[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Herr K
Forum Index » Profile for Herr K » Messages posted by Herr K
Daca 2213 e slab, maxim ce pot lua e un 2215 (banii astia). La noi l-am gasit la 430 ron fara robineti (480 cu robineti), dar prin Germania l-am vazut la ~75 euro (undeva la 340) tot fara robineti. Si daca am rabdare, atunci vine acasa gratis din Ger. Intrebarea mea este daca se pot pune niste cuple rapide cu stop folosite la gradinarit? Daca da, atunci de ce dimensiuni? (in specificatiile filtrului scrie: furtun 12/16 mm. Ma gandesc ca-i diametru interior/exterior). Am inteles bine: 1/2 = 12 mm iar 5/8 16 mm? Vedeti daca n-am gradina? Habar n-am de furtune. Ca daca se poate atunci parca (sigur) n-as da 140 lei pe niste robineti de plastic. Sper ca n-am zis prostii foarte mari.
Asa intentionez sa fac. De graba nici vorba ca luna asta e vai de finantele mele. Incet incet le iau pe rand. Imi trebuie si un suport. Chiar o iau de la 0. Oricum mi-am promis ca daca voi avea cuibul meu, voi avea un acvariu.
Multumesc! Acum imi ramane sa fac rost de buget
Nu stiu foarte exact ce temperaturi sunt ca abia ne-am mutat, dar mai jos de 20 de grade nu prea putem merge ca-mi ingheata jumatatea. Deci de 100 W ramane.
Da, multumesc. Stiam de ele. Dar am citit ca se incalzesc destul de tare T5 urile (n-am folosit,deci nu stiu cat de tare) si ma gandeam sa nu fie problema daca se stropesc. Dar se pare ca nu.
Mai am o nelamurire: incalzitorul. 100 w sunt de ajuns, sau trebuie mai puternic? Trebuie sa fiu atent la ceva anume cand il aleg?
Multumesc. Neoanele nu sunt afectate de atata umezeala?
Apropos neoane sunt ok 2x39 w? Fara co2 si cu plante easy.
Multumesc de sfaturi. Aveti dreptate, dar mai mare n-am cum sa-l fac. Bag tuburile cu ranga ??
Intrebarea cu sticla care acopera acvariul ramane. O pun sau n-o pun? Adica neoanele atarna direct deasupra apei sau mai e o sticla intre ele? Mersi
Multumesc pentru raspunsul prompt si detaliat.

1. Mai mare nu cred ca va fi, si marimea asta e dupa negocieri cu sotia , dar vreau sa fie safe si fara intarituri daca se poate, daca nu, atunci va avea intarituri longitudinale.
4. Si eu tind spre extern si din cate am citit mai toata lumea recomanda Eheim. JBL are ceva probleme cunoscute?
5. Ancistrus: daca-i musai cu placere, dar nu-mi place de el in mod deosebit. Totusi daca e util, atunci va fi. Merge si unul singur? Melcii Pomacea sunt simpatici

Astept in continuare pareri legate de lumina (si oricare alt punct bineinteles). Nu vreau sa ma umplu de alge, daca e prea multa lumina. Se intampla si daca e prea putina?
Salutari tuturor!
Cum spune si titlul vreau sa incep un acvariu de la zero. Am citit mult forumul si nu prea m-am lamurit in anumite privinte
Initial am vrut sa-l fac de 80x40x40, dar citind pe aici am decis sa fie 90x40x40 ca sa pot pune neone T5 de 39W (85 cm).
Intrebari:
1. Ar fi ok acvariul din sticla de 8 mm fara inatrituri? (90x40x40) Aquatools imi da un safety factor de 6.3 (stau la bloc si nu vreau sa inund vecinii)
2. Nu vreau open top. Va avea capac. Mai trebuie sa pun o foaie de sticla ca sa acopar acvariul peste care mai vine capacul din pvc/komatex sau capacul direct? (La vechiul acvariu am avut, dar capacul acoperea doar 2/3 din suprafata si vea un singur neon t8 de 18w cu tot cu balast si se incalzea foarte tare.)
3. Lumina: 2xT5 de 39 w ar fi ok pentru niste plante nu foarte pretentioase si fara aditie de CO2.(Ar iesi 0.7 W / L la volumul de 110 L cat ar intra efectiv in acvariu sau trebuie calculat la volumul brut?) Daca da: 2x865 sau 865+830?
4.Filtru: Nu ma pot decide. Intern/extern. As merge pe intern de frica sa nu curga cel exterior. Pe de alta parte ar fi urat sa-l vad in acvariu. Daca e sa fie extern, ce ati alege in bugetul de 300-400 Ron? JBL CristalProfi E701 GL sau Eheim 2213 As alege JBL (are sertare, amorsare si e mai silentios daca am inteles bine)
5. Pesti: Un card de neoni, cativa cory si daca se poate ceva creveti (Amano, RCS) O recomandare ca si numar ar fi binevenita.
6. Daca nu pun nu stiu ce plante pretentiase am nevoie neaparat de substrat fertil? Daca da ce recomandati? As vrea sa pun nisip quartzos negru 2-4 mm. E ok marimea sau trebuie mai marunt?
Cam atat imi vine in minte acum. Astept pareri si sugestii constructive Va multumesc anticipat.
Va multumesc!
Salutari tuturor!

Ma numesc Andras, locuiesc la Tg-Mures si vreau sa-mi fac din nou acvariu. Trebuie sa o iau de la zero, asa ca voi avea nevoie de sfaturi, desi am citit mult pe aici inainte de a ma inregistra. In copilarie am avut ani de zile un acvariu de 50x30x35 fara prea multe probleme. L-am desfiintat cand am inceput facultatea pentru ca ai mei nu doreau sa-l intretina.

Forum Index » Profile for Herr K » Messages posted by Herr K
Go to: