[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Haideti sa ne mutam cu discutiile in sectiunile dedicate. Ok?
stefanp wrote:Uau...

Scuza-ma alber pentru off-topicul asta dar....chiar uau...

Shhhhht, silence please

ursuletu96 wrote:...regulamentul nu lam gasit srry...

Ce inseamna srry?

Iar despre regulament ... ce sa zic? Cam cat l-ai cautat?

E cu dus si intors treaba cu carapacea. Multi spun ca se da la melci doar in cazul in care nu gaseste destule alge de rontait (si atunci se deda la carnita de melc) sau atunci cand creste si cochilia nu-i mai este pe masura. In acest caz va "chiureta" un melc, pentru a-si spori confortul locativ
Oricum, este bine sa-i pui in bazin una-doua cochilii un pic mai mari decat decat cea pe care o poseda, asa...just in case
P.S. Sunt doua specii de crabusori "pe albastru". Blue leg Hermit crab si Electric Hermit crab. Unii cresc mai marisori, altii raman mai pitici. Vezi si tu de care ai (din poza parca nu-mi dau seama) si in functie de asta, ii mai pui vreo cochilie doua. Nu am habar la ce perioada "naparlesc".
ursuletu69 wrote:deci nu inteleg ce sa-i mai fac la acvariu asta...miam luat un acvariu cu 3 peste si de aia...apa ma distruge...am schimbat apa am bagat filtru nou nout...si de aia...la fel...daca ma ajuta cineva...vreau sa vad si prin acvariu asta... help...

Ai citit cat de cat topicul in care ai postat? Nu ti s-a aprins nici un beculet?

Trei rugaminti mari si late am la tine
1. Rubrica "despre noi"te asteapta. Citeste intre timp si regulamentul
2. Completeaza-ti locatia in "my profile".
3. Scrie te rog un pic mai "citet".

Multumesc
Ai si vreun link, ceva, asta ca sa fie totul mura in gura
Serios acum, am dat cateva cautari, dar sunt atatea simboluri si prescurtari tehnice, ca ma ia capu'.
Adica asa ceva?

http://www.lampshoponline.com/products/Osram-PTi-70i-c%7B47%7Dw-Cable-Clamp.html
Fiind sa spunem (cu indulgenta ) stangaci in ale elecricitatii s implicit in ale electronicii, va supun atentiei urmatoarea situatie.
Se da una bucata lampa MH 1*150W, produsa de Aqua Medic. Fiind prea puternica pentru necesarul meu de lumina, as dori sa o transform intr-una de 70W. Pe langa inlocuirea becului, am inteles ca trebuie inlocuit si balastul, tot cu unul de 70W.
Ce n-am reusit sa aflu, (si aici apelez la cunostintele voastre) este daca trebuie sa inlocuiesc si starterul, sau igniterul, sau cum i-o mai zice.
Ei, ce ziceti?
koala wrote:am descoperit ca este un mic si pricajit polip de zoanthus! L-am pus, cu tot cu piatra, in bazin.

Nici ca se putea hotarare mai plina de dibacie.
Salut si bine ai venit.

Ne mutam la Coltul incepatorului? Aici facem cunostinta.
Deoarece posturile din topic nu pot fi mutate separat intr-un topic nou, ci doar intregul topic si deoarece topicul acesta este unul de prezentare, asa dupa cum a fost el creat, va ramane aici in forma actuala.
Tot ce poti face tu, este sa deschizi un topic nou la colt (lucru pe care oricum vroiam sa ti-l recomand avand in vedere caracterul prezentului topic) unde sa reiei daca vrei cateva poze de aici si unde sa-ti prezinti acvariul de la incepututri. Imi pare rau pentru voi, dar cam asta se intampla atunci cand nu sunt respectate cateva reguli simple.
Salut faitonu-le si bine ai venit.

Am sa-mi rog distinsii colegi, ca si pe tine dealtfel, sa continuati discutia pe alt topic pe care il vei deschide la colt. Aici ne prezentam nitel, sfaturi idei si ajutoare pe topicuri dedicaate.
Multam
viulian ti-a cam spus ce ai de facut.
Sunt sigur ca filtrul pe care il ai nu face fata incarcaturii biologice pe o genereaza vietuitoarele din acvariul tau. Apa laptoasa este un semn de acvariu neciclat corespunzator.
Oprirea luminii face ca apa sa se limpezeasca, dar este un lucru temporar.
Mareste capacitea de filtrare a actualului filtru, mai adauga unul, sau pune unul extern.

PS. Trecem si pe la "despre noi"???
PS2. Modificarea titlului imi apartine. Daca arunci un ochi pe regulament, o sa te lamuresti de ce am facut-o
maly wrote:Si am mai descoperit ceva:

Ce ai descoperit tu acolo, sunt niste tunicate. Gugaleste dupa "colonial tunicates" si cu ceva rabdare poate le vei gasi si pe ale tale. Te avertizez ca sunt sute de specii cred.
Nu creeaza probleme in acvariul marin, iar mie imi plac la nebunie. Au un aer "shic"
daniel12 wrote:
....
Nu se vinde pe bucati...

Ce parte a propozitiei este de neinteles? Inca nu am vazut o revenire pe topic asupra celor mai sus scrise.

deSCALAR, am si io o intrebare, nu te supara pe mine! Ce inseamna dc? Si in ce limba?
Multumesc
Il sustin pe koala cu toti rarunchii. Incearca sa creezi un aranjament ceva mai sofisticat cu ele. Iti propun doua variante. Prima ar fi o aranjare a pietrelor care sa te arunce putin in sus,m-as duce chiar pana aproape de luciul apei. Va fi bine pentru orice animal pe care il vei avea acolo. A doua varianta ar fi sa incrci sa creezi un fel de amfiteatru, cu lateralele mai mici si centrul mai inalt.
Ambele variante iti vor crea o plaja frumoasa in fata, care va arata bine si-ti va oferi si senzatia de aerisit, de spatiu.
Aceasta forma pe care ai adoptat-o, iti ingreuneaza mult circulatia apei, chiar daca acum nu-ti dai seama. Mai tarziu vei observa acest lucru din acumularile de detritus.
Adrian_ wrote:
koala wrote:
- lumina "mare" merge 60 ore pe zi / la ~ 40 % din putere ...

Pe ce planeta?

Pe planeta aia pe care nu cresc decat eucalipti, iar locuitorii nu beau nimic, nici macar apa, deoarece isi ostoiesc setea doar cu ce le ofera frunzele pe care le consuma.
Iar pe toti ii cheama Phascolarctos cinereus
Ia luati-l voi putin la intrebari pe George, parca avea si el asa ceva pe acasa. Poate va da niscaiva ponturi referitoare la upgrade-uri si intretinere.
Mda, pentru prima planta si eu licitez tot pentru o Ludwigia. Repens. Este o planta stem, care se inmulteste prin varfului (minim 5-6 noduri) si replantarea acestuia. Portiunea ramasa (dar care sa aibe si eala fel,vreo 5-6 noduri) o lasi in substrat si astepti sa-i creasca pui noi de acolo de unde ai taiat-o
In privinta celei de a doua plante, ma abtin de la a afirma ca este un Anubias, cel putin pana nu-i vad radacinile. Daca are rizom (asta inseamna si ca este un Anubias), planta se inmulteste prin sectionarea acestuia, astfel incat pe fiecare bucata obtinuta sa ramana doua trei frunze. Oricum, planta mise pare cam slabita pentru a o supune stresului unei sectionari. Te sfatuiesc sa o scoti din acel ghiveci (daca este Anubias) si sa ii fixezi rizomul pe o buturuga sau o piatra cu ajutorul unei bucati de guta. In caz contrar rizomul ii va putrezi si vei pierde planta
Intrucat apelurile reperate facute de Koala de a se reveni la subiect si a lasa deoparte toate animozitatile si mai stiu io ce alte sentimente mai mult sau mai putin ortodoxe, m-am vazut nevoit sa va intrerup brusc polemicile. Am procedat la stergerea tuturor posturilor si a frazelor off topic.
Acum vine rugamintea mea. Din respect pentru forum, pentru Dragos (care a inteles sa se opreasca atunci cand a fost rugat) si pentru Koala care v-a rugat si el sa va pototliti, va rog si eu la randul meu sa incetati discutiile off topic. Nu as vrea sa inchid topicul (habar n-am daca mi-o va ierta vreodata Dragos ) chiar si temporar, pentru a va face sa va potoliti. Dar o voi face daca veti continua.
Va multumesc tuturor pentru intelegere.
@dashu, rugaminte mare catre tine am. Renunta te rog la scrierea ca pe chat, nu ne trebuie asa ceva aici.

Multumesc

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: