Message |
|
Salut!
Pestii mei molly au un comportament ciudat( am pierdut multi in ultimile luni si parca erau decolorati cei galbeni), inoata cam rar,adica nu inoata vioi ca orice peste se contorsioneaza. Cineva mi.a spus sa fac tratament cu verde de malachit,oare îi va afecta acest tratament pe ceilalti pesti? (Neoni,danio zebra,corydoras si ancistusi)
Am un acvariu de 54 l, ce cantitate sa pun,ce temperatura sa am si cat timp sa îi tin sub tratament si apoi apa o schimb treptat?
Nu am alt acvariu sa.i tratez separat.
Multumesc!
|
 |
|
Salut!
Am mai scris odata acelasi lucru dar cred ca nu sa postat, in cazul in care am dublat imi cer scuze!
Colegul Dan.pavelescu mi-a recomandat ca substrat Dennerle Scapers Soil, mai trebuie sa adaug ceva fertilizanti sau plantele isi iau tot ce le trebuie din acel substrat?
In curand sau nu o sa pun in functiune un acvariu de 180l la care am un filtru Tetratec ex 1200 si vreau sa il umplu cu materiale biologice gen spartura de lava,zeolit,siporax,ada bio rio, intrebarea este: daca pun un prefiltru dintrun burete iau cumva din debitul filtrului, o sa fac vreo prostie? sau trebuie sa pun bureti filtranti in canistra?
|
 |
|
Salut!
Este vreo problema daca pun ca substrat doar Manado, vot creste plantele? Nu voi avea plante pretentioase.
|
 |
|
Salut!
Vreau un acvariu plantat fara plante pretentioase.
Va rog sa imi spuneti ce fel de neoane (2buc) sa imi iau , am acvariul cu lungimea de 100 cm iar neoanele de 90cm.
Pot folosi ca substrat Aquabasis plus de la jbl si deasupra roca vulcanica (asta doar in locul unde voi planta care va fi ca o insula) iar in rest nisip Jbl sansibar black granulatie 0,2-0,4 mm?
Ce plante nepretentioase imi recomandati!
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi!
Tinand cont ca bugetul imi este limitat voi incerca sa fac o insula unde vor fi plante ,pietre si lemn iar in jurul insulei ma gandeam la un nisip alb sau gri (voi ce idee imi dati?).
O sa incarc poze cand va fi gata dar va dura ceva timp.
Apropo: din lipsa de spatiu ma gandeam sa nu mai ciclez noul acvariu si sa pun apa si filtrul intern din acvariul mic in cel nou si sa.i mai adaug treptat apa pana la jumate,sa il las vreo saptamana si apoi sa adaug diferenta de apa treptat pana il umplu. Oare m.am gandit bine?
|
 |
|
Salut!
Imi este suficient 25l Jbl Manado ptr substrat?
Am citit ca daca il pun intre 5-8 cm nu mai este nevoie de altceva. Dimensiuni acvariu (cm):L 100 x l 40
|
 |
|
Cam asa arata acum
|
 |
|
Am inteles, va multumesc pentru sfaturi!
Nu vreau sa renunt la pestii mei si voi tine cont de speciile care le-ati enumerat si sa vad cu ce le mai combin.
Inca o intrebare:
Am cumparat acvariul de la cineva si avea in el 27 molly galbeni si 33 platy,pe acestia abia i-am gasit prin acvariu,apa era mâl si era verde dar totusi au trait. Dupa ce am schimbat apa si am curatat acvariul in 3luni a ramas doar un molly galben care il am si acum. Imi puteti spune de ce?
Abia de vreo 3 luni l-am stabilizat si vad ca nu am probleme.
Multumesc!
|
 |
|
Salut!
Am un acvariu de 60l cu un filtru Diy intern si pompa de aer.
Pesti: 6 corydoras, 7 neoni, 3 acncistrusi albino voalati, 4 danio zebra,1 sae, 4 molly black si substrat colorat (albastru).
De curand am achizitionat un acvariu de 184l brut, o pompa de aer Tetratec 100 si un filtru extern Tetratec ex 1200.
Va rog sa imi spuneti ce material filtrant sa imi pun in filtru, ce substrat sa aleg (acvariu il vreau plantat) si ce specii de pesti mai pot introduce (doresc sa mut pestii din acvariul de 60l in cel de 184l).
Mulltumesc!
|
 |
|