Message |
|
Mi'am facut timp azi si am ajuns la un magazin de instalatii sa vad ce au si am gasit coturi direct din inox numai bune pentru furtun ... imi e mult mai usor asa le sudez si nu mai am treaba...
Oricum mersi mult !!
|
 |
|
Aha mersi mult dan.pavelescu... am cautat si eu da fac din pvc dar nu am fost gasit un site sa le aiba pe toate plus ca nici nu am lucrat niciodata cu din astea si nu stiam cum sa le caut ...
Merci ! Ma dau sa vad ce imi trebuie si dau comanda...
|
 |
|
Ce fel de fitinguri ai folosit , normale sau de volum mare ?
Ce am eu pe acasa pentru furtun de 19mm sunt foarte strampte ...
exxon mobil station locator
Astea sunt normale ce se gasesc in orice magazin probabil standard pentru furtun de 19mm ... eu sa pot prinde un furtun cu mufa pe pompa imi trebuie prostia din imaginea 3 care dupa cum se vede are gaura prin care trece ala doar de 8mm din 16 cat are pompa... asta nu o sa afecteze volumul?
|
 |
|
Am reusit sa mai misc ceva ..... canistra e aproape gata mai am nevoie de dat gauri pentru intrare si iesire si sa pun racordurile pentru furtune..
Intre timp a venit si pompa ... am dat comada pana la urama de marine dc pump 2500 cu gandul ca mai incolo sa iau una eheim in caz de ma lasa asta ... am avut reducere mai mare la ia si transport gratis si nu prea am mai stat pe ganduri ...
Imi da putin batai de cap cu in/out pentru ca sunt diferite si nu gasesc tevi de inox de cat in seturi care sunt la fel plus ca in-ul e de 19mm si nici nu stiu daca se gasec la noi de inox ...
In caz de nu gasesc in de 19 as putea cobora in filtru cu doua de 16mm?

|
 |
|
Cam asa arta acvariile dupa un an ..
La asta nu au fost probleme ... am pus doar capsule nutritive si am scos si replantat plantele din spate ca era batrane si nu mai arata frumos partea de jos a plantei .... Am scos probabil 150+ creveti si am dat din el ...
La asta am avut probleme destul de mari .... am avut 3 pui de ancistrusi de la cineva si au murit... nu iam gasit , miau stricat apa si ma bat cu algele din cauza asta de vreo 3-4 luni dar se pare ca incetu catig
Sunt 3 neoni si un gourami pitic deocamdata in el , pe care o sa ii mut in acvariu mai mare ...
Am mucit putin si la acvariu mare ..
O sa deschid un topic separat cand termin friltru si dau drumul la ciclare .
|
 |
|
Dau comanda gata ...
|
 |
|
Zici ca o sa tina ? Ma tem ca o sa ma lase cand e lumea mai draga
Sincer sa fiu as lua chinezaria si in timp sa strang bani sa iau una de calitate sa o am de rezerva ...
|
 |
|
|
 |
|
Aha .... vad e cam scumpa ... trece peste buget..
|
 |
|
Reef Octopus OCTO VarioS 2S
De cat timp o ai ? Este zgomotoasa?
Ma intereseaza... poate mai economisec ceva bani 
|
 |
|
Ce fel de pompa e asta ?
|
 |
|
Aha mul?umesc !!
Conteaza daca pompa tradge de sus sau de jos ? Am vazut la majoritatea care au pompa in afara trage de sus ...
|
 |
|
O folositi la filru?
O sa fie nevoie sa fac in-ul la filtru mai mare de cat out-ul la pompa?
Mentionez ca filtru o sa aiba undeva la 40l , probabil o sa am si prefiltru pe furtun si reactor co2 ....
|
 |
|
E cam scumpa pompa asta .... mai pun ceva, iau un filtru si nu mai am batai de cap .... canistra in sine cred ca ma ajunge pe la 400 de lei , plus o pompa, sa ma ajunga undeva sub 1000de lei ..
Eu ma uitam la asta https://www.nevertebrate.ro/pompa-de-apa-eheim-compacton-3000-lph-18619
|
 |
|
La mine creda ca e suportul de fier putin stramb si cand am prins palul pe el sa luat dupa suport si aveam un colt mai jos de cat restul ... am pus ceva pe coltul ala ca polistirenul sa calce cat de cat bine ...
Eu oricum nu am nici o sansa cu picioare reglabile ... unde am acvariu nu e turnata sapa peste placa ... sunt puse sipci , peste care e pus osb polistiren si parchet ... ma tem ca daca nu nimeresc pe sipca picoarele o sa se lase osb cu parchet cu tot cand il umplu cu apa ..
Si daca tot am facut eu toate ... m-am gandit sa imi fac si filtru ... ce pompa as putea pune ?? Sa pot sa o pun in afara si sa aiba un debit de vreo 3000l...
|
 |
|
Ma refeream sa pun dou? bucati de 60cm , sa fac 120cm ca la 1 cm nu se gaseste la 120 si ala de 2 e prea gros ...
|
 |
|
Mai am o problema .... blatul la dulap este lasat intro parte cu vreo 2 -3mm .... este vreo problema daca in partea aia mai bag ceva sub polistiren sa fie la nivel?
Ar fi de ajuns doar polistiren de 1cm si sa mai pun ceva sub partea mai lasata ??
Este vreo problema daca nu e dintr-o bucata polistirenul? Asta de 1cm e doar la 1m si acvariu are 1.20m ...
|
 |
|
Nu cred ca sunt calcaroase... am facut testul cu otetul si cu acid clorhidric si nu sfârâie deloc .... oricum am pus de vreo 2-3 saptamanj in apa si o sa fac teste sa vad daca a crescut gh,kh si ph ...
Cu lemnele o sa cumpar , nu o sa astept sa se usuce radacina aia ....
Eu las face azi dar sunt scumpe toate si nu prea ma inghesuie banii
Daca are cineva radacina mai mare si stufoasa de red moor sa lase un mesaj ca sunt interesat ....
|
 |
|
Am reusit sa il lipesc in cele din urma . A iesit mai bine de cat la domnul dar tot mai e cate o bula ici colo , oricum e de 10 ori mai bine ...are aproape 3 saptamani .. duminica il scot daca e vreme buna sa il probez si cu apa ...
Intre timp am terminat dulapul si am cautat si niste bolovani pentru hardscape....
O sa deschid un nou topic poate cand o sa cumpar tot ce imi trebuie si daca imi place cum o sa iasa
Aaa si mai am o intrebare.... am scos acum vreo 2 luni o radacina de salcam si as vrea sa folosesc din ea pentru acvariu .... este vreo modalitate de a o usca repede ? Ca daca o las asa cred ca abia la anul daca o pot folosi ...
|
 |
|
Eu ma refeream daca poate sa nu mai prinda siliconul din nou pe sticla acolo unde am aplicat solutia ...... dar nu cred ca e nici o problema daca dupa il sterg frumos cu duluat probabil ca duspare si solutia ....
Eu am luat din gros cu caterul si am pus solutia....dar poate ca daca o lasi mai mult desprinde si strat gros de silicon ...
|
 |
|