Message |
|
Multumesc!am sa iau niste plante si am sa le bag in pietris!Scot cele de plastic si iau niste cioate din acelea de lemn!
|
 |
|
Ok...si acum cum as putea sa fac?Pot sa pun substra tnutritiv doar pe aria unde vreau sa pun planta?Si ce plante basic sa iau de pe aquariumprest?
|
 |
|
filtrul este cel de la boyu ec 600 si functioneaza pe baza de tub care trage apa ?i o duce printre 2 pasle ?i 2 saci de carbune activ... nu ?tiu ce sa ma fac....
|
 |
|
Salut! Mul?umesc de r?spunsuri! Am l?sat acvariul sa mearg? o saptamana ?i am ad?ugat o solu?ie de bacterii... am luat 6 guppy, 6 xipho ?i 6 neoni... Un neon a murit azi ?i l-am g?sit chiar lâng? tubul de unde trage apa filtrul extern lipit de el... b?nuiesc ca l-a tras acolo vidul format... ce zice?i? ce se fi putut intampla?Am pus o poza(ap?sa?i pe ea sa se ad? tot)
edit:observ ca tot se duc neonii acolo ?i se lipesc de tubul de unde trage apa... help
|
 |
|
Salut, în acest acvariu de 66 de litri pot tr?i 2 betta(o femela ?i un mascul), ce ar mai trebui ad?ugat? Nu pot sa pun plante naturale, deoarece nu am timp de ele... dac? nu pot convie?ui 2 betta, ce poate sa stea cu un Betta în acest acvariu? într-o postare anterioara, mi s a spus ca poate sa stea în betta ?i 6 guppy ?i ni?te sanitari... se poate în loc de guppy sa pun 6 neoni? Mul?umesc!
|
 |
|
Se potriveste neon cu guppy? dac? da în ce cantitate? Adic? într-un acvariu de 66 litri câ?i neon ?i câ?i guppy pot sa pun?
|
 |
|
pai si daca carasul mare fugareste pe cel mic si parca il musca?are pete pe burtica in partea dreapta mai putin si in stanga mai mult...vada asta pentru ca pestele e alb...
|
 |
|
Deci ar veni asa:6 guppy ?i 6 molly + sanitari? Temperatura la cat sa fie setata?
|
 |
|
Ma gândeam la xifo ?i guppy
|
 |
|
Salut!Revin cu un update!Carasul auriu agresiv l-a ranit pe cel micut...acesta micut avand culoarea alba,am observat pete de sange pe el...l-am scos repede si l-am pus intr-un bol cu apa si niste Aqua-Safe...Acesta nu putea sa stea mult acolo,asa ca l-am pus inapoi in acvariu,cu gandul ca cel mare il va lasa...cel mare il tot fugareste si nu stiu ce sa fac.Maine sau poimaine vine acvariul cel nou(Boyu-EC600)de 66 litri si nu stiu ce sa fac...sa pun carasul cel ranit in acvariul vechi,sa vad daca se va simti mai bine,iar pe cel mare,cei 2 sanitari mari si sanitarul mic in acvariul nou.Sau sa incerc o alta specie de pesti?Acvariul acesta vine cu filtru extern,iar eu am incalzitor si am mai luat o pompa de aer.Scuze ca va tot pun intrebari stupide,dar sunt putin panicat.Multumesc
|
 |
|
Sunt în c?utare de acvariu... Am g?sit unul de 63 de litri care se încadreaz? în bugetul meu ?i dimensiunile necesare locului... are lampa led ?i este lung de 60 de cm, iar eu zic ca au spa?iu acolo.....cand vor creste foarte mari am sa ii donez, dar acum am sa ii pun în acest acvariu nou, pe care am sa îl comand în curând...
|
 |
|
Am un caras auriu mai mare ?i unul mai micu?... cel mare este foarte agitat prin acvariu ?i l-a muscat pe cel mic, acesta mic are pete de sânge... ce se întâmpl? ?i ce sa fac?
|
 |
|
ugarit5 wrote:Un om traieste vreo 80 de ani.
Daca ai trai intr-o temnita,crede-ma ca nu ai apuca 40
In aceeasi situatie au fost si carasii tai.
P.S:nu mai folosi diacritice deoarece forumul nu le accepta
Nu am ce sa fac acum cu ei...sper sa reziste ca ceilal?i... nu îmi permit momentan accesorii de acvariu... am sa îl pun la ciclat..
|
 |
|
anonym wrote:Acvariul nu cred ca este ciclat si plus de asta este foarte mic pentru a tine carasi, doneaza carasi sau dui de unde i-ai luat, lasa acvariul la ciclat o luna de zile dupa poti pune alti pesti, dar micuti nu carasi.
Ai pompa cu aer pentru acei carasi? Au nevoie de oxigen .
P.S acel nisip colorat si decoruri din plastic se folosesc la acvarii cu pesti din plastic.
În?eleg ce spune?i... Atunci o recomandare de substrat? ?i de plante? am auzit ca dac? pui plante reale în acvariu, carasii le m?nânc?... nu în?eleg atunci cum prima genera?ie de c?r??ei a tr?it bine 7 luni, foarte vioi si ace?tia nu sunt... apropo acei c?r??ei au murit din cauza mea ?i a unei gre?eli de ale mele
|
 |
|
trasalica wrote:Foarte frumos substratul albastru, de unde il ai? Sa merg sa il caut si eu in natura  .
nu în?eleg?
|
 |
|
Faye wrote:Carasii aia sunt condamnati. Daca nu ai unde sa pui acvariu mai mare, nu iei pesti pentru acvariu mare. Dupa ce mor carasii astia(1 saptamana, maxim doua) du-te si mai ia 2. Omoaara-i si pe aia.[/qu
Ma gândesc ca dup? ce genera?ia asta moare, sa ciclez acvariul pas cu pas ?i eventual sa iau alta specie...
|
 |
|
ugarit5 wrote:Salut
Acvariul acela este foarte mic pentru un caras auriu (are nevoie de macar 50 de litri)
Acvariul este ciclat? De cat timp il ai?
Filtrare,fertilizare lumina?
Nu am unde sa pun un acvariu mai mare... Nu este ciclat... ace?ti pe?ti ii am de vreo 3 saptamani.. înainte de ace?tia am avut o genera?ie de c?r??ei care au tr?it 7 luni, lini?ti?i cu 2 sanitari, vioi ?i f?r? probleme în acest acvariu.... am un filtru TETRA IN 400 PLUS ?i apropo are 40 de litri acvariul, am o lampa deasupra acvariului......
|
 |
|
anonym wrote:Salut, o poza cu ei se poate ? Au ceva pete albe pe ei ?
Ce dimensiuni are acvariul ?
Are 20 de litri cred ?i acum carasul nu mai sta sus, sta pe fundul apei... pete nu au...
|
 |
|
Salut, am doi c?r??ei ?i amândoi parca sunt apatici... ?tie cineva de ce? parca se chinuie sa înoate... am ?i doi sanitari mari ?i unul mai mic
|
 |
|