[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dgl
Forum Index » Profile for dgl » Messages posted by dgl
Stoicovici wrote:Buna ziua. Am un acvariu de 112L facut de vreo cateva zile...pe langa neoni guppy si doi sanitari am si 3 velifera...cred ca un mascul care este galben cu multe puncte negre si doua femele negre. Una din femele are burtica mare, masculul sta numai langa ea iar astazi i-a aparut un punct negru pe coada. Imi poate spune si mie cineva cum imi pot da seama daca are puiuti sau nu? Si daca are cum o ajut sa depuna icrele si in ce conditii?.
Va multumesc

Aceasta specie maste pui vii ,nu depune icre.
La maturitate, un exemplar mascul, atinge o lungime maxima de aproximativ 15 cm, in cazul masculului, si de 17 cm, in cazul femelei. Acvariul trebuie sa fie bine si intens iluminat, lucru care ajuta la productia de alge. O densa vegetatie plutitoare, ofera protectie si refugiu pentru puiet. Este un peste pasnic potrivit pentru o comunitate linistita de pesti, care suporta o apa dura, neutra si alcalina.
Reproducerea, in captivitate, a acestei specii de pesti este moderata, in privinta dificultatii, comparativ cu celelalte specii de pesti din familia Poecilia. Perioada de gestatie a femelei este de 8 saptamani, la finele careia, produce intre 25 si 60 de puieti, desi exista documentari, care arata ca, o femela matura, poate produce chiar si 200 de puieti. Dupa aparitia puietului trebuie neaparat sa indepartati parintii din acvariu, deoarece acestia din urma ii vor manca.
Despre puful care ziceai intr`un alt post ,eu am patit asa in momentul in care am pus apa de la robinet in acvariul de reproducere iar in apa am adaugat aqua safe.
La mine sa depus pe o planta artificiala si pe pietrele care le`am adaugat in acvariu pt a oferi puietului o sansa de supravietuire .
Eu folosesc ca maternitate o cutie construita de mine din patcablu (canal de cablu din pvc) si plasa de tantari folosita la geamurile de termopan . Am facut 3 rame de 15*25 cm si 2 laterale de 15*15 cm pe care le`am lipit cu silicon iar plasa am prinso intre suportul de patcablu si capac ,unul sin acele modele de pat cablu are gauri pe care le`am largit putin si in care am introdus 4 ventuze de dimensiuni mai mici luate de la o pompa de acvariu interna pt a putea prinde acea cutie de geamul acvariului. Cutia am bagat`o in acvariul comunitar si in ea tin puietul ,asa evit punerea in functiune a 2 acvarii care necesita 2 pompe 2 incalzitoare 2 acvarii de intretinut )

Prima oara trebuie sa afli de ce boala sufera exact.
Daca pestele a fost introdus recent in acvariu l`ai cumparat bolnav, daca nu cu siguranta o sa ai probleme si cu ceilalti pesti din acvariu...deci iti recomand sa identifici boala cu exactitate si sa incepi tratamentul "albastru de metil ,verde de malachit , penicilina si sulfat de cupru ", cam astea sunt folosite pt tratarea pestilor in generat dar iti mai recomand sa te documentezi foarte bine inainte sa`i tratezi si sa ai mare grija la dozaj (l de apa -ml de ce vei folosi).
Eu nu am reusit niciodata sa salvez pestii , mereu mi`au murit cei bolnavi dar poate tu vei fi mai norocos .Imi pare rau ca nu te pot ajuta si te trimit sa te documentezi dar nici eu nu sunt expert .
Te sfatuiesc sa separi pestele bolnav cat mai repede daca nu ai facut`o deja si sa`i urmaresti pe restul din acvariu daca se comporta ciudat .

http://www.acvarist.ro/tratamente-pentru-boli-la-pestii-de-acvariu
Buna .. parerea mea este ca 2 sau 3 masculi sunt suficienti pt femelele tale. Iti recomand sa`i alegi si pastrezi pe cei mai frumosi si restul sa i dai (sau schimbi) la un pet`shop sau unui prieten...
Eu am o singura pereche guppy care luna trecuta a fatat 25 de pui si ieri a fatat a 2-a oara 43 " toti vii printre care daca nu ma insel si 1-2 bile de culoare galbuie cum spuneai in postul tau" si tin sa mentionez ca femela a fost destul de stresata ,mi`a sarit de 2 ori din maternitate si am fost nevoit s`o bag inapoi . Chiar daca acvariul in care a fatat nu era comunitar ci era unul de aproximativ 20 l, "dimineata" cand m`am trezit in jurul orei 9, deja avea 6-7 pui si am bagat`o in maternitate dupa, pt ca imi era frica sa nu`i manance. Chiar daca peste tot pe unde citesti pe internet o sa vezi ca toti spun ca femelele isi mananca puii "nu`i contrazic" dar iti recomand daca ai un acvariu mai mic cum e al meu cca 20 l sa lasi pestii sa fete acolo si nu in maternitate" femela mea era prea lenta si chiar daca se repezea dupa pui (rar) nu reusea sa`i prinda sau sa`i manance. Cand femela e foarte agitata si fuge de mascul "in cazul in care ii tii impreuna" are burta imensa pe care nu ai cum sa nu o observi ,pata genitala neagra ,urca si coboara pe unul din peretii acvariului ...ala e momentul in care o muti sau o bagi in maternitate .Daca o muti iti recomand un schimb de apa seara si ridicarea temperaturii la 26-27 g .
Iti mai recomand sa nu tii femela mai mult de o nopte in maternitate ,de cele mai multe ori nasc dimineata si daca acvariul tau este plantat "chiar si slab plantat " cei mai multi din pui vor supravetui daca nu ai pesti mari "scalari hoplo,etc" in acvariu.
Revin cu 1-2 intrebari..
Ce credeti ,este prea devreme sa o pun in alt acvariu ?
Am tinut`o 2 zile in alt acvariu mai mic dar nu a fatat (am ridicat temperatura la 26 grade ) , acum am pus`o din nou in acvariul comunitar si ma gandeam ca m`ati putea sfatui ce sa fac , mi`e frica ca daca o mut iar o stresez si nu`i face bine .
Ma interesa daca puteti sa`mi spuneti cam care ar fi perioada in care ar trebui sa fete luand in considerare poza pe care am postat`o mai sus ? Sa o separ sau sa mai astept.
Am mai pus 2 poze (imi cer scuze pt caliatea lor) dar sper ca un ochi mai atent (profi) sa poata vedea ce trebuie vazut.
Va multumesc!
severum777 wrote:Femela 100%

Multumesc frumos...si faptul ca pata genitala e neagra inseamna ca tre sa nasca, banuiesc.
Buna seara .
Am nevoie de putin ajutor la determinarea sexului unui xifo .
http://www.2shared.com/photo/jeezoz2s/Untitled.html scz pt calitatea pozei
Deci femela sau mascul ?
Sunt incepator si la prima vedere am zis ca este mascul dar burta aia ma duce in eroare.
Multumesc, astept reply.

Forum Index » Profile for dgl » Messages posted by dgl
Go to: