[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dandumitru
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Message

Salut !
Pote ca te referi la Chinese Algae Eater ( CAE ) Gyrinocheilus Aymonieri Gold, care arata asa :
image
image
image
Este o specie destul de rezistenta, ar trebui sa ai un dezechilibru total al parametrilor apei, ca sa moara un asemenea specimen sau nu a beneficiat de hrana corespunzatoare si asta a dus la alte complicatii.
O seara buna !
Dan
Salut @alma347 !
La lungime de 800 mm nu te incadrezi cu lampi T5-39w pentru ca au o lungimea de 895 mm.
La aceasta lungime poti folosi lampi T5-24w care au lungimea de 549 mm, sau lampi T8-25w cu lungimea de 742mm, dar care sunt atipice, datorita lungimi, si se gasesc mai greu.
O zi buna !
Dan
Salut !
Detensionarea este un tratamemt termic sau termochimic care se executa in general dupa o serie de prelucrari in masa materialului, ca, laminare, turnare, presare la rece, forja, extrudare, etc si are rolul de a aduce structura moleculara a materialului la forma initiala. Acest tratament se mai numeste popular si " revenire " si este obligatoriu a se efectua dupa fiecare operatie de prelucrare, enumerata mai sus. Scopul acestei operati este de a elimina tensiunile acumulate in timpul prelucrari in chimia materialului si pentru o prelucrare mecanica mai usoara ulterior, fara a aparea riscul de fisuri sau crapaturi in structura materialului sau in timpul prelucrarilor ce vor urma in procesul tehnologic de fabricare a diferitelor produse din materialul respectiv.
Revenind la problema noastra si pe scurt :
- pentru o taiere usoara indiferent ca este manuala sau mecanica, cu fir de nisip, laser, ultrasunete,
- pentru a fi slefuita si cantuita usor, fara a crapa sau fisura foaia de sticla
- pentru a putea fi gaurita, fara a aparea riscul de a incepe sa crape sticla, pornind de la acea gaura,
- pentru a elimina riscul de crapare la lovire, pana la o anumita forta,
- pentru a mari rezistenta la presiunea statica,
- pentru a reactiona pozitiv la polimerizarea in contact cu siliconul si alte substante de lipire
Pentru a elimina orice grija referitoare la acest termen, ar trebui sa stii ca majoritatea lucrurilor din jurul nostru au beneficiat de unul sau mai multe tratamente de detensionare.
O Duminica placuta !
Dan
Se vinde
- hydrophila pinnitifida,
- tufa mare

image
image
image



pretul este 15 lei
- tufa mica
image
image
image



pretul este 5 lei
- fir
image
image


pretul este 3 lei
- eustralis stellata
2 lei firul subtire
4 lei firul gros
image

- staurogine repens
1,5 leu firul
image
image


- microsorum pteropus narrow leef
image
2 lei fruza cu 3-4 lastari
Anuntul este valabil pana maine la ora 11


O seara buna !
Dan

Salut Valentin !
Ca ideee de aquascaping este draguta, dar ca si bonsai-ul se adapteaza acvariilor sub 100 de litri. Pentru scalari se poate face un biotop sau un hardscape mult mai atragator decat acel copacel.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=eImBK0tDz38
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_KqsKAqtXDc
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ovlPXXZP6EE
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j_UhniHLUq0
Problema cea mai mare nu o reprezinta mosul si scalarii ci raportul dintre dimensiunea acvariului si copacel. Totul va fi disproportionat si va avea o imagine de ansamblu deranjanta, nu va avea un punct focal ,practic nu vei avea ce sa privesti, nu va fi atragator.

Craciun Fericit !
Dan

Salut Valentin !
Pentru blocurile construite in perioada 1970-1990 greutatea pe care o poate suporta un planseu este de aproximativ 900 gk pe metru patrat.
Craciun Fericit !
Salut Valentin !
Dimensiunile acelea, sunt foarte generoase pentru un acvariu, fie plantat, biotop sau marin. Dar totusi, trebuiesc luate in calcul toate aspectele care tin de logistica procurari de materiale la lungimi mari, transportul acestora si montajul lor pe pozitia stabilita. Poate ca nu va avea 2,8 m lungime dar si la 2 m este o problema cu caratul si spatiile de acces. Greutatea estimata a ansamblului final, este un factor important in alegerea pozitie finale de asezare ( bazinul meu are dimensiunile 150 cm L 55 cm l si 55 cm h, cantareste cu totul aproximativ 800 kg image ) si deloc de neglijat .
Un bazin foarte mare implica costuri mari de pornire, apoi costuri mari si implicit timp mare de intretinere, bazinele cu apa sarata si bazinele plantate fiind in varful topului.
Trebuie sa stabilesti de la inceput destinatia bazinului, pentru a avea criteri de constructie in functie de caracteristicile destinatiei.

Pentru inceput eu consider ca este suficient, contacte iti pot trimite dupa ce hotaresti exact ce anume iti doresti sa ai.
O Duminica placuta !
Dan
Multumesc pentru apreciere @ DanX. Sunt sigur ca daca iti doresti si esti perseverent, incet incet, il vei avea asa cum t-il doresti.
O seara buna si mult succes !
Dan
Multumesc Stefanp !
Buna ziua !
Gazonul se indeseste, din ce in ce mai mult, devenind greu de tuns, este incredibil cata rezistenta poate opune. Trebuie sa vad unde gasesc o foarfeca 'S' de la ' ADA' ,poate ma descurc mai bine cu ea.

image
image
image
image
image
image
image

O zi buna !
Dan


Buna seara,domnilor !
Multumesc pentru felicitari Koala, ma bucur sa stiu ca pot sa incant privirea cuiva cu acest acvariu !
Multumesc pentru nota Denes !
Multumesc Dragos ! Asa este,ai dreptate, pana la urma este vorba si de inspiratia de moment, de timp si dispozitia pe care o ai inainte de trimming-ul precedent concursului, asta in cazul in care urmaresti din start acest lucru, care la mine nu sa intamplat, eu am participat " nativ ".
Multumesc pentru felicitari Lucian ! Cu siguranta un fotograf profesionist ar sti ce trebuie sa faca, probabil ca are si cu ce, eu nu am decat o singura optiune, o sapuniera veche, dar cat de cat buna.
O seara buna !
Dan
Buna seara !
Dupa ultimul trimming, poate cel mai reusit pana in acest moment !
image
image
image
O seara buna !
Dan
Salut Lucian !
Multumesc pentru felicitari Lucian !
Cu scuzele de rigoare, voi prezenta cateva fotogarafii din cele trimise la concursul din Rusia, inaintea celor doua etape, prin care a mai trecut Gazonul Japonez, pana la momentul concursului.
image
image
image
image
image

O zi buna domnilor!
Dan






Felicitari participantilor !
Felicitari juratului roman,participant la acest concurs si la mai multe participari, Alex Veres !
Imi doresc pentru anul viitor, sa fim 164 de concurenti, numai din Romania.
Salut Stefan !
Da, asa este, dupa acest trimming am plantat ceva care va incarca putin acel gol din spate stanga jos si pe partea de sus,toate acestea vor fi vizibile la urmatoarea prezentare ( inca nu am ajuns la zi ).
Multumesc Stefan !
Va salut domnilor !
Astazi va prezint a patra etapa de trimming a Gazonului Japonez la care sa ajuns dupa 7 luni si 16 zile de la start.
imageimage
imageimage
imageimageimage
imageimage
image[url=http://www.plici.ro/?v=pictur-1380971131.jpg]image
Din albumul de fotografii,de la urmatorul trimming:
image
O zi buna !
Dan
Salut Lucian !
Spre surprinderea mea, gazonul este surpriza de dedesubtul stauroginelor amestecate cu ranunculus papulentus si hydrocotyle tripartita,asta ma determinat sa trec la urmatoarea etapa de trimming.
Coolerele sunt conectate la o sursa de calculator, functioneaza 24/24 vara si mentine temperatura la maxim 25 gC cand sunt aprinse luminile si coboara pana la 23 gC in timpul nopti spre dimineata, iar in perioada rece pornesc inaintea luminilor cu 2h si mentine temperatura la 24 gC, singura automatizare este o priza programabila analogic.Am avut montate 6 coolere, patru dintre ele cu turatie variabila,dar la minim de turatie i-mi racea prea mult apa si se evapora un procent prea mare de apa, din aceasta cauza am renuntat la doua dintre ele.
@Bitanu !
Nu trebuie sa aplauzi, sunt convins ca esti exigent,evaluezi si apreciezi corect, fiecare imagine cu acvarii,iar daca ai avea ceva de spus ai spune negresit.

Revin cu a treia etapa de trimming prin care a trecut acest setup.
imageimage
imageimageimageimage
Salut !
Glosostigmma elatinoides este consumatoare de PO 4, vezi daca acolo nu ai cumva o carenta.
Microsorum pteroporus la fel si el este consumatror de PO 4.
bogdivaio wrote:Acvariul arata foarte natural , imi place ! ...poate ar merge sa bagi putin foarfeca plantele care au ajuns la suprafata. ;)


Salut Bogdivaio !
Multumesc, dar este la timpul trecut, ce se vede in acele fotografii,reprezinta o etapa premargatoare la ceea ce este astazi.Dar in curand vom ajunge si la prezent.

 
Forum Index » Profile for dandumitru » Messages posted by dandumitru
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com