Andariel wrote:Cam asa arata acvariul meu de cand am schimbat tuburile fluorescente cu lampile HQI.
De 1 luna am cosmaruri cu acvariul asta; am zis initial ca e de la substrat - l-am aruncat (sau dus 4 bulioane la gunoi); am schimbat apa, am schimbat materialele filtrante, am pus carbon activ, am renuntat la fertilizanti.........ce sa mai......mai aveam un pic si schimbam casa in care se afla acvariu

si acum aflu ca e de la lumina. Nu mai vorbim de faptul ca i-am terorizat pe toti cu telefoanele intreband ce si cum, din ce cauza, etc...... si in afara de Andrei Cristea, nimeni nu mi-a oferit o solutie viabila. Se pare ca spusele lui Andrei se adeveresc in acest caz.
Buuuuuun......... Fac eu calculul la lumenii de la lampi si descopar ca am 95 de lumeni pe litru !!!!!!!!!!!!! cand toata lumea vorbeste de faptul ca la 40 de lumeni/litru e un acvariu bine luminat. Acum stau si ma intreb: eu sunt prost sau dobitoc ? Cum naiba nu mi-a trecut prin cap ca poate fi de la lumina ?
Postul asta in sfarsit m-a luminat asupra problemei. Maine introbag o lampa UV si va spun daca are vreun efect sau este egal cu zero. Nu vreau sa apelez la solutii anti-alge (nu am incredere in ele).
In orice caz, daca schimb la 3 zile cam 75% din apa din acvariu si este inutil. Dupa 3 zile e la loc verde. Foarte curata, dar verde.
Intrebarea este: ce sa fac in cazul asta? Ca lampa UV mai mult de 1 ora nu o tin ca imi distruge substantele fertilizante si Dennerle costa mult.
O solutie mi-ar prinde bine !

Am si eu aceeasi problma ca si tine.. cu algele adica.... bine, eu si cu ciclarea, ca sunt la inceput.... si se pare ca, pana nu ti-o furi nu te apuci de cautat....
Ce vreau eu sa va intreb este daca pot refolosii substratul de la apa aia verde, filtrul si toate accesoriile.... la un schimb complet de apa.
Am hotarat, pentru a nu o lua de la 0 cu ciclul, sa iau cam jumatate din cantitatea acvariului, deja ciclata de la cineva.