cu un mini computer: incalzire, doua filtre in fiecare parte a acvariului cu pompe, iluminare, automatic feeder, CO2 pump, O2 pump, etc.

Planul meu este sa scot filtrele din pompe sa le folosesc pe post de pompe de recirculare (sunt destul de puternice) si sa reusesc sa integrez un mini skimmer, sau eventual doua daca nu am loc pentru unul sa acopere toata capacitatea acvariului ... find foarte lung, ma gandesc ca mi-ar trebui unul in fiecare capat...

Momentan adun informatii despre ce echipamente mi-ar mai trebui, orice sfat este binevenit.
Maturi, masculi, sanatosi, zona bracoveanu.
Dati-mi pm
si-au gasit casa noua
am mai multi pesti de donat, am facut o amestecatura si vreau sa ma ordonez .

- 4 tetrazona
- 2 platy rosii + 1 platy rosu coada neagra
- 4 xypho koi (2 masculi + 2 femele)
- 1 mascul xypho rosu coada neagra

toi sunt maturi

prefer sa ii dau pe toti deodata
zona Brancoveanu

contact pe pm
E singur in acvariul meu si nu vreau sa il aglomerez cu o pereche pentru el. Are 4 cm si e sanatos . Zona Brancoveanu. Contact pe pm
Multumesc mult pentru sfaturi o sa incerc si asa
Acvariile au 45l, sunt din cele tablou de agatat pe perete, au un filtru extern cu pasla si siporax. Schimb cam 15l saptamanal si o tratez cu aqua safe, easy balance si denitrol. De spalat spal doar pasla. Mentionez ca problema asta o am intr-un singur acvariu din trei, in celelalte doua am 2 ramirezi si 10 guppi), toate trei acvariile beneficiind de acelasi tratament saptamanal.
aproape 2 saptamani
Salut, am o problema cu unul din acvarii.
Am in el 8 platy + 2 molly.

In prima instanta am crezut ca a aparut gris pe molly negri si am tratat in consecinta (JBL punktol, tratament corect la 3 zile, schimbat 50% din apa fiecare data, teperatura ridicata, apa aerata, etc). Molly negri au murit intr-un final, totusi restul de platy au supravietuit fara nici un semn de boala.

Dupa o saptamana de la incetarea tratamentului si reciclarea acvariului am luat alti molly negri, si a doua zi au inceput sa apara pete albe pe si si pana la urma am stabilit ca e Columnaris si nu gris cum am crezut in prima instanta si am facut un tratament cu JBL Ektol de 2 ori timp de 1 saptamana cu schimbare de apa, temperatura, aerare....Au murit si molly astia negri intr-un final, restul de platy sunt ok ca in prima zi . Am incetat tratamentul acum o saptamana si am bagat carbon activ.

Am luat alti molly negri si pe unul a inceput iar sa apara puf alb si toti platy sunt ok .

Toti molly negri au fost luati de la 3 petshop-uri diferite si nu prezentau absolut nici un simptom la inceput, unii au fost normali altii balon.

Incep sa ma gandesc larestarta acvariul asta cu totul...zici ca nu vrea molly negri in el....
sunt promisi

Forum Index » Profile for ElSpa » Messages posted by ElSpa
Go to: