Message |
|
Dupa cum spuneam, e un bun indicator al starii generale a acvariului: daca hranesti prea mult, se inmultesc ca la balamuc.
Ii poti tine in frau cu hrana, melci asasini (dar dureaza mult timp), capcane pentru melci (desi nu garanteaza cineva ca ii prinzi pe toti), sau ii strivesti pe unde ii vezi. Crevetii vor aprecia proteina de melc
Cum a scris si Alin, neritinele depun oua peste tot, sunt albe, opace si foarte greu de indepartat. Larvele au nevoie de apa salmastra pentru a ajunge la maturitate
|
 |
|
Nu te bucura, nu e ou de neritina.
E pui de melc comunitar, un bun indicator al situatiei din acvariul tau
|
 |
|
|
 |
|
dandumitru wrote:Baaaa !
Opaaa, dar pe cine avem printre noi? Sa traiti!
|
 |
|
Merge si fara cont, doar ca nu poti da laic sau sher.
Imi place linistea din acvariu
|
 |
|
|
 |
|
@dan.pavelescu, ai vo liu, la toata lumea
@ionut_dt, data viitoare mergi tu sa stai cocosat deasupra chiuvetei
|
 |
|
dan.pavelescu wrote: Nu arunca piatra, da cu clor si otet in ea apoi pune-o la uscat.
Peste ceva timp o refolosesti, ca e usor de murat.
Si eu sunt de aceeasi parere, mai ales ca nu cere de mancare cand e depozitata.
|
 |
|
Mie-mi place cum arata. Pup, love!
|
 |
|
Foarte frumos!
|
 |
|
hauptmannclaudiu wrote:...am de gand anul viitor sa fac un upgrade, mai intai trebuie sa o pregatesc psihologic pe sotie, apoi sa vad la ce renunt prin casa sa-i fac loc  Merci de aprecieri
Eu am luat un acvariu de la cineva si i-am facut terariu pentru orhideele pitice, apoi, cand se astepta mai putin, bam!!, am mai luat o soparla si 2 serpi
|
 |
|
Fadds wrote:Nu o sa inteleg niciodata de ce o galeata de plastic cu un motoras electric si 2 furtunuri poate sa coste cat un smartphone,
dar la banii astia obligatoriu trebuie sa includa absolut tot. Orice primesti prin curier poti trimite inapoi in 10 zile fara intrebari, daca lipseste ceva.
Un spartfon mediu ca performante, care e uzat moral in maxim 2 luni de la aparitie, nu de la cumparare, si e depasit de situatie in 2 ani.
Koala a pus un link din 2013, filtrul respectiv, daca nu ma insel, functioneaza si acum, pentru ca din seria calitate si pentru ca din seria Eheim.
Si nu, nu e obligatoriu sa includa absolut tot, la fel cum Mercedes si Fiat nu au aceleasi optiuni la aceleasi sume.
Cand cumperi online ai 14 zile drept de retur, daca nu ai nenorocit produsul
|
 |
|
|
 |
|
Dan P wrote:Tot in vacanta Maestre?
Iulie si August sunt luni moarte din punct de vedere al actualizarilor. Din Septembrie incep tratamentele cu Fortifikat si silimarina, implicit se reia activitatea pe forum
|
 |
|
Arata bine!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Eu am un acvariu cu mulineji si csifori, dar ai mei sunt stelisti, nu cred ca iese bine cu giulestenii
Doar ce a luat bataie vecesebe de la Rapid
|
 |
|
DraCoNi wrote:Pai ii 1 singurul, ca sa se inmulteasca nu e ca la oameni? Nu trebuie 2 de sex diferit?
Daca se mai inmultesc mult ma apuca nervii, iau 2 asasini ii lasa sa curete tot in acvariu, dupa ii scot pe aia, bag 2 nerita si gata
Sunt tone de informatii despre ei pe forumul asta. Toata lumea a ajuns la un consens: prezenta lor actioneaza ca indicator intr-un acvariu. Daca apa are parametri de rahat, ii gasesti la marginea apei, incercand sa iasa, daca hranesti ca la balamuc, se vor inmulti peste masura, daca ai plante pe moarte sau pesti in putrefactie, melcii astia te vor scuti de materia vegetala/animala.
De asemenea, majoritatea melcilor sunt hermafroditi, dar au nevoie de un partener pentru copulatie reciproca. Melanoides nu se incadreaza in categoria asta, ei fiind mai traditionalisti, cu parada a normalitatii&shit (masculii sunt mai mici, pe cand femelele arata ca niste Jabba the Hut in miniatura)
|
 |
|
Fratili Fota vrea sa faca ceva spatiu pentru reptile, asa ca, se doneaza pestii de aici:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5013137802035118&id=100000168447781
Puteti lua legatura cu el direct pe feizbuc
|
 |
|
EduardB wrote:La fel si cu ramele, cine stie ce "adaosuri" contin.
Le poti creste in casa, intr-o cutie cu maxim 15cm de pamant. Eu am avut crescatorie de rame pentru raci. Avantajul e ca hranesti ramele cu resturi de la rosii, castraveti, ardei, dovleac, deci ceea ce arunci.
|
 |
|
EduardB wrote:) O poza, la ce foloseste pompa aia si canistra? (imi plac cum arata in dulap, totusi: la ce folosesc? )
Tot la pozele alea de acum 7 zile?
Tot la acelasi acvariu pentru care a fost deschis topicul
Acum, ca se schimba regulat apa si e plin de plante, arata intr-un mare fel
|
 |
|