Imi plac sfaturile si le si ascult. Numai ca acum e bucuria aia de copil de jucarie noua.
Cand m-am uitat dupa planta aia, apare cu necesitati minime de co2 si de lumina. Vezi pe site-ul pe care l-am listat, cerintele din dreapta (sau mint aia, ceea ce este foarte posibil)
dan.pavelescu wrote:Vrei sa cresti creveti? Ca asa sugereaza titlul. In caz ca vrei, iti recomand sa nu te mai gandesti la CO2.
Plante ia tot din Horbach, du-te miercuri dupa amiaza (miercurea primesc plante si vietati). Gasesti acolo plante ieftine, rosii si verzi. Poti incerca ludwigia repens, e rosie si easy.
Inainte sa te arunci la plante, verifica pe internet ce cerinte au (lumina, co2, etc).
Cum reusesc unii sa tina HC cu creveti in acvariu fara CO2?
M-am dus in sambata Pastelui in Hornbach sa iau covor... m-am intors cu acvariu (spre disperarea nevesti-mii)! Am luat si covoru' pana la urma.
Marina LED, 54 l, 60x30x30 cm, cu filtru intern si iluminat de 10W by Hagen
Pentru lumina am in plan un led home made, dar trebuie sa vad ce culori am nevoie pentru grow.
Plante (deocamdata): Microsorum pteropus, Nymphoides Taiwan, Aponogeton crispus (by OLX, https://www.olx.ro/oferte/user/2qtW7/) si inca una, al carei nume nu il stiu (central spate)
Mi-as dori daca are cineva sa vanda sau sa doneze, Blyxa Japonica, un pui de Anubias sa il bag in pietroi, moss (Christmas??!),... si ma bate gandul sa iau si o planta rosie (nu stiu ce deocamdata)
Sariti cu critici/sugestii, etc.
CO2 deocamdata nu, sa vedem cum ma scandalizez cu consoarta
M-am induplecat si m-am reapucat de acvaristica, si am inceput fix ca un incepator. Un betta
Noah... nu o sa aduc acvariul de 200 de l din subsol.. deci momentan am facut un mic setup intr-un ghici ce? Bol! Bine, nu e chiar un bol, e o vaza mai mare de 7 litri, din care sa zicem ca raman efectiv 5 (mopan, nisip)
Ca sa fie placut ochiului.... ma gandesc la cel mai mic filtru posibil... nu merge un hang-on, poate doar un burete bolborositor.
RedRooster wrote:O noua "portie" asteapta un acvariu primitor.Pe langa plante se mai doneaza si Pomacea galbeni si dungati cu maro
Valabil pana luni, cel tarziu.
Salut, la ce te referi cu dungati cu maro, melci melanoides tuberculata? Daca da, vreau si eu 3-4, te rog.
Ai aici un clip cu acei melci
Iar daca poti sa imi dai cateva "fire" de ricia, ar fi ideal! Dau o bere! Incerc sa fac un coronament la copacul din imagine:
Am un acvariu mic plantat cu un betta in el.
Incerc sa fac ceva cu resturile de mancare care imi strica chimia apei, astfel incat am nevoie de cativa melci melanoides tuberculata (s-or inmulti ei).