[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viorelc
Forum Index » Profile for viorelc » Messages posted by viorelc
Scuze informatie incomplecta :al treilea fir TREBUIE sa fie diferit de pamantarea cladirii (firul 3 pleaca de la disjunctor)
Exista asa ceva este ca o siguranta automata (pe faza si pe nul )dar ai nevoie de al treilea fir ( pamantare) care sa fie in bazin .
La o scurgere accidentala de curent siguranta sare (ambele) (verificat dar nu in bazin cu apa )
dispozitivul de care vorbesti are 3 fire :faza nul si un fel de pamintare fictiva((ground )independenta de pamantarea cladirii)
in momentul in care ai o scurgere de curent(de la faza sau nul) la pamantare , disjunctorul (siguranta automata) decupleaza tensiunea de alimentare a locuintei , daca disjunctorul este pus pe alimentarea generala ,sau doar echipamentele care sunt protejate de acel dispozitiv.Ca o verificare am pus aparatul de masura (voltmetrul intre faza si pamantare )si a sarit siguranta.
Pentru a putea folosi acel dispozitiv la acvarii trebuie sa ai un fir de pamantare in acvariu (acel fir o sa iti preia scurgerile de curent accidentale din echipamentele pe care le ai in acvariu ( dar partea cu scurgerea de curent in apa nu cred ca o sa le placa pestilor sau orice alte vietati ai avea pe acolo) daca vrei sa le folosesti la echipamentele care deservesc acvariul atunci trebuie ca fiecare sa aiba 3 fire :faza ,nul si protectie individuala inchisa in carcasa dispozitivului.
salutari (cu speranta ca am fost desul de logic in exprimare)
Am o intrebare : are cineva tester ph marca Milwaukee tip Sharp ph 40 si daca da, imi poate spune cum as putea face rost de solutie pentru calibrare "BUFFER SOLUTION M 10007 PH 7.01" .
Trebuie s-al calibrez iar solutia care era in cutie este expirata si i-mi da eroare (testerul este primit).
Daca nu am postat unde trebuie rog un admin sa mute postul unde trebuia s-al pun.

multam anticipat.
electrod combinat (inclus electrodul de referinta) s-au doar alectrod simplu? (fara electrodul de referinta) eu am o oferta , cei drept mai veche de la naposenz cluj, (www.naposenz.ro) dar mi se par cam scumpi electrozii.
de ude va luati electrozii de ph ca eu m-am interesat la o firma din Cluj
si costau aproximativ 200 RON
Ok!
vad ca diusctia a degenerat de la probleme de sanatate la probleme de "etica" rog un admin sa inchida postul s-au chiar sa-l stearga.
Oricum multumesc pt sfaturi.
corect! ff urata ,dar cand vezi ca deasupra gurii are inca una mai mare nu prea mai are logica sa-l chinui chiar daca s-ar fi vindecat cu bactapur ,ar fi ramas un peste schilodit!!! (chiar credeti ca am facut-o usor ???????)
@alina_g cu parere de rau chiar daca cineva o sa rada de mine nu stiu ce inseamna "descuameaza" .
infectia s-au ce a fost a evoluat prea mult ,in loc de nari avea o gaura enorma abia de mai reusea sa manance , necazul a fost ca eu plecasem din localitate 3 zile iar pe cand am venit inapoi era prea tarziu ,chiar daca suna dur a trebuit sa-i curm suferinta.Oricum multumesc pentru sfaturile date.
@alina_g multumesc de informatii
dar se pare ca e prea tirziu , infectia sau ca a fost a evoluat prea mult
Cu toate astea maninca fara probleme chit ca are gura indreptata in sus,
partea de legatura gura-nari nu mai exista.
Unde am gresit ? ce tratament trebuia sa-i fac ? individual sau in acvariul comun ? la ceielalti pesti nu s-a manifestat deloc.
Apa e curata ,plantele fara depuneri de mizerie pe ele,schimbata cu apa statuta de cel putin 3 zile in galeti.(aquatan nu am folosit pina acum)
sifonare la fiecare schimb .
incerc sa ma conformez cerintelor
acvariu 600/300/350(L/l/h)~50l util
populatie(mare):
-2 scalari
-8 gupy
-5 neoni
-4 zebre
-2 ancistrusi (unul galben)
-2 cory
-1 "sanitar" galben (diferit de ancistrusi)
-1 "sanitar" cu partea superioara a cozii lunga
-1 melc galben
-numar nedefinit melci micuti (care tin algele sub control)
-filtru aquael fan mini
-burete si piatra aer
-plante:echinodorus,egeria densa, lusvigia densa, cabomba (necesar coasa la 3 saptamini) cele in latina luate de pe tropica (denumiri)
-substrat: pietris din petshop ~5-6 cm in spate si 1cm in fata
- iluminare :1 tld 54 ,1 gro lux 16w capac home made (total 34w) ~9 ore /zi
-temperatura 25 grade
-mincare:fulgi tetra, mixuri ,larve tintari, tubi uscati (unguresti)
-schimb apa 30% saptaminal cu sifonare substrat
-[color=red]probleme:scalar cu "mucegai"in zona nasului[/color]
-Tratat cu verde de malachit 30 minute separat dupa prospect,simtome trecute dupa o saptamina reapare tot in zona nasului repetat tratament individual 30 minute dar si tratament la tot bazinul cu shimb de apa 30% dupa 3 zile , dupa o saptamina reapare
boala se manifesta doar la femela de scalar(matura cu mai multe depuneri la activ)
de mincat maninca bine dar isi tine gura tot timpul deschisa si are gaurile de la nas foarte vizibile comparativ cu celalalt scalar ("mucegaiul " a aparut din nari)
ce tratament sa mai incerc respectiv ce medicamente
nu cunosc valori ph gh
sper ca am descris destul de succint situatia
multam anticipat[color=red][/color][color=darkred][/color]
la balast electronic nu am incercat dar nu cred ca ar fi ceva probleme.
daca balastul ar fi clasic , adica bobina si are aproximativ puterea celor
doua tuburi de neon atunci instalatia functioneaza perfect(daca neoanele nu sint de aceeasi putere se va aprinde prima data cel mai slab,e bine ca cele doua tuburi sa aiba puteri egale sau foarte apropiate)
eu folosesc de ceva timp schema si nu am avut probleme .

Forum Index » Profile for viorelc » Messages posted by viorelc
Go to: