Message |
|
Nu o lua asa no,am avit si eu o zi mai proasta,mi-am cerut scuze
|
 |
|
Ce înseamna " un temperament interesant" ?
pai cum am cut acum,am apa gri dar nu gri doar usor mai gri  ),sau ma iau de persoanele care incearca sa ma ajute,eu fiind cu bun simt de obicei
|
 |
|
Da,asa sunt eu dar ascult sfaturile mi-am comandat un acvariu simplu,fara capac(as fi putut sa-l fac eu dar lipiturile proesionale sunt mai estetice),de aprox 55l si acum caut un filtru hang on back potrivit (as putea sa-mi iau un filtru extern dar nu am spatiu,am sa iau dupa ce ma mut) apoi am sa fac eu un capac (am vazut sute de tutoriale)
Nu sunt in masura sa nu accept nimic din ce mi se arunca avand in vedere ca singura experienta care o am cu un acvariu e un holocaust de pesti  )
Imi pare rau daca am enervat pe cineva doar ca azi am fost cam iritat si cand sunt iritat,am un temperament interesant...conform colegilor e o prostie sa-mi dedic majoritatea timpului pestilor,de parca e ceva gresit sa ai o pasiune (sorry pt asta dar trebuia sa ma descarc cumva)
|
 |
|
Pai tocmai spuneai ca ai apa "gri"
nu,am spus ca are o nuanta de gri...se observa in contrast cu ce e negru prin acvariu (si cum am un castel negru e cam evident),recunosc ca si eu am explicat niste chestii mai prost nu am mai iesit din grota mea de ceva vreme ca sa interactionez cu alti oameni  ))
dar am scos in jur de 8 litri si dispare,banuiesc ca pot sa fac schimburi de apa mai mari pana imi iau ceva ceva calumea
si ai alge[code]
ele nu reprezinta o problema,sunt doar in jurul lampii
|
 |
|
Vei intelege oricum la modul "hard", cand vor incepe sa moara pestii. Asta se intampla de obicei la cam 2 saptamani de la startare.
Chestia e ca am acvariul asa de aproape o luna si toti sunt bine merci
|
 |
|
Eu nu am stins lumina (capacul e handmade din sticla) dpar am scos lampa din apa
|
 |
|
Probabil ca o sa scriu vreo prostie,dar acum cateva minute am scos lampa din acvariu ca sa o curat de alge (e submersibila dar o tin mai la suprafata) si am observat ca a "disparut" acea nuanta de gri apa fiind ca si cristalul
|
 |
|
Nu e ca nu vreau sa invat,doar ca cum sunt mai greu de cap inteleg chestiile mai greu
|
 |
|
De ce trebuie sa fie totul atat de complicat?  im momente ca astea imi vine sa arunc totul si sa-mi iau un hamster sau o pasare
M-am hotatat sa-mi iau un acvatiu de aprox 55l (nu dispun de mult spatiu) gata echipat si sa cumpar subtante ca sa-l ciclez mai repede (nu vreau sa ma intind prea mult pentru ca sa nu-mi moara vreun peste)
|
 |
|
rezultatele "testului" oferit mai sus arata cam prost...ma gandeam ca din cauza asta e albicioasa filtrul nu face fata apartent
|
 |
|
pai eu nu am folosit vreo substanta (dar ma gandeam sa cumpar o sticluta de tetra crystal water) si buretele cu care a venit filtrul,similar cu acesta
|
 |
|
Eu cred ca filtrul face fata...nu am absolut nici o particula in apa
|
 |
|
Buna seara!
Acum ca se apropie ziua mea majoritatea prietenilor imi tot cumpara pesti,eu am vrut sa am un acvariu cu 2-3 dar am ajuns sa am destul de multi
In momentul de fata am un gurami gri,o femela betta,un xipho,un plati,3 silvertip tetra (hasemania nana),un guppy,2 pui de cory albino,un cory normal  )
Acvariul este unul destul de mititel de aprox 35l,filtru aquael fan mini+ si incalzitor cu teermoatat (temp 25-26)
Ca substrat am pietris (am nisip dar nu-mi place cu. arata)
Ciclarea nu cred ca s-a realizat complet deoarece apa este usor gri/alba,dar am citit ca poate fi din cauza ca apa e prea dura
Si as dori sa stiu daca am prea multi sau daca mai pot adauga cativa.
|
 |
|
Sunt idei foarte bune,multumesc mult pentru sfaturi
|
 |
|
Din punctul meu de vedere, e mai avantajos un acvariu de 112 L din Hornbach
Nu am spatiu destul pentru unul de 112 litri
Depinde de tine ce vrei sa tii in acvariu, in functie de asta alegi bazinul, zic eu.
Pai ma gandeam sa continui sa tin pesti de talie mica,gen xipho,neoni,guppy etc.
|
 |
|
Buna! as vrea sa-mi cumpar un acvariu nou dau nu stiu care "e mai bun" dintre acestea 2
http://www.emag.ro/acvariu-aquael-leddy-60-5905546191692/pd/DPKPCMBBM/
http://www.emag.ro/acvariu-diversa-60-curb-negru-54-l-112939/pd/DSJQSBBBM/
Sau daca cineva stie de vreun acvariu mai bun (dar la un pret rezonabil) ascult si alte sugestii
|
 |
|
Multumesc mult pentru tot jutorul oferit!
|
 |
|
E posibil sa fie plina cu icre.O poza din spate ma clara?
Am incercat sa ac dar pur si simplu nu vrea sa stea
|
 |
|
Larva450 wrote:Ce hrana le dai?Cat timp a stat acvariul la ciclat?
Am incercat sa ac dar pur si simplu nu vrea sa stea
|
 |
|
Larva450 wrote:Ce hrana le dai?Cat timp a stat acvariul la ciclat?
Pai la toti le dau diferite tipuri de mancare aproape zilnic (granule tetra min,larve rosii (mai rar),ceva viermi rosii congelati (ii decongelez,spal apoi le dau),pureci uscati,din cand in cand le mai maruntesc cateva frunze de salata bine spalata si le dau si fulgi pentru betta (de la tropical)
in legatura cu ciclatul e putin mai complicat,deoarece au stat o perioada destul de lunga in apa deciclata (dar am schimbat zilnic putina apa) iar acum 2-3 saptamani am observat ca se limpezeste
|
 |
|