Message |
|
Din pacate nu,oricum in poza sunt doar cateva din multitudinea care exista.Marketingul nu le iubeste  ,mai ales in Europa.
|
 |
|
Stiu ca in general macroalgele nu reprezinta prea mare interes,dar totusi as vrea sa fac un apel catre cei care detin sau ar putea obtine specii-varietati interesante sa ma ajute daca este posibil.Nu ma refer evident la caulerpa sau cheato, si fiindca denumirile algelor sunt greu de retinut si difera de la o sursa la alta ,atasez o poza pentru exemplificare.
|
 |
|
Am mai ucis si eu cateva cu zeama de lamaie,problema este ca nu poti ajunge la toate,le elimini pe cele mai vizibile si apoi o iei de la capat,de aceea speram sa faca crevetele ceva treaba.Pe viitor poate incerc sa mai cumpar tot un crevete din alta sursa-insa nu m-am convins daca chiar mananca asa ceva-am citit si pareri pro dar si comentarii mai retinute.
|
 |
|
Hotarat lucru ca nu e bine sa ai prea mult timp liber si sa te uiti prea atent la acvariu.De ceva timp am observat vreo cateva aipstasia si dupa ce m-am economisit oleaca am cumparat un crevete de menta  Lysmata Wundermanni in speranta ca va face ceva in privinta asta.L-am pus in acvariu (parea viu)dar de atunci nu l-a mai vazut nimeni si chiar daca mai traieste cred ca e vegetarian convins  .Daca are cineva experienta sau o alta solutie bio,astept pareri.Oricum piatra nu o arunc ,nu-i dau nici foc,ca atata am.Am citit ceva de viermii berghia nudibranchs(parca) dar bineinteles ca nu comercializeaza nimeni.
|
 |
|
La adresa acvaristicii in special cea marina exista destul de multi detractori care acuza violarea naturii ca zic asa- ceva de genul dark hobby.Probabil ca intr-o oarecare masura au sau au avut dreptate-treptat observ ca se trece pe ferme specializate,care pina la urma cam ca toate activitatile umane pot fi interpretate din diferite puncte de vedere.Raman la parerea ca este nevoie de echilibru in orice tip de judecata si de dragoste pentru natura.
|
 |
|
Salut,intrebare-daca mai este valabil si daca se poate prin curier rapid la Botosani.Multumesc anticipat.
|
 |
|
Cand eram mai concentrat cum sa fac cu kenya tree,(cred ca m-a simtit  ),a inceput sa se desprinda singur in ramurele super hidratate care inoata haotic prin acvariu.Am prins doua si le-am fixat.Si cum ma cam plictisesc, ma uit si eu ce fac altii si ma inverzesc de ciuda ca locuiesc in Botosani si nu in Florida unde gasesti ce nu te duce mintea(in materie de acvarii marine ).Am citit si vizionat articole si videoclipuri de la francezi reunite generic sa zic asa sub titlu -le recifal facile- interesante si mai aproape de ce cred eu despre acvaristica.Daca cineva le-a vazut ,citit, as fi curios sa citesc comentariile voastre, eventual experiente de genul acesta.
|
 |
|
Succes ,tare de tot cu dotarile,Am o intrebare totusi si anume referitor la filtrarea gen Clarisea-si anume daca nu retine elementele de fito si zooplancton,evident ca nu sunt in pericol  sa-mi cumpar asa ceva, ci din pura curiozitate.
|
 |
|
Nimic nou,as fi vrut sa mai achizitionez doua, trei vietati dar probleme de sanatate mi-au redirectionat momentan finantele. Oricum kenya tree pare ca vrea sa iasa din acvariu precum echinodorusul cel voinic  .Sincer nu m-am hotarat daca sa incerc sa-l tai sau nu.E frumos si asa si tine si umbra  .O mentiune(in caz ca cineva e interesat) despre filtru Seachem-Tidal ,personal sunt incantat si cred ca e o optiune buna pentru acvarii pana in 100 litrii.Skimmerul de suprafata functioneaza bine,iar debitul este constant mare plus f.usor de spalat mediu filtrant. Sarbatori linistite si imbelsugate tuturor!
|
 |
|
Succes.Mic dar voinic ,sincer nu vad ce ar putea sa nu mearga bine.
|
 |
|
Frumos,totusi o intrbare-ramane fara substrat(nisip)?
|
 |
|
Cunosc problema si in principiu asa este, dar si daca te loveste nevoia  gen alge ,dino.Oricum spaima o tin pentru mine , sper sa nu fie cazul .
|
 |
|
Salut, mai bine mai tarziu decat niciodata  , arata bine, probabil te-ai gandit deja sa protejezi latura dinspre fereastra.Sincer pe mine ma sperie bazinele astea mari(cel mai mare am avut de 300 litri-cu discus) si cand era nevoie sa schimb apa deveneam nervos  .Astept finalizarea cu succes.
|
 |
|
Foarte tare, cred pe al meu il arunc la tomberon  .Felicitari si succes in continuare.
|
 |
|
Cam gata-personal si subiectiv  , mi se pare acceptabil(fata de posibilitati).In trei zile pare ca evolueaza ok.
|
 |
|
poza
|
 |
|
poza
|
 |
|
Multumesc,din pacate cam atat imi pot permite si financiar si logistic,pensionar fiind e un mod de a-mi umple timpul si distrage atentia de la alte probleme.Ideea este sa-l pot mentine cat mai mult timp posibil cu ce am la dispozitie, fara prea mari pretentii.
|
 |
|
Apropo de matrix intreb si eu oarecum retoric daca cineva a studiat practic capacitatea sa de a elimina nitratii.Am citit mult despre biomedia si in special despre cele de top gen Eheim,Biohome si evident Matrix-si in multele articole pe tema asta apare o problema- nu exista publicate studii de rigoare stiintifica referitor la problema.Chiar m-a amuzat raspunsul dat de cei de la Seachem unui acvarist american foarte insistent in a primii o confirmare documentata-Raspunsul final a fost ca studiile sunt secrete -deci ca si cum n-ar fi.Inteleg sa fie secret procesul de fabricatie dar nu tocmai argumentarea faptului ca el functioneaza.Opinia mai larg acceptata este ca - nefiind un domeniu reglementat(acvaristica si implicit produsele aferente), cam trebuie sa iei de buna ce zice producatorul.Practic singurele studii riguroase , coerente despre ciclul azotului pe care le-am gasit sunt cele a lui Jaubert.Cred ca din acest motiv exista si aceasta controversa legata de filtrare in general si in particular de difertide produse si fime producatoare.
|
 |
|
Carbunele activ are rolul sau -prioritar este retinerea moleculelor organice mari -biotoxine ale coralilor- feromoni,previne ingalbenirea apei,este si suport bacterian si oricum nu strica, zeolit folosesc de la firma amtra si are indicatia ca retine amoniu si fosfatii plus suport bacterian.
|
 |
|