Message |
|
Codita cand innoata nu e dreapta,ci un pic indoita.E singurul care are asa cv.Mananca bine,nu are nimic pe el,doar fecalele transparente.
|
 |
|
Buna seara.AM doua probleme cu tetrazonele.Unul din ei inoata ciudat ,cu coada un pic in unghi si mai nou are fecale transparente.Sunt singurele simptome.Si a doua problema cu alt tetrazona,care practic a innebunit.Ii alearga in disperare pe ceilalti(care stau pititi acum printre plante)Ciudat este ca,pana acum 2 zile,era destul de linistit,nu alerga si nu stresa pe nimeni.Nici nu stiu daca e femela sau mascul,pt ca mi se pare destul de colorat,dar mai mare un pic decat ceilalti.Puteti va rog sa-mi dati solutii?
|
 |
|
Ok.multumesc mult.O sa incerc sa vad dc. pot sa-l scot,daca nu...fierb buturuga cu sare multa si o pun inapoi.
|
 |
|
Am incercat sa scot pestele,dar nu reusesc.Oricum,cu cutitul n-am reusit sa tai din buturuga.Poate cu o toporisca..
|
 |
|
Acum 2 zile ,mi-a disparut micul meu ancistrus.De obicei se ascundea deasupra filtrului.Citind pe forum despre ancistrusi,am aflat ca pot fi blocati ori in filtru,ori in buturuga.L-am gasit blocat in buturuga,am incercat sa tai din ea sa ajung la ancistrus in speranta ca poate mai e viu.N-am reusit.Ce sa fac? Sa arunc buturuga,pt ca putrezeste ancistrusul acolo?Sa o tin in solutie salina cu concentratie mare si apoi sa o pun in acvariu?Va rog,nu sariti peste topicul meu cand cititi forumul.Va multumesc.
|
 |
|
Va multumesc tuturor pt. sfaturi.Acvariul meu are filtru intern,neon ,termometru,pietris si o buturuga cumparata de la un petshop.Inclin sa cred ca mirosul vine de la buturuga.N-am fiert-o(greseala mea!) ,crezand ca nu trebuie daca e cumparata din magazin de specialitate.Din pacate ,s-a vazut si cu femela de xipho bolnava.
|
 |
|
Bine v-am gasit!Ma numesc Roxana.Imi doream demult un acvariu,si acum am reusit sa-l am.Are cam 47 L net,inca nu e plantat .Pestisorii mei sunt :5 tetrazone si un xipho mascul.Am avut si 2 femele de xipho,dar una a sarit din acvariu(neavand capac) si alta a murit fiind cumparata cu o pata pe ea care s-a dovedit a fi infectie bacteriana.Am pus capac din plexiglass,dar de atunci apa are un usor iz de mucegai.Inca nu-mi permit un capac cu lumina incorporata.Ma bucur ca v-am gasit si cum stiu ca aveti multa experienta in acvarii,sper ca ma veti ajuta cu sfaturi.
|
 |
|