Message |
|
Pai palarie-ntru-un picior, ghici ciuperca ce-i?  Pai ce sa fie, o mica floare de Blyxa japonica
Dar Blyxa nu infloarea doar la suprafata apei? 
|
 |
|
Sasuku si Daniela76, va rog sa deschideti topicuri la Coltul Incepatorului sau la Alge, nu mai postati in articolele sticky.
Sasuku, ne vedem si la Despre noi? Te roooooog. Multumeeeeeeesc.
|
 |
|
Au mai fost atentionari de genul pe care o voi face, dar asta e, repetam.
Avem catre toti colegii de forum marea rugaminte de a nu aduce aici problemele, animozitatile sau discutiile dintre voi, purtate in contradictoriu pe alte forumuri. De asemenea, nu ne intereseaza problemele pe care le aveti pe alte forumuri si nici nu acceptam sa va continuati meciurile de box verbal aici.
Cred din tot sufletul ca m-am facut inteles, si sper sa nu va suparati prea tare pe mine daca am fost un pic mai acid.
Multumesc.
Posturile ce nu-si aveau rostul aici au fost sterse de subsemnatul
|
 |
|
Io cred ca e vrajeala filmuletul. De ce? Ma fac de ras daca iti spun  Am incercat metoda si n-am obtinut rezultate deloc. Tot crevetii au fost cei care au actionat, din proprie initiativa, la cateva saptamani dupa achizitie. Si au actionat, nu gluma.
In privinta faptului ca se dau la zoasi...nu stiu ce sa spun. La mine nu s-au dedat la asa ceva. Nici cand au terminat Aiptasiile, deoarece am avut grija sa manance si ei in fiecare zi, laolalta cu pestii. In felul acesta, nu le trece nimic suspect prin minte
|
 |
|
Gengiskhan wrote:Ce reactor in pat fluidizat sa puna la un acvariu asa de mic? Nu e pacat de spatiul ocupat? Iti spun ca la mine treaba merge cu antiphos-ul pus in filtru hangon.
Gandeste-te ca intr-un acvariu nano dinamica e cu totul alta. Aici te bazezi 90% pe filtrarea data de piatra vie si de nisip, iar parametrii ii mentii prin doua metode: antihos si carbune pus in filtru (functioneaza, crede-ma) si schimburi de apa regulate.
Dap, aici are dreptate don Radu. La nano-uri, poti inghesui cele mai sus enumerate, plus niscaiva matrix, carbune si ce-ti mai trece prin cap, obtinand in acest fel o filtrare de sta matzu in coada. Daca adaugi si schimburile saptamanale te scoti.
|
 |
|
Imi pare rau ca te dezamagesc, dar acvariul tau mai are mult pana sa merite a ajunge la sectiunea Aquascaping. Asa ca a ajuns aici, la coltul incepatorului.
Iar pana incepem sa intram in amanunte, fa-ti asa cum se cuvine intrarea pe forum; "despre noi" e locul cel mai potrivit.
|
 |
|
Incercari (reusite) legate de cresterea emers a plantelor au mai fost pe forum de-a lungul timpului. Daca sapi un pic pe forum, gasesti cateva topicuri care te-ar putea ajuta.
Poti incepe de aici
|
 |
|
ioanis wrote:Sergiule,ce faci tu nu e hobby ,este arta.felicitari. 
Imi pare rau Ioanis, dar te contrazic. Ce face Sergiu se numeste hobby facut cu arta
Felicitari Sergiu 
|
 |
|
Haideti sa lasam topicul sa-si traiasca viata pentru care a fost creat.
Codryna, te asteptam la rubrica "despre noi", acolo unde facem cunostinta, apoi la "Coltul Incepatorului" pentru a discuta si rezolva problemele bazinului tau.
Multumesc
|
 |
|
TCRadu wrote:in cele 3-4 saptamani la care ma refeream ma gandeam ca pot utiliza un dozator automat de mancare, dar cu siguranta nu va face nimeni schimburi de apa in aceasta perioada, cred ca asta nu e chiar asa dezastruos...
Dar un schimb la picatura nu ar merge?
Sau de ce nu, folosit un computer si niscaiva pompe care sa faca automat schimbul de apa.
|
 |
|
Spune-mi ce substrat ai. Daca este unul cu granulatie mare, este normal sa se incarce cu mizerie si sa ai probleme.
Problemele tale cu algele...Acolo ai un cumul de factori care duc la aparitia lor. Printre acestia ar fi: hranirea pestilor in exces, coroborata cu eventuala problema a substratului (rezulta multi nitrati), iluminarea inadecvata (cred)-daca folosesti tuburi de bucatarie nu faci nici o branza, lipsa unei mase verzi consistente care sa mai consume din nutrienti.
Cateva sfaturi.
Schimba substratul daca are o granulatie mai mare de 2-3 mm.
Ai grija mare cu hranirea in exces.
Introdu in acvariu multe plante cu crestere rapida (pentru inceput) apoi, dupa ce se stabilizeaza treburile, plante "easy" care nu au nevoie de fertilizare si lumina prea multa. Informatii gasesti pe forum.
Rezolva problema cu lumina, daca intr-adevar ai o problema.
Nu tine plantele in poturi sau ghivece, intrucat nu-si vor dezvolta corect radacinile, iar impactul vizual este neplacut.
Te rog nu mai posta consecutiv. Un post poate fi modificat timp de 30 de minute dupa publicare, asa ca foloseste aceasta functie.
|
 |
|
Shi deschidetzi un topic gen nou acolo unde trebuie. Dupa atata vreme pe forum nu ai invatzat inca putinele reguli dupa care functzionam?
Shi pentru numele Domnului, este pentru ultima oara cand te avertizez asupra modului in care scrii.
Faptul ca te-am imitat nu arata decat ca vreau sa te corectez.
|
 |
|
Clatit mediile la cu apa de la robinet diect? Mare greseala. Sunt aproape sigur ca ai deciclat acvariul, de unde rezulta amoniac, stres si otrava pentru pesti. Cu toate ca filtrul intern ar fi trebuit sa poata sustine incarcatura biologica. Baga niste bacterii in filtru si urmareste cu atentie parametri apei.
In privinta punctelor, nu-mi dau seama din poze. Daca sunt mai multe pe un ochi si foarte mici, posibil sa fie gris (ich), Daca sunt mai mari, aparute pe mijlocul ochiului si dand ochiului un aspect tulbure, atunci vorbim de o infectie bacteriana. Intra pe saitul jbl.de si acolo vei gasi o sectiune unde poti identifica bolile pestilor cu exactitate. Te vei lamuri cu siguranta.
|
 |
|
Nu este vorba de suparat aici. Ci despre a interpreta un raspuns. Daca tu la o recomandare pertinenta raspunzi ca nu te iei dupa niste nimeni care cheltuiesc timp si resurse pe cercetare, cam ce ai vrea sa primesti in schimb?
In legatura cu volumul bazinului in functie de numarul de pesti, daca nu gasesti recomandari pentru specia care te intereseaza, incearca sa folosesti metoda de calcul existenta chiar aici pe forum.
Ape limpezi si tie
PS. Poti sa fii sigur ca am citit printre randuri raspunsul tau, de aici si starea de calm.
|
 |
|
Mihai Boldor wrote:standarde facute de nieni nu stie cine
Esti sigur de ceea ce afirmi? Adica tuai ferma convingere ca in lumea acvaristicii poate sa scrie fiecare ce vrea, asa, dupa ureche? Esti sigur ca nu studiaza nimeni habitate, medii si comportamente ale pestilor? Iar oamenii aceia sunt niste nimeni? In optica ta asa o fi, dar spune-mi te rog, standardele tale pe ce se bazeaza? Ca poate nu ne mai luam "nimeni" ci ne-om lua si noi dupa "cineva"
|
 |
|
Salut si bun venit, cam cu intarziere...
Inchidem aici si am sa te rog sa deschizi un topic nou la Coltul Incepatorului. Multumesc
|
 |
|
Incerc pe langa ceilalti colegi sa-mi strecor si eu felicitarile pentru felul in care ai gandit si acest setup. Prea frumos pentru a-l putea comenta.
tarca.paul wrote:Sergiu, vad ca ai o specie in bazin pe care nu o cunosc, e vorba de ciudatenita din coltul stanga jos(prima poza, de cel cu branhii este vorba)
Pare a fi o Loricaria, dar nu-mi dau seama de care. Cand vreau sa meresc poza, mi se incarca fara treimea inferiara, nu stiu din ce cauza. Ne spune el Sergiu ce este.
LE. Pai hai ca citim numai printre randuri, orbiti de frumusetea pozelor. A scris Sergiu in primul post: Rineloricaria
|
 |
|
E demential acvariul, mie unul imi place. felicitari.
In loc de Hc, n-ai incerca mai bine niste Ug? 
|
 |
|
IAr punga cu un pic de aer in ea, atat cat sa nu se striveasca plantele daca pui ceva peste ele.
|
 |
|
Vrei rapid? Ok, Algol, Protalon 707, AlgExit si mai sunt o groaza de alte produse antialge, le poti folosi cu incredere. Iti vor ucide fara mila algele (probabil), dar si plantele-sau o parte din ele. Apoi, cand algele vor reapare, vei intreba iar de ce si cum. Iar noi romanii aia care cautam prin inimi si alte organe habar n-am ce, iar te vom trimite sa citesti. Sau sa dai cu Algolu' ca e bun.
Sa stii ca acvaristica nu se face cu hei rup, ci cu rabdare si munca. Da, este un hobby care iti consuma multa energie, timp si resurse. Dar odata ce ai indeplinit cateva conditiii, iar acvariul va fi stabil, vei avea si satisfactii.
|
 |
|