Message |
|
Fac un topic nou, dupa ce am folosit functia search si etc.
Problema este urmatoarea: am ramas fara mancare la pesti (am uitat sa cumpar ieri), si la petshop ajung tocmai luni.
Ultima masa a fost ieri in jurul orei 4.
Pesti sunt urmatorii: un beta crowntail, 9 cory (4 maturi, 5 pui), 2 xifo(pui).
Vor muri pana luni? Gasesc ceva prin casa, sa le pot da de mancare?
Am microviermi...dar doar xifo se baga le ei...restul...nici nu se uita la ei.
Astept un raspuns urgent va rog!
Ape limpezi!
|
 |
|
mancarea care o dai si pentru adulti, insa foarte bine faramitata, sau ideal ceva microviermi (eu asta folosesc si functioneaza cu brio)
alte alternative..tubii (nu se prea recomanda..mai ales la noi), sau artemia (sunt chiar foarte ok)
ape limpezi!
|
 |
|
poi sunt pui..xifo..circa 2 cm.. 
|
 |
|
dupa cum spune si titlul... daca pun xifo alaturi de rcs, va fi un festin bun pentru xifo? sau o convietuire placuta?
in acvariu mai am cory si hasemania, nici unul nu a atentat pana acum la rcs
astept un raspuns va rog.
ape limpezi!
|
 |
|
vreo sansa cu prioripost prin posta romana? sau cat este un curier?....
astept un PM te rog..
|
 |
|
nu! asa se spala mediile filtrului, in apa schimbata.
daca speli in apa de la robinet, in contact cu clorul din apa, vor muri.
|
 |
|
Buna ziua in primul rand.
De ceva vreme, am tot facut modificari, pana am gasit setupul care imi incanta ochiul. Aceste este inca crud, deci nu aruncati cu pietre, deocamdata
Deci setupul este cam asa:
Pesti: 14 Tanichthys albonubes-aka neonii saracului
o zebra rosie
5 hasemania nana
4 cory albino
5 pomaceea
circa 10 rcs
Plante (nu folosesc fertilizare, momentan):
sagitaria sabulata, valisneria giganteea, ceratopteris, echinodorus (nu cunosc exact specia), si ceva gazon-marsilea
Filtrare: intern 450l/h...urmeaza un extern DIY de 450l/h cred, deoarece pompa o am, este doar pompa de recirculare.
Si cum o poza face cat o mie de cuvinte, iata cateva:
principala atractie:
si acum putina verdeata:
si un colocatar necunoscut:

|
 |
|
deci setupul arata superb......
doua intrebari am si eu:
1) crengile acelea de ce lemn sunt? si daca le-ai tratat-da sau nu si cum?
2)frunzele si toate chestiile, din cate stiu sunt propii amazonului, insa nu afecteaza in vreun fel pestii?
vreau si eu un setup similar.
o seara buna!
|
 |
|
prin posta romana nu trimiti?
|
 |
|
prin colet postal nu se poate?
|
 |
|
din cate stiu, debitul de masoara la gura tevii....deci...practic raman cu circa 200 l/h dupa trecerea prin mediile de filtrare...
este de ajuns? eu cred ca da...
|
 |
|
cred ca un DIY extern de 450l/h va fi de ajuns la cei 40 litrii nu?
|
 |
|
Buna seara in primul rand
Am 2 filtre interne, intr-un acvariu de 40 litrii. Unul este chinezesc, funtioneaza ok, celalat, este un resun mini ( http://www.hippo.co.nz/images/products/mp%20eg359.jpg)
Acesta din urma, a inceput sa scoata un bazait suparator, ca si cum ceva ar freca in el. L-am desfacut, am curata axul, burete, palete, etc... la fel face
ce as putea face?
|
 |
|
Tanichthys albonubes asta e specia....si au cam 1-1.5 cm
|
 |
|
deci acum, am in comunitar (sa nu dati cu pietre):
pietris de rau (arata destul de ok)
5 pomaceea, 5 hasemania, 14 pui de neonii saracului, 4 cory albino, o zebra si 10 rcs...si toti o duc destul de bine, adica nimeni nu atenteaza la nimeni, plantele cresc de nebune, am renuntat la fertilizare acum 2 saptamani... alge...s-au cam dus...cam de tot
|
 |
|
un pret pentru pietris te rog daca vrei.
o seara buna
astept un raspuns sau un PM
|
 |
|
hasemania nana sunt ceva mai agresive..de asta imi e teama..dar o sa ma risc.....maine vad rezultatele...
|
 |
|
buna ziua
este vorba tot de o combinatie, si anume: hasemania nana+neonii saracului+rcs+o zebra+cory in acelasi acvariu toti?
am vreo sansa cu crevetii? acolo...?
astept un raspuns urgent va rog.
|
 |
|
cred ca sunt oua de melc...uitate pe capac, sau pe partea superioara a acvariului, pe margini, unde nu ajunge apa.
in general melcii depun in afara apei...sa nu fi cazut de pe capac, margini,tevi etc.
uitate atent
|
 |
|
ai melci in acvariul respectiv?
|
 |
|