[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdy
Forum Index » Profile for Bogdy » Messages posted by Bogdy
Salut. Scalarii mei au depus pana acum si la temp de 20 de grade si tot la temp asta mi-au iesit niste pestisori tare sanatosi, eu ii harnesc la inceput cu artemia pt ca nu vor sa manance decat hrana vie (daca nu misca in apa nu li-se pare intersant si nu se ating de ele). Eu reusesc la o depunere sa scot in jur de 20-25 de pui in conditii de acvariu de 10 l cu aprox. 5 l de apa(daca pui apa mult faci risipa de mancare si risti sa strici apa daca ramane hrana neconsumata, si asa gasesc si mai repede mancarea), aerare continua cu piatra, temperatura max 20 degrade (asta pt ca acum doua luni mi-sa ars incalzitorul). Frunza cu ouale neeclozatre o scot cam la patru zile dupa ce au iesit puii. Apa scimb in jur de 10 % in fiecare zi. Fundul acvariului nu prea ma chinui sa il curat pana nu se fac destul de maricei nu cumva sa ii ranesc sau sa ii absorb. Astea sunt metodele mele cu care am rezultate bune, se poate sa nu fie cele mai conventionale metode dar pt mine e OK
Astazi este a saptea zii de cand au iesit din oua. Au inceput sa inoate cate 10-15 minute dupa care se lasa la fund se odihnesc si o iau de la capat. Din pacate sunt doar 20-25 care inoata restul (aprox. 10)stau pe fund si se misca din ce in ce mai putin.
Azi am facut rost de artemia si am pus la eclozat. Am vorbit cu cineva si s-ar putea sa imi aduva si micro viermi dar asta pe saptamana viitoare. La cat timp trebe sa depuna din nou icre??
Apa o schimb din doua in doua zile in jur de 8-10% din volumul acvariului. NU ar trebuii sa imi depuna scalarii din nou icre? ?(am citit undeva ca depun la 8-10 zile de cand le iei icrele). Si eu as fi vrut sa ii separ cu parinti cu tot dar nu am fost in localitate cand au depus icrele, si tatal meu a facut si el ce a crezut ca e bine. Dar sper ca si in conditiile astea sa reusec sa cresc macar 10. Data viitoare sper sa fiu acasa si at o sa ii separ cu parinti cu tot.Daca ii separ imediat dupa ce au depus icrele are ceva?(asta asa ca sa stiu pt data viitoare, deocamdata mai sper in puii de acum ca nu ma lasa balta)
Da, scoate bule destul de mari de aer dar nu exagerat de mari . Daca imi raman 25% eu sunt foarte multumit (mai ales ca e prima generatie)
Sincer nu stiu ce sunt, dar stiu ca nu inoata, stau pe fund si fac salturi de 2-3 cm. Acvariule e gol nu sunt decat ei un incalzitor si un furtun de la pompa de aer care are in cap o piatra albastra
Azi chiar mi-au murit vreo 4-5 pui si am inceput sa ma sperii. Dar si eu consider ca e destul de normal sa nu supravietuieasca in proportie de 100%. Eu sper sa raman cu macar 60% (sper ca nu sunt mult prea optimist). Asta e a 5-a sau a 6-a zii de cand au iesit, dar stau tot pe fundul acvariului. Mai au tentative de a inota dar esueaza dupa 2-3 cm. Sper ca vor incepe sa inoata cat de curand.
Merci mult pt raspunsuri. Guppy mei ii am deodata cu scalarii si inca nu am vazut niciodata sa se dea scalarii la guppy sau la neoni. Femela acum are prima data burta asa mare si intradevar pe la final e putin maronie (burta). Si eu m-am mirata ca inca nu a facut pui pt ca majoritatea cu care am vb au zis ca dupa 6 luni deja incep si fac pui din luna in luna. Oricum eu sper sa fie acum momentul cand o sa faca pui. Am cerut imprumut un acvariu de 10 l cu un incalzitor si pompa de aer pt orice eventualitate. (Am si eu un acvariu de 10 l echipat special pt asa ceva dar momentam am alvieni de scalar in el, si ei parinti tot pt prima oara). Si mai am si o pereche de plati tot cam de un an dar inca nici ei nu au devenit parinti niciodata, si cu siguranta sunt pereche.
Am dat zvon pe la prieteni sa vad pe unde gasesc o crescatorie prin brasov.l Azi mi-a promis la un magazin ca imi aduce artemia. Merci mult pt sfaturi.
Am o pereche de guppy de vreo 1 an aprox. Am observat la femela ca de ceva timp 1.5 sapt are burta mare. Intrebarea e daca e gravida sau doar grasa?? Cum aflu daca e gravida??
Guppy sunt impreuna cu o pereche de scalari, 4 neoni si o pereche de plati intr-un acvariu de 100 de litrii, temperatura este pe la 24 de grade
Salutare, azi cred ca este a 5-a zi de cand au iesit puii. Stau tot pe fundul acvariului dar sunt mult mai activi si se dezlipesc frecvent de fundul acvariului si inoata in jur de 2 -3 cm in sus apoi se dezechilibreaza si cad inapoi. La inceput am numarat in jur de 40 de pui, azi am vazut ca mai traiesc in jur de 35-37 de pui.dar eu zic ca e destul de bine.
Merci mult pt informatii. Si eu sper sa nu imi moara ca ar fii pacat. Deocamdata stau tot pe fundul acvariului, dar acum se agita intruna si cate odata se si dezlipesc si inoata cam 2-3 cm. Am vorbit la un magazin si a zis ca s-ar putea sa imi aduca maine artemia. Un prieten de al meu are ceva rame de astea minuscule sunt subtiri ca un fir de par si au culoare alba, el ii tine intr-o cutie in care e un burete si pune gris si peste e o sticla pe care se aduna , dar nici el nu stie cum se numesc si daca sunt buni pt pui. Crescatorie nu prea am pe aici pe la Brasov. Oricum sper sa fac rost de ceva mancare pana cand va venii momentul sa ii hranesc.
Merci mult pentru informatii
Scalari+neoni e ok!!!! sunt compatibili. Eu am intr-un acvariu de 100 de litrii scalari adulti si neoni(adulti si pui) si nu e nici o problema. Traiesc impreuna de vreo 1,5 ani (cei adulti), iar cei tineri(neon) ii am de vreo 2 luni si inca traiesc toti
Salutare. Din Brasov e cineva pe aici? Nu prea stiu magazinele pe aicea si de aceeea as fi avut nevoie de cateva informatii
Merci mult pt raspunsul rapid. E prima oara cand imi depun icre, am citit ce trebe facut dar nicaieri nu am gasit cum se manifesta puii proaspat iesiti din oua de aceea eram nedumerit. Cat despre ARTEMIA chiar nu stiu ce e aia si de unde se poate procura. Eu am cumparat ceva mancare marimea 0 e un praf rosu dar banuiesc ca nu e prea bun (pe ea scrie ca e pt pestisori). Ce ma sfatuiesti ce sa le dau sa manance sau de unde pot face rost de ARTEMIA?? Incaodata merci pt raspuns
Salutare, am si eu o intrebare, mi-au iesit puii de scalar dar stau numai pe fundul acvariului si dau din coada. E ceva anormal? Sunt intr-un acvariu de 20 l cu temp de 27 de grade. Misca tot timpul dar nu se ridica de pe fundul acvariului. Au iesit acu doua zile. Ce trebe sa fac?

Forum Index » Profile for Bogdy » Messages posted by Bogdy
Go to: