[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexandru.radu0506
Forum Index » Profile for alexandru.radu0506 » Messages posted by alexandru.radu0506
Silviu Man wrote:Vezi ca faza cu donatul pestilor va fi putin dureroasa dar, pentru binele celor care ramin, incearca sa fii pragmatic . Eu cred ca ar trebui sa postezi 3 posibile variante si colegii sa te indrume. Variantele ar trebui sa includa un consortiu de tip pesti si plante.

De exemplu, eu as da speciile de talie mare (carasii care consuma plante si scalarii care sunt agresivi) si as sorta ceva din ceilalti apoi as planta Limnophila, Higrophila, Cryptocorine, Anubias - in prima faza. Dar acesta este doar un exemplu si este subiectiv, inspirat din experienta mea actuala. Combinatiile pot fi foarte variate.

Pai dupa parerea ta, daca as scapa de caras si scalar, ar mai fi probleme de compatibilitate?
Silviu Man wrote:Te rog sa ma ierti daca tonul meu a fost putin critic. Sper ca nu te-am descurajat. Uneori un dus rece te face sa vezi lucrurile mai clar. Toti facem greseli si, cind la expunem aici, unora li se par stupide. Chiar si eu, cind vad unele postari, uit de ignoranta in care ma aflam un an in urma si am tendinta sa fiu prea critic.

De nenumarate ori am spus ca evit sa dau sfaturi. Sfaturi pot da colegii aceia cu stagiu indelungat. Dar pr tine te sfatuiesc, daca imi permiti, sa parcurgi din nou topic-ul si sa te apuci de treaba. La fiecare etapa, posteaza aici planul pasilor tai, ca sa primesti cele mai bune indrumati. Treptat, poti face o treaba foarte buna.

Succes!

Multumesc mult de indrumari, stii ca mai bine inveti cand cineva te critica, te ambitioneaza defapt, si sincer am vazut aici pe forum niste acvarii de vis, si ma fac sa fiu printre ei, o sa invat si o sa donez pestisorii si imi pastrez 2 specii, ca mai apoi sa imi pun substrat si sa pun plante si sper eu si gazon, multumesc inca o data pentru sfaturi, si chiar nu ma asteptam sa fiu atat de indrumat, ma astptam mai mult la mistouri si jigniri. Multumesc si weeekend placut, voi reveni tot in topicul asta cu schimbari. Have fun
Silviu Man wrote:
alexandru.radu0506 wrote:Silviu, ma depaseste, sincer, nu stiu, eu am luat ce credeam ca o sa arate frumos, tocmai de asta intampin toate problemele, uita-te te rog in video si da-mi tu niste idei, ca nu ma pricep deloc...

Of, Radu !!!!!!!!!!!!
Am vazut filmul !!!!!!
Of, of, of ....

Acuma, din cauza ca nu trebuie sa ne pierdem simtul umorului, avind in vedere ca sunt racit bocna si stau de vreo 3 zile numai in fata calculatorului (aici era partea cu gluma, urmeaza partea serioasa) iti voi scie un mesaj mai lung si neplacut.

In primul rind ceea ce ai facut tu acolo nu este un acvariu, este un purgatoriu pentru pesti. Este o camera de tortura. Si te avertizez, sunt citiva colegi care, daca vad filmuletul, te jupoaie de viu.

Un acvariu este de fapt o casa pentru pesti, un biotop in care se dezvolta o biocenoza intre niste limite impuse de egoismul nostru, acela de a avea niste animale de companie intr-un mediu diferit de al nostru. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa-i chinuim. Ia vizioneaza si tu filmul pe care singur l-ai facut. Nu te frapeaza nimic? Nu ti se pare ca toti pestii inoata in toate directiile, agitati, cautind o zona de liniste pe care nu o gasesc niciunde? ca sa nu mai vorbim de specii, compatibilitate, teritorialitate, etc. Si tot ca sa nu mai vorbim de chestiile alea oribile, din plastic ...

Un coleg a scris undeva si imi permit sa-l citez aproximativ : "unde in natura pestii convietuiesc cu plasticul?" Intr-un acvariu iti trebuie plante, roci, crengi, ... asta este ceea ce vad pestii in libertate cind "deschid ochii" si ies din icre. Nu plastic.

Lasind deoparte ciclarea acvariului (care trebuia sa fie pasul 0) trebuie sa te hotarasti ce fel de pesti vei pastra. Si aici sunt citeva reguli. Daca vrei un acvariu plantat (natural) uita de carasi. Daca vrei scalari este OK cu un acvariu plantat, dar uita de alte specii la fel de agresive, s.a.m.d.

Dupa ce te decizi, treci la curatenie.

Pasul 1. Donezi ce ai in plus si te limitezi la 2-3 specii compatibile, nu mai mult (dar nu carasi cu scalari sau cu alte nu stiu ce). Elimini toate chestiile alea din plastic (banuiesc ca te-au costat ceva, un "ceva" din care iti luai citeva plante foarte frumoase si un substrat decent). Citeste citeva topic-uri despre acvariile plantate si pestii compatibili ca sa te documentezi bine.

Pasul 2. Iti cumperi un filtru extern si il echipezi cu medii de filtrare. Presupunind ca pina atunci, urmind sfaturile de mai sus ale colegilor, acvariul se cicleaza, mergi in paralele cu cele doua filtre cam 2 saptamini, apoi ramii numai cu cel extern. Intre timp scapi si de piatra de apa.

Pasul 3. Usor si cu grija schimbi substratul actual cu unul universal in care poti planta diverse plante. Pe substart adaugi niste pietre, ceva radacini sau crengi. Ca sa schimbi substratul, folosesti un aspirator sau pur si simplu un furtun mai larg. Substratul nou, bine clatit cu apa, il adaugi treptat, punindu-l in pungi subtiri de plastic pe care, dupa ce il asezi in diferite zone, o spargi usor, astfel incit continutul sa "curga" usor afara.

Pasul 4. Iti cumperi plante "easy" de fundal, de mijloc si citeva de prim plan. Le plantezi si apoi astepti sa le vezi cum cresc, sa te bucuri de culoarea si forma lor.

Sunt mai multe de spus dar, in esenta, de la un pas la altul, poti sa ne ceri sfatul si iti garantez ca vei primi solutii foarte bune de la colegi.

Eu unul, asa as proceda. Cu putin noroc, revii in lumea noastra.

Bafta!

Multumesc mult , o sa imi plantez si o sa revin cu mari schimbari, multumesc foarte mult comunitatii.
Multumesc mult, o sa revin cu schimbari
Silviu, ma depaseste, sincer, nu stiu, eu am luat ce credeam ca o sa arate frumos, tocmai de asta intampin toate problemele, uita-te te rog in video si da-mi tu niste idei, ca nu ma pricep deloc...
Multumesc mult, pesti sa zicem ar fi undeva la 30, apa de izvor e ok la temperatura camerei? Si ai dreptate, nu stiam care e treaba cu ciclarea. Vreau sa incerc sa ii salvez, si vreau sa reusesc. Apa am schimbat-o la doua zile, cam jumatate din cantitatea totala. Scalarii sunt destul de mici, adica nu stiu ce sa zic, crezi ca ar mai fi alte incompatibilitati intre ei, gen sa fie mancati de cei negri, par ca is in coflict cu cei portocalii, nu carasul, cei mijlocii, am un libaj, destul de prost, dar sper sa ma intelegi. Multumesc pentru sfaturi, clar voi face schimbari!
Salutare, sunt nou, si un pic prostut in domeniul asta, si recent, adica duminica am pus primii mei pesti in acvariu, entuziasmul meu, fiind unul mare, m-a facut sa cumpar multi pesti, si cred acum ca is prea multi, si incompatibili, de aceea apelez la voi. Acvariul meu este unul de 180 de litri,o sa atasez un video, iar pestii mei, in special scalarii au inceput sa aiba branhiile rosii, dar nu asta ma ingrijoreaza, si faptul ca am gasit 2 morti, si lipsesc si 10 pestisori neon despre care cred ca au fost mancati, pentru ca nu ii gasesc in acavriu. Apelez la cunostintele voastre sa imi spuneti cine poate cauza asta. Multumesc mult, detaliile nu stiu cat sunt de importante, lumina este data de o lampa led cu 80 leduri, am un filtru interior, si incalzitorul imi tine apa undeva la 25 de grade. Multumesc anticipat

https://youtu.be/jA59cYnh5v8

Forum Index » Profile for alexandru.radu0506 » Messages posted by alexandru.radu0506
Go to: