[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
AdrianS wrote:Pe mine ma oftica atat de tare chestia asta ca refuz si sa citesc mai departe.
Ai acolo super prezentare de produse dar nu ai voie sa mergi.
Lasa fratilor ca organizam si noi un targ de acvaristica si ne vizitam doar intre noi, producatorii si distribuitorii nu vor avea ce sa caute
Mosule ai vb cu J. Sprung ? Doar pt asta cand vin in Bucuresti o sa ma prezint cu reportofon sa imi spui si mie ce ai vb
Eu l-am vazut pe nenea intr-un set de filmulete, mi se pare un super om si un super expert.

Da am vorbim. Am avut si inregistrare
Bazinul arata beton, echipamentele te lasa masca, aranjamentul arata mai bine decat in poze

gengiskhan wrote:Mos, de ce nu ti-ai exprimat dorinta de niste poze? Rezolvam repejor cateva cadre.
Pacat de super piesele alea, ca nu se vad bine...

hai mah uite colea:

cu prima ocazie... daca vrei... daca poti ... daca ai kef /timp.. poate faci niste poze
te sfatuiesc sa incepi cu:
* inmultirea fiitoplanctonului pe care ti l-am dat
* dupa ce vezi ca merge, pui la inmultit rotiferii (din oua)

apoi lucrurile se vor simplifica ..

r_o_n_i wrote:
cei chestia aia "gri"cu puncte roz ? fraguiesti din ea in cateva luni?

Chestia gri cu puncte roz este

un CHALICE CORAL albastru cu puncte roz, probabil o Echinopora

http://www.advancedaquarist.com/blog/chalice-corals

Daca o sa reziste si se face mare, o voi imparti.
Preturile nu sunt neaparat cele mai convenabile... mai ales la marine. Cand am fost eu au fost scoase la vanzare niste nebunii de genul pesti hibrizi, s-au vandut bazine cu totul..
Altfel erau betta foarte interesanti, plante,
Cel mai interesant e ca intalneai personaje interesante (eu am vorbit juma de ora cu J. Sprung spre exemplu)

Nu prea gasesti chestii de cumparat. Sunt unii care isi vand marfa la sfarsit, pentru a le usura plecarea acasa dar nu te poti baza pe asta, nici daca platesti avans (se fac ca uita si dau marfa altuia pentru ca a cerut io cantitate mai mare etc)
image
altepoze
cateva poze noi
kirucd wrote:
mosu wrote:Am avut placerea sa primesc niste piese de exceptie. Meritul - desigur - imi apartine (adica deh, eu singurel i-am ales )
Afar de asta, am avut placerea sa arat oamenilor prezenti cum ma-sa se face trecerea de la animalutzul din colet la animalutul din acvariu adica am demonstrat cum se face un quick coral cure. Norocul meu, demonstratie reusita (au iesit multi carkalaci si viermalai din niste fraguri mititele).

Poate ne explici si noua la astia mai incepatori care e procedura, nu de alta da' sper ca vineri sa am si eu cateva fraguri din
aceeasi sursa

Multumesc anticipat,
O seara placuta,
Dragos

Vezi? si nu ne-ai zis si noua, poate ne combinam la ceva

Eh, e foarte simplu, eu am facut asa:

Intr-un recipient am pus cam 1L de apa, peste asta am bagat 4-5 picaturi de lugol (lugol dilutie standad, de uz farmaceutic).
Apa a devenit usor maronie.. Am bat fragurile si le-am miscat prin apa aia, au mai stat le-am mai miscat.
Au cazut diversi varcolaci si balauri (si amphipode si cine stie ce dreaq), si apoi le-am dat un jet de apa din acvariu (sa curat un pic coralul - si apa aia a fost aruncata) si apoi i-am bagat in acavriu.

micromussa se cam flescaise dupa tratament, dar si-a revenit..

Probabil sunt mai multe metode de a face baie de prevenire pt corali, pentru alte variante poti sa vizitezi reefcentral, cauti dupa coral dip si o sa vezi ca se practica si cu medicamente veterinare (omoara niste paraziti de acropora).

Copii de dinaintea mea au dreptate. baga un ochi pe net dupa diverse bazine mici si vezi ce aranjamente au imaginat oamenii. Desigur, esti liber sa fii cat se poate de original / creativ, dar multi au amenajat in anume feluri pentru anumite motice (sprafata pt pus corali / circlatia ape / estetica).

Eu inteleg ca parte a constrangerii e ca ai deja niste pietre. Dar le poti sparge, le poti lipi apoi dupa cum iti convine mai bine..

Am avut placerea sa primesc niste piese de exceptie. Meritul - desigur - imi apartine (adica deh, eu singurel i-am ales )
Afar de asta, am avut placerea sa arat oamenilor prezenti cum ma-sa se face trecerea de la animalutzul din colet la animalutul din acvariu adica am demonstrat cum se face un quick coral cure. Norocul meu, demonstratie reusita (au iesit multi carkalaci si viermalai din niste fraguri mititele). Dah, stiu ca ma caracterizeaza modestia

Eh si acum ca am din nou clorura de calciu, voi putrea sa ridic calciul de la 350 la cat imi pofteste mie inima (secret); am inceput sa schimb tuburile (am o combinatie de ATI / Blau / Giesemann). In prieten mi-a promis ca imi imprumuta drujba (asa mai raresc eu coralii in ultima vreme).

Efortul organizatoric ii apartine lui Adrian; Transportul a iesit OK.

Coralul cel mai spectaculos este un E. miraculosus (i se trage numele de la faptul ca se mira lumea de el cand il vede )

e asemanator cu asta:
http://www.google.com/imgres?hl=en&biw=1920&bih=946&tbm=isch&tbnid=XQylsBlMFtz2LM:&imgrefurl=http://www.advancedaquarist.com/blog/pictorial-showcase-chalice-corals-echinopora-spp.&docid=BOJIIEZg92n8yM&imgurl=http://www.advancedaquarist.com/blog/pictorial-showcase-chalice-corals-echinopora-spp./image_large&w=695&h=463&ei=OntzT6WlOYf_4QSkq9CpDw&zoom=1[/img]

Profit de audienta pana la cer a acestui topic si anunt ca am pentru schimb euphilia...

Astept micromusssa / blastomussa / acanthastrea / turbinaria / Echinopora / Favites / Favia / Alveopora / Goniopora.
Am si alte chestii de oferit la schimb.

maine intre 12 si 15 sunt liber, traim si vedem
ah, si am 2 melci si cam atat la capitiolul CUC. Si am avut vreo 9 peppermint shrimps

PS: bazinul este vizitabil
Eu mi-am ciclat ultimul bazin (mutarea in sediu nou si bazin nou a orataniilor avute) asa:

> am facut apa (aquavitro, sic!)
> am pus dupa 3 zile pietroaiele (era 1 dec, piatre carate in niste galeti, au avut ceva stres)
> am adaugat ulterior nisipul (tot din bbazinul vechi ca si pietrele)
> am adaugat bacterii (parca Microbacter 7 de la Brightwell aquatics)

Odata cu nisipul am adus aprox 15% din volum apa veche (era aquamedic, era deja plina de nitrati )

> dupa inca 2-3 zile am adus coralii si pestii

timp iluminare: 6 ore cu o lampa aquamedic cu 4T5-uri, dupa o saptamana am trecut la 10 ore..

Nu am avut alge versi, am avut ceva dioatomee si cianobacterii, dar nimic necontrolabil.
Apoi am bagat mega reductorul de nitrat (reactor cu sulf) si am scazut nitratul de la 25-30 la 0.
ZERO. Nu a fost foarte bine (reducerea in 10 zile de la 30 la 0), a trebuit sa renunt la anemona pe care o aveam de 2 ani sau mai mult..
In tot timpul asta am avut antiphos. Nu imi amintesc brand-ul dar probabil Aaquamedic (inca se mai gasea la reef) sau poate Grotech.

De atunci am Nitrat 0.1 ppm (intre timp am suspendat reactorul cu sulf) si fosfat mai mic de 0.015.
Adrian_ wrote: P.S. Mosu are lipici la corali care se gasesc intr-o singura bucata in magazin http://www.extremecorals.de/tiere/lps/sonstige/chalice-redpoint-v2/a-4971/

e vorba doar de stiinta jocului
hai mah lasati-o dreaq de lampa
de ce sa trebuiasca NEAPARAT CUC?

clownii : ocelaris / percula MAXIM (astia sunt mai tantalai si se misca mai putin,a dupa mine e un bazin cam mic.. ) Altfel exista echivanlentul neonilor doar ca goby / eviota . Eviota ai putea baga mai multi, sunt f mici.

In rest, Ciprian a zis f bine imho.
Sare poate fi si Tropic Marin sau Aqua Vitro.... Red Sea este o moda

@Ciprian
Nu cred ca are Ciprian experienta cu mai multe brand-uri pentru o comparatie si obiectiva... Sau ma insel?
new stuff: alveopora.

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: