[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Pana la urma o sa dau reset ... am fost neatent si am ramas 3-4zile fara co2 ce a dat si mai mult acvariu peste cap , in plus am vazut ca a dat si domnul dan.pavelescu restart si am prins si eu umpic de curaj...

As putea pune aquasoil-ul in saci din aia de panza si dupa sa il acopar cu nisip? Am cori plus acara si cam le place sa il scormone si nu as vrea sa imi amestece aquasoil-ul cu nisipul ..... O sa dea acelasi randament sau nu?

As vrea si o recomadare de nisip ceva mai ieftin care sa arate cat de cat ok ... ceva care sa nu fie alb ca zapada dar mai dechis la culoare ... poate ati mai folosit careva ..

Mersi de aprecieri!

Imi bat capul de o vreme cu filtru eheim ecco pro 300 ! Trage aer sau nu stiu ce se intampla dar incontinuu face zgomot si imi scoate buke de aer fin in acvariu .... am curatat tot filtrul de la a la z , uns garnituri , verificat tot ce puteam verifica si tot asa face ..... ma gandeam ca trage aer undeva pe partea de inflow , zic are o fisura pe undeva dar chiar daca il oresc si il las nu imi prelinge pe nicaeri... plus atunci cand il opresc imi scoate aer prin buretele de pe in ....ce poate sa aiba?
O sa incerc si eu sa vad de curiozitate daca e destul micro cu testul de fier... Tu cum ai procedat la testul de fier , ai facut testul inainte sa dozezi sau dupa si la ce ppm il mentii?

La mine din cate am testat ultima oara no3 era aproape 0 ....chiar o sa ma duc sa il testez acum sa vad la ce valoare il am acum ..

Cu apa de osmoza e super ... e mai multa treaba la acvariile mari dar asta e ... pentru astea mici un butoi de 120 l imi ajunge pe 2 luni , la asta mare o sa se duca intr-o saptamana aproape

Pana acum nu am facut test la po4 ... am vazut ca multi dozeaza doar micro si po4 ... daca dau restart o sa incerc si eu asa si vad ce iese... oricum ajuta mult si apa de osmoza ... la kh mare am inteles ca si fertilizanti nu mai lucreaza cum ar trebui si nici plantele nu se folosesc de el cum trebuie ....
Usor de spus cu echilibrul in acvariu si greut de realizat.... la iceput era destul de bine , aveam bba dar putin si destul de usor de controlat ... acum cred ca sunt cateva cauze de ce a inflorit bba-ul asa bine la momentul de fata .... aquasoil-ul dupa 8 luni sia pierdut din prorietati mai ales ca am kh foarte mare .... kh si gh nu sunt in echilibru , nu stiu de ce dar am gh<3 si kh 14 la apa din fantana ( am incercat teste de la mai multe firme si tot asa da) , din cauza la kh mare plantelor nu prea le merge bine , mai ales la cele ephifite care ar trebui sa fie mai usoare ... un alt lucru e ca pesti au crescut mult si cu ei si mizeria , chiar daca fac schimb de 50% cam la fiecare 5 zile , in ultima vreme am mai sarit la 8-9 zile .... nici nu prea imi pasa asa tare , daca ar umple bba-ul acvariu am un motiv in plus sa mai arunc niste bani si sa dau restart

Domule Dadu fertilizez micro macro si carbo undeva la 7.5 ml pe zi...am cumparat de la cineva care vindea fertilizant sub forma de praf si am zis sa incerc ... nu am facut teste sau ceva ... am pus cat sa fie pus ..

O sa il trec si pe asta pe apa de osmoza remineralizata cand dau restart sa duc gh si kh la valori mai bune .... vad ca in cele mici e mult mai bine cu apa de osmoza remineralizata , cresc plantelele mult mai bine , alge mai putine , co2 mai putin si ma bate gandul sa il trec si pe asta ....

Daca veni vorba de asta .... folosesc saruri gh/kh plus de la GreenAqua si mi se pare ca se dizolva foarte greu ... e normal? Pun intr-o sticla apa si sarurile , le agit bine dupa le torn in galeata cu restul de apa pentru schimb si mai agit putin pana se limpezeste apa , torn dupa in acvariu si abia poate dupa multe ore ajunge tds la valoarea care trebuie ....fac eu ceva gresit sau asa e normal?
Am incercat si eu de toate si nu am reusit ... testez lampa si daca merge dau reset si trec si pe apa de osmoza ... acvariile mici sunt deja trecute si nu mai am probleme asa mari cu bba ... o sa scot si din scalarii ca fac mizerie mare si parca e prea plin acvariu ...

Cu amano daca e interesat cineva pe curse directe ce pleaca din Radauti(jud. Suceava)as avea cativa sa trimit ... nu prea vreau sa ma complic acum cu transport prin curier ...
Am mai scazut putin intensitatea sa nu fie probleme ... oricum o sa dau un reset la acvariu cel mai probabil .. nu prea ma doare capu de alge si asa am bba cat cuprinde .... vreau sa vad ce diferenta o sa faca ... in lupta cu bba am incercat toate .... singurul lucru care il mai puteam incerca e sa dau lumina mult mai tare cea ce nu puteam face cu chihiros care era la 100% si stiu ca nu facea fata findca plantele incepeau sa creasca frumos abia ce ajungeau la 10cm de suprafata..
Am scazut lampa chihiros la 70% si am dat rosu , albastru la maxim ...e normal la ochi sa fie mai inchis la culoare , pare mai întunecat , chiar daca am aproape 100w in plus pe leduri rosii/albastre ?
Hristos a inviat!

Un mic update si la asta mare!

image

Am avut putin de timp si mai impins de la spate de cineva m-am dat sa imi fac si eu o lampa colorata fiindca lampa de la chihiros pe care o am e simpla doar lumina alba ....

image

image

image

Am folosit leduri de 3w , rosii(20), albastre(14), albe (14)si verzi(14 care nu cred ca o sa le folosesc ) ... Ce e aici e doar de proba ... tot ce se vede o sa vina in profile speciale pentru leduri sa arate bine si sa fie cat de cat protejate .. sunt curios cum o sa reactioneze plantele ...
Hristos a inviat !

Sau schimbat putin acvariile de ultima oara cand am postat , sper sa va placa ..

image

image

image

image

Ultimul e doar cu anubias si bucephalandra , apa foarte moale , cu tanini fiindca am vrut ceva usor de ingrijit! Am noroc cu apa , le place la pigmie cory care au inceput sa depuna ... Cana e pentru pui ca altfel ii haleste betta daca ii las ..
Acum a facut si eu un acvariu doar cu buchapelandra si anubias ... poate iti da o idee ..

image
La multi ani !!

image

O poza asa de inceput de an dupa o tunsoare ... am ceva probleme cu bba ca nu am prea avut grija de el ...

image

image

image

Cateva fotografii cu proeictul meu amano ... pozele sunt la 20zile de la transferu din apa sarata la apa dulce a puilor .... am reusit sa scot undeva la 100~150bucati ... daca e interes as putea face un nou topic sa explic cum am reusit...
Frumos!!! La multi ani!!
In zona mea nu prea e nimeni cu acvarii de apa dulce nu mai zic de sarata .... mai vin in vizita uni si ii mai duc sa vada acvariile de apa dulce ce le am si nu le vine sa creada ca sunt reale si nici nu arata chiar wow , ce ar zice daca ar vedea unu marin .... cei drept o singura data am vazut cum arata un acvariu plantata cand aveam 5-6 ani si urmatoarea tura a fost cand am facut eu la 20 .... de apa sarata nici acum nam vazut ... nu zic de colari sau anemone nici pesti nimic ... si eu cred ca daca as vedea un acvariu marin jumate de creier ar zice ca nu e adevarat
jjojjo wrote:De unde a?i luat acea plas? ? Pe care prinde?i montecarlo? ??

E plasa pentru constructii ce se foloseste la tras glet ..
image
image
image

Cam asa arata acvariile acum ... incerc sa fac perete de montecarlo in spate la cub
Mersi de informatii.... o sa vad mai tarziu cand mai termin din ce am sa nu se invecheasca ... si asa nu ma ighesuie bani
Asa arata acvariu la aproape 2 luni de la plantare ..

image

Am reusit sa aduc 10 scalari din care o sa aleg 5-6 dupa ce cresc mai marisori si 6 sterbai cory sa imi mance resturile de mancare ...
image
image
image

Apa e scazuta ca nu am mai umblat la el de o saptamana.... probabil astazi o sa ma bag la el sa fac putina curatenie si un schimb de apa ...
Algele au disparut in proportie de 90% si abia acum incep si plantele sa o duca mai binisor ...

Deocamdata scalarii ii hranesc cu artemia congelata , fulgi, mancarea ce o dau la tetra si vad ca le merge bine .... pot continua asa sau ar fi nevoie de ceva mai special pentru ei?
Am rezolvat cu sistemul de osmoza !

Am luat si am pus la punct cu tata toata instalatia de apa la casa si acum merge foarte bine fara pompa booster.... aveam ceva filtri infundati si in butelii nu mai era presiune ...

Cu filtru silicati inca nu am facut nimic ... las asa fara , incet incet se stabilizeaza acvariu si dispar din alge ..

Acum am alte intrebari ..

1.Pot folosi un fierbator din alea vechi sa incalzesc apa de osmoza la temperatura din acvariu?

2.Sarurile care am cumparat pentru remineralizare sunt intarite , nu total dar o mare parte din borcan ... Pot sa le scot de acolo sa le pisez , amestec bine si dupa sa le folosesc? Am folosit la unul din acvariile mici apa de osmoza si ca sa ridic la 120ppm am trebuit sa pun mai mult de cat spune pe spatele cutiei ...

3. Este mai bine sa pregatesc apa înainte sa o pun in acvariu sau complectez cu apa de osmoza pentru imi trebuie si remineralizez dupa tot acvariu ?
Bun? Bun?
As vrea o recomandare pentru o pompa booster ca presiune din instalatie nu face fata la sistemul de osmoza.... poate foloseste cineva sau a folosit si are experienta cu ele ... la momentul de fata imi scoate undeva la 1 si 1.5 pe ora ...

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: