[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

- Samurai rock, in jur de 36 de kg, sint vreo 10 pietre mari si vreo 8-9 micute pentru acvariu, cele mari vor fi decor in afara acvariului:

image

- o radacina de mopan destul de mare, o voi folosi ca decor exterior:

image

image

- un aqua bonsai de la Aquadeco, are vreo 20 cm inaltime, va fi folosit in acvariu, mie imi place cum arata si voi incerca sa fac o trecere de la
bonsaiul din acvariu la cel din exterior:

image

image

image
Pina la urma este un singur sump, nu doua legate intre ele cum vroiai sa faci initial?
Hai Viitoru'!!!
Foarte faine pietrele, si eu cred ca ai mai putea adauga pietre mici. Oricum de senzatie, mai ales ca se vede din doua parti
Mai degraba apelezi direct la Cornel decat sa cauti prin petshopuri
De aceeasi parere sint si eu, un substrat vulcanic va fi exact ce ai nevoie. Fara substrat fertil,
in cazul asta nu ai nevoie de asa ceva, faci doar fertilizare in masa apei, e suficient.

Nu am inteles ce intaritoare ai desfacut, dar nu cred ca era nevoie. Aceeasi setare o am si eu
la acvariul de 468 de litri, in colturi in stanga si dreapta am tevile care duc apa in cele doua filtre
iar spray-bar-urile le am prinse cu ventuze pe intaritura H, exact ca in poza ta, cu jeturile de apa
spre laterale. Vezi ca exista niste fitinguri de la Eheim care e posibil sa te ajute la conectare, sint ceva
coturi pentru spray-bar.
Meserie te halesc
Foarte buna ideea
Hai ca arata foarte bine, nu te mai plange ca o baba
In cateva luni GSP-ul o sa invadeze pietrele
Arata foarte bine

Sa ne pui si o poza cu sumpul sa vedem ce a iesit...

Lumina poti sa o aprinzi cat mai tarziu posibil si sa pleci de la vreo 2-3 ore zilnic si sa o cresti pe o perioada
de 2 saptamani pina la ciclul normal. CUC-ul poti sa il introduci mai devreme daca parametri sint in regula,
sa zicem din saptamana a 4-a.

Ai valori mult mai mari la NO2 si NO3 pentru ca ai folosit piatra vie. Dupa parerea mea ar trebui sa fie ciclat in
4 saptamani. Ciclat, nu stabil, stabil va fi dupa cateva luni. Daca nu te arunci cu lumina e posibil sa nu ai alge,
folosirea pietrei vii are multe beneficii.
La ce anume nu te descurci cu programarea? E destul de simplu, daca ai nevoie de ajutor sa imi spui,
programul este facut de GHL (cei care fac si lampile pentru Dennerle).
Artur wrote:Chiar si asa mici, tot cea din dreapta mi se pare mai reusita, pe langa culori si adancime se vede foarte fain si reflexia in geamul din stanga

+1
Nicio problema Catalin, poti sa il tii pina iti ajunge noul suport si sa faci atunci masuratorile cu el.
Asa cum ti-am spus la telefon, ar trebui sa fie mai bine cu noul suport care iti permite sa ai lampile
pozitionate paralel si paralele cu latime bazinului si cu o distanta de 15-20 cm intre ele. Cred ca ar
trebui sa fie ok asa.

Acum mi-am adus aminte ca nu ti-am dat binete
Varianta cu IN-ul sus si OUT-ul jos este ok daca vei curata/schimba perlonul odata pe saptamana. Altfel
nu este o varianta indicata. Toate filtrele de firma merg pe varianta cu circulatia apei de jos in sus, nu vrei sa bagi
inapoi in display mizeria, mai ales daca umbli rar la filtru. Varianta corecta este cu prefiltru separat. Sau aia
pe care o construiesc eu

... never say never
Am mai strans una alta, mi-a venit filtrul de inox de la AquaMedic, arata chiar fain, mi-a venit lampa cu leduri
de la GHL, maine sper sa iau si o parte din decoruri. Urmeaza ceva poze cu ce am strans dupa runda de achizitii
de saptamana asta.

Am vorbit si pentru mobilierul de la birou, cel mai probabil renovarea va avea loc in ultimele doua saptamani din iunie.
Rundas wrote:Lesin.

Cred ca pana la urma apelez la tomberonul lui mister koala. Ma refer la filtrul lui...

Sfatul meu, si o sa il gasesti cam peste tot pe aici pe forum si pe alte forumuri, este ca peste un anumit
volum al acvariului sa se foloseasca sump, sa zicem undeva de la 250-300 litri in sus. E mai simplu si ai
loc suficient pentru cele 10 procente

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: