Message |
|
Haiosi “tipii” din ultima poza  )
|
 |
|
Ma gandeam ca este cineva care a mai avut problema asta.... experienta ma intereseaza ca de citit, citesc si eu pe google insa este atat de multa informatie si la un monent dat nu stiu ce informatie e“sanatoasa” si ce informatie e “bolnava”. Si pentru multi oameni care n au “inclinatie” catre biologie, singura modalitate de a pune un diagnostic presupune sa se uite la poze cu alti pesti bolnavi... ceea ce am facut si eu si s a dovedit a fi fatal pentru peste si pentru echilibrul meu emotional.
Si sunt boli care se transmit si la om!
|
 |
|
Buna tuturor!
In topicul “betta grav bolnav” am pus poze cu Blue bolnav, ulterior mort. Am o foarte mare problema: ce anume i a provocat moartea?
Trec peste tratamentele aplicate de a lungul timpului, poza spune tot.... l a atacat din interior si a inceput sa l manance de viu... a murit pt ca nu a mai putut respira cu toate ca, in scurt timp, ar fi murit de foame.
Ar fi bine pentru toti daca s ar gasi cineva care sa ne spuna ce anume a fost.... mi e frica sa intreb daca e posibil sa fie ceva transmisibil si la om...
Multumesc!
|
 |
|
Nu mai este nevoie... 2 saptamani a rezistat fara mancare si cu multe tratamente in ultima luna si jumatate!
Animalele astea n ar trebui vandute oricui, au nevoie de ingrijire speciala!
Ma voi ocupa de plante pe viitor!
|
 |
|
Mi e foarte mila.... pur si simplu nu pot.... nu mananca nimic.... nu stiu cum de mai traieste..... nu l ajuta nici sarea.... e groaznic....
|
 |
|
Buna tuturor! Caut un acvarist experimentat caruia sa i donez bettanul meu cel bolnav plus toata medicamentatia aferenta ce am cumparat o pt acest peste mic: hexaex, fungistop, sera baktopur,oxitetraciclina, albastru de metil + aqua safe250 ml + easy balance 250 ml + teste de apa + bolulet pt betta. As vrea ca cineva sa i salveze viata deoarece chiar ma simt depasita de situatie si pe aceasta cale voi renunta la vietuitoarele de apa. Locatie Ploiesti/ Prahova.
Daca este careva interesat il rog sa mi scrie.
Multumesc si sper sa vrea cineva sa l ajute pe Blue! Nu suport ideea ca o sa moara, poate cineva experimentat il poate salva! Cred ca e tanar Blue... cine vrea sa vada poze cu el, le gasiti in topicul betta grav bolnav.
Multumesc inca o data!
|
 |
|
Am pus! Maine schimb 10 litri de apa cu apa curata in care mai pun o lingura de sare? Mai pot pune si bio nitrivec?
|
 |
|
Pe unele forumuri mai scrie ca in cazul tratamentului sa pun 3 linguri de sare la 4 l de apa. In alte parti, 1 lingura la 10 litri....asa cum mi ati spus si voi.... in alte parti 1 lingura la 5 galoane.... nu exista nimic concret?
|
 |
|
Asta fac acum! Pun 1 lingura si jumatate la 30 l. Pun treptat!
|
 |
|
Buna!
Multumesc pentru sfat. Am gasit pe forumul dat de tine, intr un comentariu, ca dozarea ar fi de 1 lingura/5 galoane. As pune 1 lingura si jumatate in apa din acvariu si sa observ ce se intampla...
Mai am o nedumerire: indiferent de starea de gravitate a pestelui bolnav, acesta devine ca “sageata albastra” cand vreti sa l mutati? Ma asteptam sa fie mai letargic tinand cont ca sambata face 2 saptamani de cand nu mananca.
Mersi pt ajutor!
|
 |
|
Oricum le a afactat tratamentele.... dar azi n am gasit sare neiodata la mega... unde o gasesc? Parca s picata din cer .... Multumesc mult pentru rabdare. Nu ma intereseaza de plante, cumpar altele. Vreau sa se faca bine Blue!
|
 |
|
L am pus inapoi in acvariu. Nu am incercat tratament cu sare neiodara. Crezi ca ar fi bine sa pun o lingura de sare in acvariu? Asa am mai citit ....
|
 |
|
Incalzitorul
|
 |
|
I se vad niste chestii agatate de codita... si are si pe corp...
|
 |
|
Buna! Aveti aceeasi parere in privinta bolii?
|
 |
|
Pentru ca betta statea fie sub filtru, fie dupa incalzitor si m am gandit ca se streseaza.... si cum opream filtrul, cum iesea la plimbare... si filtrul l am pus sa curga in cascada, astfel incat sa nu faca curent puternic in apa... asta este! Renunt pt ca nu sunt obisnuita sa omor animale, ci sa le cresc pana mor de batranete! Cred ca domeniul pestilor ma depaseste! 
|
 |
|
Cred ca am reusit sa surprind cel mai bine in aceasta poza gravitatea situatiei. Nu voi mai incerca niciun tratament deoarece nu mai este timp fizic, are deja o saptamana si 3 zile de cand nu mai mananca....
|
 |
|
Cum se identifica corect boala? In afara de faptul ca citesc despre boli, ma uit la poze cu pesti bolnavi si incerc sa mi dau seama ce ar putea fi, ce pot face pt a identifica corect boala?
|
 |
|
Buna tuturor! Pestele il am de 3 luni. Acvariul 50 litri, dar il tin cu vreo 30 de litri de apa. Clar am gresit pt ca am facut schimburi de apa mari si dese: 50 % din apa la 7 zile. Am tinut pestele in apa curata 2 zile cat am scos tot din acvariu (am renuntat la substrat si am lasat doar pietrisul, am aruncat din plante, etc) si in cele 2 zile pestele a ajuns in halul in care l vedeti in poza, initial avand doar un punctulet in jurul gurii. Acel punctulet l a avut de vreo luna, perioada in care am pus in apa acvariului fungistop si ulterior hexaex. La schimburile de apa am pus de cand l am avut aquasafe. Acum, dupa ce am scos tot din acvariu am pus in apa atat aqua safe, cat si bio nutrivec. Concluzia e ca fara medicament (momentan oxitetraciclina)pestele va muri imediat... o asemenea raspandire a bolii nici nu credeam sa existe. Filtrul este unu simplu cu un burete negru in interior, pe care il ridic un pic sa nu faca curent foarte mare in acvariu. Aseara pestele a luat o bobita in gura si apoi a “scuipat o”. Clar nu poate manca. Era un mancacios... manca atat fulgi, cat si bobite si o data la 2 saptamani ii dadeam si mazare sa si regleze partea intestinala..... la testele de apa am vazut ca dintotdeauna imi ies valori mari de ph si kh indiferent ca e schimb nou de apa sau ca era apa in acvariu de 5 zile.
|
 |
|
Si asa a fost candva....
|
 |
|