[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Daca iti completezi localitatea la profil probabil e mai usor sa gasesti pe cineva care sa te ajute.
TheBeginner wrote:Sunt la a 5-a schimbare de apa, in aprox 7 zile cam 30% de fiecare data, si am ajuns cu No3 la 50.

E imposibil. Singura explicatie e valoarea mare NO3 a apei de la retea.
Nu ai tu acolo atatia pesti care sa "cace" in halul ala incat sa urce NO3 in cateva zile.
Severus wrote:
Ma omori. Sa-mi explici si mie cum faci ca toata lumea sa fie asa blanda la voi ca la mine a inceput un adevarat circ.

Stai sa mai creasca...
Spalarea filtrului ar duce mai degraba la o deciclare a acvariului deci valori mai mari ale NH4 si NO2.
O deciclare s-ar vedea usor, apa ar avea o tenta albicioasa si un usor miros.
Valori NO2=NH4=0 denota o filtrare care functioneaza perfect.
Valori mari ale NO3 inseamna lipsa schimburilor de apa sau o eroare de testare.
Eu as zice ca e ultima varianta.
Din ce vad eu nivelul apei e undeva pe la 2cm de buza acvariului.
In cazul in care bagi mbune eu zic ca ii vei gasi pe podea. Am patit-o, eu as pune capac.
In alta ordine de idei, acvariul e mic pentru ciclide. Poti baga puiet dar vor creste repede si vor aparea problemele.
Cu siguranta vei dori un acvariu mai mare cat de curand.

PS: Bolovanii aia arata cam "pusi cu mana".
Nu e ciudat ca ai alge maro. Apar in general in bazinele noi iar lumina putina si slaba ii place.
Daca aveai lumina mai puternica se faceau verzi.
Mie mi se pare ca icrele nu-s "miscate" suficient.
Ar trebui data pompa mai tare sa le "plimbe" mai mult.
Par a fi paraziti deci metronidazolul e solutia. Doar ca ti-as recomanda sa-l faci in acvariul mare in felul asta:

koala wrote:
... tratamentul cu Metronidazol dureaza minim o saptamana, dar e mai sanatos sa-l repeti de 2 ori ... dozele se pun alternativ, ca in bancu' ala cu sarpele zburator care o zi zboara, o zi nu zboara ... acu' ce sa zic, eu pun o pastila de 250 mg la 40 litri apa ... doza mai mare nu strica, dar nici nu are efect ... deci la un bazin de 80 litri ar veni 2 pastile [ exemplu ] ... presupunem ca incepem tratamentul in ziua de luni :
LUNI : 2 pastile ...
MARTI : ... nu se pune medicament ...
MIERCURI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
JOI : ... nu se pune medicament ...
VINERI : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
SAMBATA : ... nu se pune medicament ...
DUMINICA : ... schimb de 40-60 % din apa ... 2 pastile ...
LUNI : pauza
MARTI : ... schimb de apa cat se poate de serios [ cat de multa apa ai posibilitatea sa schimbi, chiar 100 % ] ... curatat bine de tot substratul [ e preferabil sa fie bine spalat ] ...
Mai bine fa unul singur dar mare.
Cel mai bine e sa nu te atingi de filtru si sa-l muti in noul acvariu cand va fi gata.
Practic nu vei mai avea nevoie de ciclare.
Eu zic ca sticla nu sare de 500 lei asa ca totul tine de adaosul practicat. 2500 lei mi se pare foarte mult.
Zic unii ca pe canturile lipite e bine sa se lasa sticla "cruda".
Canturile vizibile in schimb arata mult mai bine cantuite decat slefuite.
"Sciaenochromis fryeri"
LYM wrote:Nu stiu exact care ar fi motivul pt asta

Motivul e ca pe benzile alea 6 in 1 nu te poti baza.
Eu am schimb la picatura cu apa direct de la retea.
Si cand faceam schimburi bagam direct de la retea apa potrivita "la mana".
criserb wrote:Tropheusii sunt aia negrii cu buline albe iar ancistrusul este ala de cred eu ca-i sanitar?

Exact.

Nu mai lua alti pesti, 2-3 luni ii poti tine pe astia si cand ai acvariu mai mare mai iei pesti.
Thereau wrote:Mai este cineva pe acest grup care foloseste sare neiodata in acvariu cu africani ? Eu de vreun an doar asta am folosit, schimb apa direct de la retea 40-50% si nu am avut probleme . Nu am facut teste de apa deci nu pot sa imi dau seama daca este doar o coincidenta sau chiar sarea ajuta. Eu folosesc o lingura / 70-80 litrii

Alte pareri sunt binevenite

E o coincidenta. S-ar parea chiar ca sarea nu face deloc bine. Mi-e lene sa caut acum linkuri.
Nimeni wrote:Iar in Romania porozitatea asta se gaseste doar la asa zisul sau tipul "sterasyl"

Sterasyl-ul de la noi nu filtreaza asa fin.
Asa cum bine ai intuit, un acvariu de 60l e impropriu pentru ciclidele africane.
Nu se pune problema sa ti acolo 15 ciclide, pe doamnele respective le interesa doar sa-si vanda marfa sau probabil atata le ducea capul.
Inclin spre varianta 2 de vreme ce ti-au vandut si 2 tropheusi care sunt ciclide de tanganika.
Testele alea gen betisor sunt doar orientative, nu te poti lua dupa ele.
Dar un schimb de 30% poti face si apoi sa-l repeti saptamanal.
In rest nu stiu ce sfaturi ti-as putea da.
Daca chiar vrei ciclide e obligatoriu sa iei un acvariu mai mare.
In acvariul ala eu nu as tine mai mult de 5-6 pesti.
As duce inapoi tropheusii si ancistrusul si as lua inca 2-3 malawi.
Arhitectul wrote: Ca daca ai scandal in acvariu trebuie sa scoti repede agresorul indiferent cat de frumos este ca sa fie pace

Asta e o chestie asa de greu de facut cateodata dar trebuie facuta.
De apreciat ca ai avut taria sa revii dupa chestia pe care ai patit-o.
Thereau wrote:
Inca nu imi dau sama cu sa scap de rahatul de gibiceps

Scapa de ei.

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: