[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Arata foarte fain ..... ma bate si pe mine gandul la unul ceva mai mare dar mai atept putintel ca mai am de invatat foarte multe si mie cam frica de un acvariu mare .

Cam cat de mare ar trebui acvariu pentru cativa angel fish din astia ?
Daca vrei sa scoti protectia care e deasupra, in care iti intra firul , vezi ca ai in partea de jos a protectiei (daca e ca la mine) ca niste taieturi fine( la mine sunt 4) in care intra niste cleme . Eu nu am defacut niciodata capacul al dar asa pare sa aiba niste cleme . Incearca sa inpingi de alea poate merge.
Hello.!

Mai am o problema . Astazi este a doua oara cand urcat no2~0.2-0.4.
Creveti sunt primi care imi dau de stire ca sa schimbat ceva in acvariu. Urca mai sus pe plante si pe lemn si stiu ce e ceva . Acum nu stiu de ce se intampla asta .
Prima oara cand sa intamplat sa urce no2 a fost cand am curatat bine acvariu si am plantat din nou plantele ce le-am tuns. Probabil ca am deranjat aquasoil-ul a urcat no2 si ff putin nh4.
De data asta nu umblat in acvariu. Singura chestie a fost ca am redus ff mult debitul la filtru.

Se poate sa urce si de la mancare.? Dau la otto algae wafers de la hikary care zice ca trebuie scoase la 2 ore . Problema e ca vin creveti amano care sau facut ff mari si fura bucatile ce le dau la otto . Le baga intre plante si nu le mai gasec sa le scot. Interesant e ca urca numai no2 . Nh4 si no3 sunt 0.
Acum se poate de la o tableta de asta mica cate le dau eu pe zi . Jumate dimineata jumate seara sa creasca no2?

Chili si otto nu par sa aiba problema cu asta si nici creveti dar nu stiu ce sa fac.
https://youtu.be/-X8BQ3FcdEY?si=1C65gxswLZlN17lV

In partea din stanga se vede cum inoata pe sticla.
EverSad bine ai revenit!!

Am o intrebare.

Am pus acum 2 zile 6 chili rasbora (mai multi nu am gasit) . Au ajuns toti vii si voiosi . Am facut aclimatizare la picatura undeva la 5 ore si dupa iam pus in acvariu . Problema este ca inoata pe sticla (glass surfing- daca tin minte) . La inceput erau la sticla încontinuu , dupa au inceput vreo 2 sa inoate in acvariu si sa exploreze , leam dat putina mancare si mananca . Acum a doua zi nu inoata atat de mult pe sticla dar tot inoata mult si nu prea ii pot hrani .

E vreo problema la mine in acvariu sau sunt pesti inca stresati ?
Valorile la apa sunt toate bune , asa cum trebuie .
image

Aproape am scapat de alge. Mai sunt ceva prin muschi dar o sa le rezolve crevetii. Nu arata asa bine ca am tuns plantele .

image[url=https://keyboardtester.co/keyboard-tester]

Toate merg bine si frumos. Otto au inceput sa manance si alge wafers. Creveti iam pus de vreo 5-6 zile si vad ca o duc bine , nu au probleme cu valorile apei .
Din cate stiu filtrele ehim sunt unele din cele mai bune .

Eu am un ehim ecco pro 300 si imi place mult. Usor de curatat , carat , reglat debitul ,nici zgomot mare nu face . Am folosit inaite un eden micut dar era teroare la curatat. Problema la ele este manerul care daca nu esti atent poti sa il strici , se poate schimba (pana in 100 lei) . Cablu probabil il poti adaugi cu unul normal ce se foloseste in instalatii.

Eu il folosec pe al meu de vreo 2-3 saptamnai si sunt foarte multumit. Dar ar asteapta un raspuns de la alti mai cu experienta.
Apa aia nu e deloc buna mai ales ptr caridine
O instalatie de ozmoza e binevenita.
Un parametric user de masurat electronic este TDS, care are reprezinta totalitaeamineralelor dizolvate in apa, nu doar Ca,Mg sau CO3.
O sa incerc cu Bloody Mary si vad daca merge .

Pot invata otocinclus cu mancare ca algae wafers sau altele? Deocamdata mananca alge din acvariu dar nu stiu cat o sa tina algele. Am pus felie de castravete dar se inmpute foarte repede . Azi am cumarat si algae wafers dar nu vad ca se apropie de ele.
Samy wrote:Cu ce faci testele ?
Gh mai mic ca kh mi se pare comic .
Eu zic ca ceva nu e bine!

Am facut cu teste jbl si sera la picatura si dau acelasi .
Cred ca o sa cumpar un sistem de osmoza inversa , ma scapa de o granada de probleme . Din cate am inteles eu kh asa mare e cam problema la toate si nici o metoda usoara de scazut nu prea am gasit .

Acum sistemle de osmoza sunt toate la fel, toate scot gh, kh 0 ? Nu am gasit la producatori sa scrie ce parametri a apei scoate un sistem de osmoza , sunt unpic confuz.

De exemplu asta este buna ?

https://www.emag.ro/instalatie-de-osmoza-inversa-aquili-190-lpzi-nps-aq190lpzinps/pd/D3BLRKBBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android
Hello !

Am vrut sa cumpar Creveti Crystal red asa cum ma sfatuit alinutz mai înainte. Cel de la care vreau sa ii cumpar a spus ca e cam dura apa pentru ei .

Voi ce parere aveti ? Ph ~8 gh4-5 kh13
Ce creveti as putea pune daca nu merg astia?
Mai vreu sa cumpar ceva creveti colorati si alti pesti . Astai iam luat ca stiam ca sunt buni la curatenie. Problema la nevertebrate este ca nu prea au stoc si trebuie sa iei de la 5 in sus .

Din cate am inteles amano nu probleme ca sunt pu?in si la otto am citit undeva ca daca ai alte specii de pesti mici care nu sunt agresivi nu au nici ei probleme ca sunt mai putini.

Din pacate nu gasesc chili rasbora nicaieri de cat la endler, daca stie cineva de unde pot sa iau sa ma anunte(trimitere prin curier daca se poate) . As da comanda de vreo 15 poate raman din ei 5. CPD am gasit dar nu stiu daca se pot inmulti creveti ca le mananca puii . As avea sansa cu CPD sa imultesc crevetii?

Mersi alinutz !! Ape limpezi !!

O sa citest ce este scris si acolo . Am scazut la 4ore jumate timpul de iluminare puls data intensitatea la mic . Am pus 4 amano si 4 otto ce am dat comanda la nevertebrate . Dupa 2 zile de stat in depozitul curierului am pierdut 1 de fiecare , ceilalti sunt voiosi si sanatosi. Algele din cate pare sau stopat plus cu ajutorul crevetilor si otto lemnul e aproape curat. O sa tin asa pana nu am alge in bazin dupa urc incet timpul de iluminare si intensitatea.

Se pare ca idea cu calciul lactic da roade. Melcul nu mai ii apar gauri in cochilie si cele care au fost par sa se repare.
Mersi Samy , am inceput sa fac ce cred ca e mai bine si vad daca merge , daca nu incerc ceva diferit .

Este adevarat ca daca isi bat capul alti pentru problema ta poate nu intelegi nimic si nu inveti nimic . Problema e ca sunt/eram foarte confuz fiind la inceput citeam undeva ceva , in alta parte spunea exact invers si ma ducea in eroare total.

O sa incerc mai multe lucruri , vad ce si cum functioneaza si o sa scriu aici poate o sa mai aiba cineva nevoie.

Acum o alta intrebare fara suparare!
Am citit ca trebuie carantina la pesti. Deocamdata am bagat otto si creveti fara carantina. Acum ii las asa vreo 1-2 saptamani si vad ce se intampla.

Intrebare este. As vrea sa bag si niste chili rasbora sau CPD .
Am citit pe forum ca problema mare e atunci cand vin direct din salbaticie fara fie tinuti de vanzator in carantina .
Am gasit sa cumpar de la persoane care iau inmultit in acvariile lor sunt deja marisori.

Voi cum procedati? Ii tineti in carantina? Se merita pentru pesti astia si acvariu asa mic sa fac altul pentru carantina.? Stiu ca este bine de tinut in carantina dar timpul si bani pentru ce trebuie ma cam desumfla. (,:
image

image

image

Eu ma tem sa nu imi moara plantele nu de alta, maine bag si 2-3 amano .
Aha ok dar mi se pare prea mult. O pun cateva poze sa va dati o parere
.
Hello , revin .

Am o problema cu algele maro (diatoms) . Am scazut timpul de iluminare si intensitatea si nimic nu se intampla . Parca noaptea cresc mai tare .

Am mai citit undeva ca cineva avea probleme astea si in loc sa scada timpul de iluminare la urcat. El spune ca plantele nu aveau timp sa consume nutrienti si a urcat la 10ore zi(mi se pare prea mult) . Am scazut si doza de fertilizare dar nimic .

Ce parere aveti? Acum timpul de iluminare e la 6 ore zi .
Da dar nu las lasa pe asta micu singur . O sa dau comanda de inca 5 de la nevertebrate si vad cati o sa reziste . Dac? raman toti 6 o sa am bazin de oto .
Mam uitat si la amano , la neverterrate tot de la 5 in sus . Daca am 6 oto si 5 amano e plin acvariu, nu mai pot pune nimic. Daca as gasi undeva sa iau 2-3 oto si 2 amano ar fi ok , dar nu prea am de unde . Simgura solutie e endler si ma tem sa nu se intample din nou aceasi treaba.

Ce si cat as mai putea pune la un bazin de 40L cu 6 oto?
image

Am probleme si cu alge din astea maro . Speram ca 3 oto sa faca cur??enie.
Am luat pana la urma un ecco 300 de la nevertebrate , am dat ceva mai ieftin pentru ca scria ca are cutia rupta si capacul de deasupra are ceva probleme dar nu e bai , functioneaza foarte bine.

Dupa filtru am dat comanda si de 3 otto de la endler . Din pacate doar unu a ajuns viu.Cand am desfacut punga mirosea urat tare . L-am aclimatizat pe supravetuiotor la picatura timp de 3 ore si apoi iam dat drumul in acvariu. Sa pus pe o bucata de lemn si din cand in cand mananca algele de pe ea , sper sa traiasca .

Acum nu as vrea sa ramna singur dar nici nu stiu de unde sa mai iau alti 2 . De la endler parca nu mai am curaj . Cand am luat melci sa intamplat acelasi lucru , unul mort si unul foarte activ . Aici la fel 2 morti si unul foarte activ , nu stiu ce sa cred . La nevertebrate vand doar de la 5 in sus si daca traiesc toti 5 o sa am 6. La 6 otto (dupa regula 1cm la 1 litru ) am ocupat 70%din acvariu.

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: