Message |
|
3 luni si unpic
In legatura cu ce am postal mai inainte , totul a revenit la normal .
|
 |
|
De ce zici ca e deciclat ?
Astazi toate valorile sunt 0 , pesti si creveti sunt bine , peste noapte nu a murit nici unul . Am scos ceva plante acum 2 zile si am plantat altele , poate asta a fost problema .
In legatura cu peste inca mie frica si mie sa nu fie altceva . Doar dimineata atunci am vazut ca ceva nu e bine . Ceilalti nu au nimic si nici asta seara cand am dat mancare nu avea nimic . O sa urmaresc sa vad daca apar ceva si la ceilalti e problema .
Sa nu fie o larva de libelula . Am vazut ceva intro zi si am incercat sa o scot dar a disparut .
|
 |
|
Hello , revin cu probleme ?
Azi dimineata am curatat prefiltru si am desfacut filtru . Lampele nu erau inca deschide deci nu am prea vazut nimic suspect in acvariu . Pana am curatat eu buretele din prefiltu si am desfacut filtru sa vad daca am mizerie in el sau aprins si luminile . Curatarea a durat vreo 5 minute .
Cand sa montez totul inapoi am gasit un peste pe moarte si creveti zburau prin acvariu. La peste cred ca lam atins eu cumva cand am desfacut prefiltru , avea ca o taitura intro parte si a murit in 2 minute .
Am testat apa si singura problema era no2care era la 0.2 ppm . In rest toate erau normale nh4 0 si no3 poate putin peste 0 . Am facut un schimb de 30% de apa pe care am tratato cu seachem prime.
Pesti nu aveu nimic nici inainte dar creveti zboara in acvariu si dupa cateva ore de la schimbul de apa , acum avand toate spre 0.
Se poate cand am bagat mana in apa sa fi bagat ceva in apa ??
Poza cu pestica, se vede intro parte spre coada ca o taietura . Sa fie altceva?
|
 |
|
Mersi Danila!!!
Am dat cu carbon lichid si au disparut . Nu sunt multe deloc , plus creveti isi fac treaba .
Unde as putea gasi un acvariu cub , 30×30×30 sau ceva asemanator/mai mare? Am gasit la Dennerle nano cube dar e 30×30×35 si nu mai arata a cub .
Set Acvariu Happet Led Cube Black 30 echipat - https://magazinacvaristica.ro/produs/acvariu-happet-led-cube-black-30-echipat/ a folosit cineva acvariu de la happet ?
Nu as vrea echipat ca vreau sa pun lampa si filtu mai bune . Dar daca nu este alt cumva iau si echipat.
|
 |
|
Pentru algele astea maro ce pot folosi ? Am alge in muschiul care e direct sub lampa . Am inteles ca din cauza ca muschiul creste greu se prind alge in el . Am citit undeva dar nu stiu daca e adevarat ca pot folosi apa oxigenata ??
|
 |
|
 toate te omaoara in ziua de azi . Daca stai sa asculti te toti desteptii mori cu zile .
Am facut o intrebare ca am vazut ca uni sunt inpotriva la tubifex . Pestilor le place de minune , ii mananca ca spaghetele  .
As vrea sa incerc sa vad daca ii pot imulti . Am un filtru ce sta degaba si am citit ca nu e greu ,sunt curios .
Azi cand am venit de la munca si am deschis lampa sa vad ce e prin acvariu am dat de un pui de crevete . Asta imi zice ca merge binisor acvariu . Is bucuros  .
Algele aste staghorn nu imi bat capul deocamdata. Vad ca la otto le place , nu iam avut cu burta asa mare niciodata . Sunt doar pe lemn si nici rau tare nu arata.
|
 |
|
Dau tubifex la pesti si azi am citit undeva ca e foarte posibil sa imbolnavesc pesti. Este adevarat , ar trebui sa nu le mai dau?
Eu i-am luat de la nevertebrate , a avut cineva probleme cu astia de la nevertebrate?
|
 |
|
Da cred ca am gasit ceva asemanator cu 6 iesiri . O sa vad ce fac .
Aquasoil este de la tropica . Am mai vazut pe la astia ce fac aquascape ca mai pun sub Aquasoil. O sa ma interesez mai bine vad ce pot face .
|
 |
|
Nu , este direct in difuzor in acvariu . Ma gandeam sa bag in-line dar nu cred ca o sa fie curand.
Inca o intrebare . Vreau sa fac cu un acvariu pentru un betta . Probabil cub de 35L , dar am ramas cu vreo 3 L de Aquasoil.
As putea baga roca vulcanica sub cu capsule nutritive si dupa peste sa pun Aquasoil peste?
Nu as mai baga bani in Aquasoil.
|
 |
|
|
 |
|
Se poate face sa folosesc instalatia asta de co2 pentru 2 acvarii fara sa cumpar nustiu ce distribuitoare ? Ati facut/incercat poate cineva vreo invetiie ceva ? Am citit ca nu merge dar nimeni nu spune de ce . Sunt multi pro si contra si am zis sa intreb aici poate a mai avut problema asta cineva .
|
 |
|
Mersi ... au cam suferit plantele si porbabil ca au inceput sa se descopuna . Nu am multe alge dar au aparut ici colo cate ceva . Cand dozez carbo in acvariu dau si pe ele si mor . Vroiam sa stiu mai mult ce sunt sa stiu de ce au aparut.
|
 |
|
Este asta staghorn algae?
Am tot cautat azi si nu am gasit nimic asemanator . Din cate observat este doar pe lemn . Parca e o pata verde din care ies firisoare . Se pare ca la otto le place , au burta plina dar ma tem sa nu le scap de sub control .
|
 |
|
Mersi Samy vad ce pot face !
|
 |
|
O intrebare .
Cum ar trebui sa dozez fertilizantul ? Am master line I II si Carbo , pe cutii scrie 1 ml /zi la 30L . Astia 30L se refera la volumul acvariului sau volumul de apa ? Pana acuma dozam 1ml zi .
Am cumparat si a doua lampa tot de 15 w . O lampa are 1800lumeni , acum nu stiu cum se calculeaza dar la 2 am 3600 , undeva la 90lumeni/L daca asa se calculeaza .
Cred ca din cauza ca bag si co2 plantele sa nu aiba destui nutrienti?
Nu sunt foarte verzi chiar unele sunt mai galbene.
|
 |
|
Am masurat tensiunea ce o scoate 32v . Nu ma prea pricep la chestiile astea . Daca o sa gasesc unul ceva ieftin poate incerc . Nu are rost sa cumpar unu si sa il tin undeva la pastrare ca nu merge .
Asta e se invata ei. O sa creasca plantele plutitoare si o sa faca putin de umbra . As vrea sa strang niste banuti si sa fac un acvariu pentru un betta , ceva mai frumos . Ma bat toti la cap ca nu au ce sa vada in acvariu asta , nu intelege nimeni de ce am pus pesti asa de micuti
Mersi dan.pavelescu , sa traiesti.
|
 |
|
AquaLed Max 15w , am buton sa regelez itensitatea dar nu pot sa pun functia rasarit apus . Butonul il folosesc doar sa reglez intensitatea si cele 9 faze de iluminare prestabilite
|
 |
|
Am inteles mersi !
Inca o intrebare ca tot daca vine vorba de lumina...
Nu gasesc undeva un dimmer sau ceva cu care sa am functia rasarit-apus . Cand se aprinde lumina cam o iau pesti si creveti razna pentru cateva minute.
Exista ceva si pentru cuplajul asta ? Sau daca nu o priza ce o pot programa sa faca asta?
|
 |
|
|
 |
|
Hello .
Am probleme cu plantele si din cate pare e prea putina lumina. Problema este ca daca pun lampa pe mijloc lemnul tine umbra la plante si nu le prea merge . Daca pun mai in fata plantele din spate se topesc si daca pun pe spate se topeste monte carlo .
Intrebarea este daca pun doua lampe este prea mult?
|
 |
|