Message |
|
asta e femela 100% eu cred ca toata lumea s-a referit la "femela" "costumata" in albastru, care da este un mascul..
|
 |
|
buna seara, scuze pentru offtopic insa intrebarea fiind legata tot de plantele pe care le oferi nu am mai postat in alta parte
ai cumva moss?..am nevoie urgenta de o mana de moss...cat de putin, dar sa fie...
astept un raspuns
o seara buna
|
 |
|
welcome domnul booghi!
ape limpezi!
|
 |
|
ok..asa o sa fac...doar am schimbat 5 litrii de apa..
la fel o sa fac si maine...si poimaine....pana dispare "albeata" din apa
|
 |
|
apa albicioasa..a reaparut..ce as putea face?.. 
|
 |
|
nu ai inteles la ce m-am referit... acel pirania/pacu sta in acvariul de 17 litrii...si nu stiu daca mai trebui sa las acvariul la ciclat dupa ce va pleca pirania ok..cred ca miercuri vor veni crevetii..si voi avea nevoie de foarte multe informatii legate de ei..de aceasta data..nu vreau sa mai gresesc..si sa-mi nenorocesc pestii..  .. si cat despre neoni..nu sunt cei obisnuiti...o sa postez imediat ce fel de neoni nu...  ...sau daca sunt neoni in adevaratul sens al cuvnatului. iata "neonii" http://www.google.com/images?q=tanichthys+albonubes&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=5wafTIXgIIWTswa3t9TmDg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCMQsAQwAA&biw=1440&bih=775
|
 |
|
ok..am inteles..
pana acum chiar nu am avut probleme..
asta e...am fost grabit..si de aceea am uitat sa bag incalzitorul..  ... si cum stiam ca incalzitorul este ok..nu m-am mai uitat la temperatura...
acum sper sa fie ok....
si asa in cel mic...or sa vina ceva rcs si niste "neoni ai saracului"...sper sa nu am probleme cu ei...
sa fie o problema faptul ca acum in acvariu am un pirania? (ma refer la ciclul azotului..)...
pirania va pleca...cat de curand..de la mine..
|
 |
|
schimburi de apa: 10 litri la 3-4 zile adica duminica si miercurea
aspirare substrat: doar duminica
mancare da...ce e drept dau cam multa..  ...
si multa ramane neconsumata
iar cele 3 zile fara caldura...au umplut paharul..
trebuie sa am mai multa grija de acum incolo...mult mai multa grija
|
 |
|
pana o sa ajung la pet shop (luni)...o sa incerc cu cresterea temperaturii..am mai patit asa la vechiul acvariu (17l net) si prin ridicarea temp la 31 grade...intr-o zi a disparut ceea ce era superficial..si am mai tinut inca o zi..si nu am mai avut probleme...
iata o poza cu subiectul
|
 |
|
ma uitasem inainte...si da..din ce vad eu este finrot...in maxim 2 ore o sa pun o poza clara....pana atunci il bag intr-un borcat de 3 litrii...in altceva n-am in ce...
de subliniat..ca in zilele astea de n-am avut incalzire.....apa a devenit albicioasa...de aceea am schimbat ieri circa 90%...
|
 |
|
aseara cand am ajuns acasa...am vazut ca femela de gurami are un inceput de finrot..  ...(parca acela este cel cu putrezirea cozii..  ) am ridicat temperatura pana la 29 grade... urmand ca astazi sa ajung la 30-31 grade sa o mut in altceva sa nu imi imbolnaveasca si restul de pesti?...sau sa o tin in acvariul comun? astept raspuns urgent. ps: de miercuri pana ieri nu am mai avut incalzitoru bagat......am uitat sa-l bag miercuri dupa ce am facut schimbul de apa.. deci am avut intre 19-22 grade C...
|
 |
|
as fi interesat de un test co2 permanent...insa nu prea am ce sa ofer la schimb...
daca ai vreo idee...sau un pret...PM te rog
o zi buna.. 
|
 |
|
welcome prohovene
bun venit in comunitate
concediu placut...pozele..cand revii.. 
|
 |
|
bun...deci d GSA am inteles....insa ce pot face cu algele brune, cele care imi afecteaza plantele...?
am taiat din frunzele afectate....insa..  tot au aparut....si nu stiu ce sa fac...
astept un raspuns
ape limpezi.. 
|
 |
|
deci cei de facut pana la urma?
|
 |
|
vreau eu ceva guppy....dau 2 gurami la schimb...sunt sanatosi si voiosi si au nevoie de spatiu ceva mai mare...am realizat cam tarziu (dupa ce i-am cumparat) ca acvariul meu...este ceva cam mic pentru ei...si nu vreau sa-i chinui..
si am un RBP (Red Belly Pirahna) care asteapta de asemenea o casa noua....
astept raspuns..  (sau cred ca ma pot lipsi de una-2 tufe de valisneria gigantea....insa momentan am probleme cu algele..  )
o zi buna
|
 |
|
multumesc mult...sper sa nu mai apara...asta am si facut..le-am "ras"...sper sa nu mai apara..  ..
multumesc mult...
o seara buna!
|
 |
|
deci dupa cum spune si titlul..
probleme cu alge
unele sunt brune...si se lipesc pe plante (despre ele am citit...si da am folosit search)
insa altele sunt problema... un fel de alge banuiesc.. care s-au lipit pe geamurile acvariului...si sunt sub forma de pete mici verzi...care chiar si dupa ce am dat cu burele...nu s-au luat..  (maine pun poze ok..ca sa se vada despre ce e vorba)...ce as putea face?....chiar am nevoie de ajutor..deci va rog..cat mai repede...
|
 |
|
fratilor nu ma uitati cu berea aia..  ..
deci acvariul este superb....intradevar...poate ceva cam multi scalari...insa..arata superb..
tine-o tot asa
ape limpezi!
|
 |
|
Bun venit! inca un prahovean, "microbul" se imprastie...
|
 |
|