Message |
|
Daca iti completezi localitatea la profil probabil e mai usor sa gasesti pe cineva care sa te ajute.
|
 |
|
TheBeginner wrote:Sunt la a 5-a schimbare de apa, in aprox 7 zile cam 30% de fiecare data, si am ajuns cu No3 la 50.
E imposibil. Singura explicatie e valoarea mare NO3 a apei de la retea.
Nu ai tu acolo atatia pesti care sa "cace" in halul ala incat sa urce NO3 in cateva zile.
|
 |
|
Severus wrote:
Ma omori. Sa-mi explici si mie cum faci ca toata lumea sa fie asa blanda la voi ca la mine a inceput un adevarat circ.
Stai sa mai creasca...
|
 |
|
Spalarea filtrului ar duce mai degraba la o deciclare a acvariului deci valori mai mari ale NH4 si NO2.
O deciclare s-ar vedea usor, apa ar avea o tenta albicioasa si un usor miros.
Valori NO2=NH4=0 denota o filtrare care functioneaza perfect.
Valori mari ale NO3 inseamna lipsa schimburilor de apa sau o eroare de testare.
Eu as zice ca e ultima varianta.
|
 |
|
Din ce vad eu nivelul apei e undeva pe la 2cm de buza acvariului.
In cazul in care bagi mbune eu zic ca ii vei gasi pe podea. Am patit-o, eu as pune capac.
In alta ordine de idei, acvariul e mic pentru ciclide. Poti baga puiet dar vor creste repede si vor aparea problemele.
Cu siguranta vei dori un acvariu mai mare cat de curand.
PS: Bolovanii aia arata cam "pusi cu mana".
|
 |
|
Nu e ciudat ca ai alge maro. Apar in general in bazinele noi iar lumina putina si slaba ii place.
Daca aveai lumina mai puternica se faceau verzi.
|
 |
|
Mie mi se pare ca icrele nu-s "miscate" suficient.
Ar trebui data pompa mai tare sa le "plimbe" mai mult.
|
 |
|
Par a fi paraziti deci metronidazolul e solutia. Doar ca ti-as recomanda sa-l faci in acvariul mare in felul asta:
koala wrote:
... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
|
 |
|
Mai bine fa unul singur dar mare.
|
 |
|
Cel mai bine e sa nu te atingi de filtru si sa-l muti in noul acvariu cand va fi gata.
Practic nu vei mai avea nevoie de ciclare.
|
 |
|
Eu zic ca sticla nu sare de 500 lei asa ca totul tine de adaosul practicat. 2500 lei mi se pare foarte mult.
Zic unii ca pe canturile lipite e bine sa se lasa sticla "cruda".
Canturile vizibile in schimb arata mult mai bine cantuite decat slefuite.
|
 |
|
"Sciaenochromis fryeri"
|
 |
|
LYM wrote:Nu stiu exact care ar fi motivul pt asta
Motivul e ca pe benzile alea 6 in 1 nu te poti baza.
|
 |
|
Eu am schimb la picatura cu apa direct de la retea.
Si cand faceam schimburi bagam direct de la retea apa potrivita "la mana".
|
 |
|
criserb wrote:Tropheusii sunt aia negrii cu buline albe iar ancistrusul este ala de cred eu ca-i sanitar?
Exact.
Nu mai lua alti pesti, 2-3 luni ii poti tine pe astia si cand ai acvariu mai mare mai iei pesti.
|
 |
|
Thereau wrote:Mai este cineva pe acest grup care foloseste sare neiodata in acvariu cu africani ? Eu de vreun an doar asta am folosit, schimb apa direct de la retea 40-50% si nu am avut probleme . Nu am facut teste de apa deci nu pot sa imi dau seama daca este doar o coincidenta sau chiar sarea ajuta. Eu folosesc o lingura / 70-80 litrii
Alte pareri sunt binevenite
E o coincidenta. S-ar parea chiar ca sarea nu face deloc bine. Mi-e lene sa caut acum linkuri.
|
 |
|
Nimeni wrote:Iar in Romania porozitatea asta se gaseste doar la asa zisul sau tipul "sterasyl"
Sterasyl-ul de la noi nu filtreaza asa fin.
|
 |
|
Asa cum bine ai intuit, un acvariu de 60l e impropriu pentru ciclidele africane.
Nu se pune problema sa ti acolo 15 ciclide, pe doamnele respective le interesa doar sa-si vanda marfa sau probabil atata le ducea capul.
Inclin spre varianta 2 de vreme ce ti-au vandut si 2 tropheusi care sunt ciclide de tanganika.
Testele alea gen betisor sunt doar orientative, nu te poti lua dupa ele.
Dar un schimb de 30% poti face si apoi sa-l repeti saptamanal.
In rest nu stiu ce sfaturi ti-as putea da.
Daca chiar vrei ciclide e obligatoriu sa iei un acvariu mai mare.
In acvariul ala eu nu as tine mai mult de 5-6 pesti.
As duce inapoi tropheusii si ancistrusul si as lua inca 2-3 malawi.
|
 |
|
Arhitectul wrote: Ca daca ai scandal in acvariu trebuie sa scoti repede agresorul indiferent cat de frumos este ca sa fie pace
Asta e o chestie asa de greu de facut cateodata dar trebuie facuta.
De apreciat ca ai avut taria sa revii dupa chestia pe care ai patit-o.
|
 |
|
Thereau wrote:
Inca nu imi dau sama cu sa scap de rahatul de gibiceps
Scapa de ei.
|
 |
|