Message |
|
Cu reactorul de biopeleti m-am mai linistit- am vazut ca se colmateaza cam repede-se transforma intr-un fel de orez cu lapte  , plus ca pe termen mai lung sunt cam scumpi biopeletii.Raman la alcool si poate un pic de zahar(mai ales ca se spune ca ar fi adorat de spongieri).Cum traiam cu senzatia ca lumina e prea albastra (pentru gustul meu) ,am adaugat o lampa(tip tub led) de la acvariul pe care il folosesc acum-se cheama expert led are 15watt si 1800 lumeni -6500 kelvin ,acum totul pare OK pentru ochiul meu,ma ingrijoreaza un pic consumul, practic am instalat aprox. 36watt lumina albastra si cam tot atat alb de 6500k (15W) si10000k(21W).Am sa vad cum evolueaza- de aratat, arata mai bine ,in primul rand mai luminos si apoi avand practic 7 surse diferite de lumina parca se definesc mai bine vietuitoarele-mai putine zone cu umbra deasa.
|
 |
|
O parere(numai) poate ar fi bun niste zeolit in filtru ,e ieftin si se zice ca e bun pentru apa dura.
|
 |
|
Ma refer la cei biodegradabili(sursa de carbon),ma incanta ideea ca cica te scapa de biofilmul de pe sticla ,adica tot biofilmul se formeaza in reactor si fuge spre skimmer  .Eu adaug zilnic 2ml alcool -vodca , mai putin decat ar fi necesar ,dar mai mult decat nimic(sa nu am surprize) si pare a fi in regula, dar trebuie sa curat sticla la 2-3 zile si bineinteles sa nu beau eu vodca  .
|
 |
|
Am toate cele enumerate ,plus nisip in strat gros , dar am vazut niste biopeleti la reducere de pret si ma gandeam cand ma plictisesc mai tare sa bricolez un reactor.Adica sa ma aflu in treaba  .Problema mea este ca nu-mi mai pot permite sa intretin mai mult de doua acvarii(candva aveam 12-14 de diferite capacitati) si atunci imi caut de lucru cum s-ar zice.N-am avut ce face si m-am uitat si eu pe site-ul Poisson d or , am vazut piatra vie si tare m-am intristat  .
|
 |
|
M-am tot gandit la imbunatatirea filtrarii ,si am citit cate ceva despre reactorul cu biopeleti ,dar sincer nu m-a convins .Am vazut ca parerile sunt impartite asa ca ideea ar fi daca are cineva experienta in problema poate mi-o impartaseste.Fiindca bazinul era cam trist am mai adaugat vreo zece molly asa ca ma astept sa creasca aportul de amoniac etc.
|
 |
|
Tres jolie,je vous souhaite beaucoup de succès,  .
|
 |
|
Multumesc de incurajari  ,am un bazin de apa dulce cu molly negrii dar am zis ca astia albastrui sunt mai aproape ca imagine de sardele  ,cei salbatici nu-am auzit sa se gaseasca pe la noi, desi mie personal mi se par mai frumosi decat cei obtinuti prin selectie.Prin strainatate se gasesc molly adaptati la apa sarata, in special pentru incepatori ,pentru astia mai saracuti ,sau de tinut in refugii pentru a manca algele.
|
 |
|
Din pacate nu am,dar cred ca nu este chiar o problema ,acvariu e departe de a fi o capodopera  .Puii de molly sunt OK si deja ma gandesc daca ar trebui imbunatatita filtrarea, in ideea ca vor creste.Sincer tot am zis in gand ca nu mai investesc prea mult-motivul- varsta si bugetul  .
|
 |
|
Parintii aduc mult cu molly salbatic, de care mi-as fi dorit, caci se pare ca sunt cel mai adaptabili la apa sarata.
|
 |
|
Sunt la gramada,nu-i ataca nimeni.Pozele de azi le-am facut cu un telefon de imprumut.Am un aparat foto dar e vechi si acumulatorul pare ca sa dus  .Am marit un pic o imagine ,sper ca se disting puii.
|
 |
|
Am reusit sa atasez un robinet de la un skimmer resun(mai vechi) la skimmerul blau aquaristic pe care il am acum si am rezolvat problema cu coloana de apa-sincer nu inteleg de ce nu l-au facut din fabrica cu robinet de admisie apa(cum au alte modele similare)
|
 |
|
In final nemuritorii nemo care in curand implinesc cinci ani
|
 |
|
Caulastrea si un pui de molly(sper ca se vede)
|
 |
|
Am reusit sa fac rost de un sarcophyton la pachet cu primul dur -caulastrea-sper sa supravietuiasca,si cineva amabil mi-a dariut niste schelet de tubipora musica(asa cred) rosu ,ca mai anim un pic atmosfera
|
 |
|
pui-sus si central-se disting mai greu dar se vad
|
 |
|
Tata si mama molly
|
 |
|
Vin si pozele,dar momentan piticii stau printre pietre,in general molly nu-s mari amatori de curent puternic(de la pompele de valuri) cei mici nici atat,iar seful lor adica eu  ,are ceva probleme de sanatate.
|
 |
|
Stiu ca poate s-a mai discutat subiectul ,dar am avut mica bucurie  ca perechea mea de silver molly ,evident din acvariu marin ,sa dea nastere unei serii de alevini voiosi si sanatosi.Este pentru prima oara cand se intimpla in incercarile mele cu molly in apa sarata(1024-salinitate).Desi am mai tinut diferite varietati de molly ,nu ajungeau sa se reproduca.Interesant este si faptul(sper ca nu subiectiv)ca pestii arata mult mai bine in apa sarata-au dezvoltat un gri-albastrui f.frumos chiar usor stralucitor.
|
 |
|
Arata bine, felicitari , ceva ma deruteaza totusi-de ce apare si dispare substratul din acvariu ?
|
 |
|
Salut,inteleg ca bazinul are in jur de 100 litrii,in cazul asta cred ca prima varianta la 36watt este insuficienta,deci parerea mea este cel putin a doua varianta.In rest depinde de ce vrei sa tii in acvariu si ce vrei sa vezi in el(lampile astea noi cu leduri au foarte mult albastru, dupa trendul reeferilor americani).Un sfat ar fi daca esti dispus sa citesti despre iluminatul in acvariu marin de-a lungul anilor, si cum s-a ajuns la configuratia actuala, ar fi util in alegerea unui iluminat optim.Succes .
|
 |
|