[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message
lLa o coloana de apa, de 70 cm se merita ceva plante de talie inalta pe spate.
Este un inceput promitator , sa vedem cum va evolua.
Succes pe mai departe !
Ai facut o treaba buna !
Poti scoate cele doua pietre din fata stanga, care nu se aseamana ca textura cu celelalte.
Cred ca va arata mai bine fara ele acolo.
Da !
Este un stil de aquascaping !
Da ce vroiai tov-ule,sa-i spun nemultumitului ?
Asa zic si eu !
Ne mandrim cu tine !

Deci, inca o data spun, daca vrei mai mult, lasa in urma stilul natural si treci la aquascaping , este greu de castigat un loc fruntas cu natural style.
Mult succes !
Apa alb-laptoasa apare cand se face trecerea de la NO 2la NO 3, de regula dureaza 24 -48 h , dar poate dura si mai mult , apoi dintr-o data buuum , apa cristal.

O sa-l caut, pe vin, sa stii !
Vinurile scumpe sunt numai pentru cunoscatori !
Eu degust anual cel putin 1600-1800 de titluri, game, editii. Vinurile scumpe si foarte scumpe au particularitati individuale, tehnici ,retete si proceduri de vinificatie idividuale, foarte deosebite, de la cules, vinificat, maturare si depozitare.
Acel vin are 97 de puncte, dar nu inteleg cine a dat acele puncte, din cate stiu eu Austria inca nu are un Master of the Wine, acesta fiind cel mai inalt titlu pe care il poate avea un oenolog, vinificator, degustator, degustator jurat la concursurile de vin nationale si internationale, critic de vin, avocat al vinului etc.
Daca sunt puncte date de Robert Parker inseamna ca intradevar isi merita pretul, daca sunt date la nivel de Austria, se mai poate comenta un pic.
Deci Tov. Pavelescu toate vinurile sunt bune, inclusiv cele ieftine, dar nu sunt la fel de apreciate ca celelalte pentru ca sunt facute din soiuri hibrid, dar sunt foarte bune de baut daca se nimeresc cu gustul celui care il consuma.

Va multumesc pentru apreciere !

PS
Stiu sa apreciez fiecare minus si fiecare plus !
Samy wrote:Salutare ,Mai am Sa las lampa jos aici intreb cunoscatori la ce inaltime fata de subrafata apei sa o las?


Salutare !
Pentru o sticla cu vin facem o discutie despre inaltimea la care trebuie asezata lampa !

INALTIMEA care-ti trebuie , nu ti-o poate spune nimeni , tu trebuie sa ai lumina adecvata in coloana de apa pe toata inaltimea ei, asta se poate afla cu un luxmetru sau prin incercari repetate de la maxim la minim, sau din experientele pe care le-ai avut anterior.
Succes amice !

Acum sunt la un Saperavi de Georgia!
Eu zic ca este cam devreme pentru plante ca ranunculus si tripartita nici pentru rotala nu este prea bine .
Acum asta este, trebuie sa mergi cu ele inainte .
Batman este Batman !
Zici ca dupa orele 22.00. Da !
cristi_pl wrote:Aveti dreptate /Acum nu mai schimb nimic in acvariu pana nu am un plan conturat, sa stiu ce vreau sa fac.


Acum faci, exact ce trebuie sa faci !
Suntem aici si te sustinem !
Bravo !
dan.pavelescu wrote:Sa nu exageram, a facut cum i-am dictat eu la telefon, ce mare lucru


Bine sefu !
Am inteles !

Pai nu este chiar asa, asteptarile personale sunt una iar competitia este alta. Tu ia in considerare alte aspecte, cati candidati au fost,cate bazine au fost jurizate, cate puncte ai obtinut cu bazinul respectiv.

Ca nu-i tot una sa fii 447 la IAPLC din mii de bazine participante, din 2000 selectate la jurizare si din 500 punctate .
OMULE esti in primi 500 buni in lume , adica la nivel mondial, fara sa fii dedicat acestui lucru, TU esti plin de pasiune, in acelasi timp in care muncesti pentru toate astea, pe cand alti au totul la dispozitie si numai asta fac toata ziua, altfel nu le-ar iesi atat de bine.
Si ai participat si la categoria cea mai aglomerata 200-300 litri, unde sunt majoritatea greilor,deci te subapreciezi putin , ca sa zic asa .

Ma enervezi ma, da ce ma enervezi, cand gandesti asa !

Salutare, salutare !!!
Ce zici bre, Pavelescule acolo, ce artist, aquascaper se spune !
NO COMMENT !
Sa ajunga la maturitate, sa imbatraneasca putin, si sa-l vedem tuns de doua-trei ori, posibil sa arate mult mai bine.

Suces Rodo !
Mai tundel !
Are doar 17 zile de cand a fost plantat, acum incepe sa se infiga in substrat cu radacini adanci, apoi va incepe sa se intinda pe orizontala, daca nu-l tuzi frecvent la nivelul substratului toate stemurile vor porni in sus.
TundeL !
Dai posibilitatea sa se intinda la orizontala si sa nu creasca pe verticala.
Nu umbla la lumina, deocamdata .
Samy wrote: Cert este ca voi lua si vreo 6 ottocinclus doar ca nu stiu daca nu sunt prea multi pentru acest bazin.


Nu sunt multi, doar ca trebuie sa ramana doar ei si mai poti creste pana la 10 bucati.
Acum trebuie sa alegi, otto sau creveti. Numarul lor va fi dat de cantitatea de alge care o pot consuma, vezi alge mai adaugi nu vezi alge ramai la ce ai. Nu este bine sa vii cu aport de hrana, trebuie sa ii lasi pe ei sa munceasca asiduu, din momentul in care ai pus o farama de hrana deja ai pierdut in lupta cu combaterea algelor folosind affinis sau creveti .
Samy wrote:Am inteles mul?umesc mult


Cu placere !
Nu este vorba de deciclarea bazinului, ai curatat furtunele, pe furtune va reincepe colonizarea cu bacterii, ai curatat canistra la interior, pe pereti canistrei , la fel ,va reincepe colonizarea cu bacterii, este un ciclu natural care nu-l poti evita, decat daca tu insisti sa mentii respectivele accesorii curate ca lacrima si in permmanenta vei curata la ele, este obositor.
Deci bazinele nu sunt deciclate. Desi termenul deciclat face referire doar la mediile de filtrare biologica si instalatia de filtrare (canistra in ansamblul ei ), iar pentru bazine se foloseste termenul de destabilizat, deoarece el nu mai contine medii de filtrare ci doar substrat, flora,fauna si decor.
Samy wrote:
dandumitru wrote:Nu am reusit Dan sa scap de ea in nici un fel .
Am resetat total si asta a fost !

Nu stiu cat de avansata era dar am vorbit cu niste baieti printre care si Rodo si au scapat ,acum vom vedea cine stie eu sunt rabdator
Apropo la mine a fost doar pe fata intre substrat si geam dar nu pe toata subrafata ,cum am vazuto cum am recationat.


Pai stai putin !
Acolo este vorba de o forma de ciano usoara de inceput, eu am avut-o si pe asta dar si pe cea care arata ca un gel si se aseaza ca o patura peste plante , la inceput tot asa am avut si eu, am curatat, am aspirat, am injectat eritromicina, easy carbo, am eliminat-o, dar mai tarziu a aparut pur si simplu acoperind plantele in coloana de apa.

Nu mai curata furtunenele, se curata singure, exista un ciclu, adica ele se cicleaza odata cu bazinul, adica pe pereti furtunelor, si nu numai, pe toate suprafetele existente in contactul cu apa se depun bacteriile , nitrobacter mai apoi nitrosomonas, de la una la alta apare un biofilm de culoare alba, laptoasa, care mai tarziu va avea sa dispara asa cum a aparut, daca tu le vei curata, vei intrerupe ciclul si atunci se va relua de la capat, dupa ciclare se vor mai vedea ceva fire in curentul de apa , ele se vor rupe atunci cand vor deveni foarte lungi si grele, este un beneficiu sa ai o parte de filtrare biologica inclusiv pe furtune, pe periti sertarelor din canistra, pe pereti canistrei etc, deci nu-ti bate capul, lasale sa ramana la stadiul de observatie, pentru tine,dupa care vei face analiza efectului

Vezi tu !
Atunci cand ai accesorii transparente, nimeni nu-ti spune ca intr-un bazin sanatos culoarea lor naturala va trebui sa fie maronie uneori bruna si chiar sa miroasa a balta !
Nu am reusit Dan sa scap de ea in nici un fel .
Am resetat total si asta a fost !
 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com