[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Din ce stiu eu nitritii nu sint factor limitativ pentru bacterii. Amoniacul este factor limitativ de la o anumita
cantitate in sus. Dar poate ma insel, desi nu cred, as fi gasit in sutele de pagini pe care le-am citit pina acum...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page

Gasesti factorii limitativi in prima postare...

Cu stocarea nu stiu la ce te referi, nu am citit chiar toate postarile...
Pai maine ma duc sa scot si sonda dintre rinichi si vezica, alta operatie alta petrecere ca sa zic asa
Da' frate, cand te apuci de ceva nu incerci sa te informezi cat de cat inainte? Topicul meu e sticky, il vezi imediat
ce deschizi rubrica respectiva. Macar de curiozitate si daca il citesti intelegi despre ce e vorba in propozitie...
In jur de 400-500 sus, 200-250 la mijloc si 100 pe nisip.
Exista multe produse care iti promit ca le bagi in acvariu azi si maine poti baga pestii. Stability e un produs ok,
dar nu rezolva problemele peste noapte. Nu exista niciun produs de genul asta.
Filtrarea nu depinde de marimea acvariului, depinde de incarcarea biologica. Asa ca mai bine il
faci mai mare si suplimentezi filtrarea cand poti, acvariul e mai greu de upgradat, filtrarea nu...
... nu il mai lauda ca e superstitios
Ok peste noapte nu poate fi, nu stiu ce nivel au nitritii. tinein acvariu dar un nivel mare nu dispare
peste noapte daca nu e ciclat filtrul...
... adica ai rabdare frate, daca folosesti metronizadol e normal sa se decicleze filtrele...
alexx88 wrote:Ah, ok. Ma gandeam ca oricum o sa trebuiasca sa fac schimbul de apa dupa ciclare si il rezolv atunci. Am deja 6 zile de cand mi-a crescut nivelul nitritilor. Mai e mult de asteptat?

Inca pe atat in mod normal... a doua parte a ciclului.

Da' am si eu o intrebare: cand va apucati de acvaristica nu va documentati si voi putin? E al doilea topic
in care dau peste aceleasi "simptome"...
Pai de unde crezi ca sint nitritii? Exista niste tulpini de bacterii care transforma amoniacul in nitriti si alte
tulpini de bacterii care transforma nitritii in nitrati. La tine deocamdata sint bacteriile din prima etapa a
ciclului, urmeaza sa se dezvolte si celelalte. Ai rabdare...

Ai citit pina acum ceva despre ciclul azotului si filtrarea biologica? Daca nu ar fi cazul sa studiezi putin...
O mana mare de chaeto?!
Cand ajunge parmetrul inapoi in Bucuresti poti sa il iei si sa masori nivelul de lumina.
E un topic special pentru parmetru la Hardware...
Vezi ca vreau si eu o manuta din chaeto aia pe care o ai saptamana viitoare, sper sa se mai inmulteasca pina atunci
Daca vrei sa omori si bruma de bacterii care sint in medii atunci poti sa le speli cu apa fierbinte.
Dar nu cred ca vrei asta. Ai rabdare, in cateva zile nitritii o sa inceapa sa fie oxidati in nitrati... e ciclul
normal, ciclarea mai dureaza.
Arata fain si o sa arate si mai bine cu pesti
De unde ai backgroundul?
Saptamana asta si cea viitoare nu am timp, dar peste 2 saptamani pot sa dau o fuga la tine in una din zile
si sa te ajut sa faci setarile.
De acord ca algele fac parte din ecosistem, dar se poate si fara alge si piatra vie ajuta in directia asta. Chiar daca are spori.
Asa cum am spus, cu putina grija si fara graba la iluminare cred ca poate sa treaca perioada initiala fara alge.
Ce o fii in cativa ani, va vedea.
De ce crezi ca toate acvariile trec prin faza de alge? Eu la acvariul meu nu am avut pic de alga, si asta cred ca
datorita faptului ca am folosit piatra vie. Ciano a parut la mine dupa aproape 1 an, timp in care nu am avut nici macar diatome...
O sa vedem ce bonsai gasesc, cum arata si daca se preteaza sa il modelez ca pe cel de interior.
Poate sa fie si un contrast, nu neaparat o asemanare (paralela) intre cei doi bonsai. Eu ma gandeam
la Carmona... Dar un contrast in aceeasi linie ca sa zic asa...
Inteleapta alegere

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: