[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Skimmer de forta pentru acvaristi seriosi.
*** Sistem cu injector Becket ***

Alte detalii un pic mai tarziu.

pm / mail

Zilele astea posibil sa raspund mai greu.
Galeria este blocata de multa vreme. A ramas pentru arhiva.
As vrea sa gauresc un geam de 5 care desparte un bazin.. Gaura cu diametru de 45 (?!).
As vrea sa gauresc un geam de 5 care desparte un bazin.. Gaura cu diametru de 45 (?!).
andrush84 wrote:execut piese la strung pt filtre externe in special pt tetratec insa si pt alte tipuri de filtre cu exceptia sa aveti cealalta piesa ca model...Materialul folosit nu este plastic caci pocneste la un moment dat ci ceva mai rezistent,aluminiu ,cupru ,etc.Detalii privat

deic doar pentru apa dulce.. Cuprul este extrem de toxic in bazinele marine.
una e la mine
Va semnalez doar un eveniment important pentru orice acvarist:
Intalnire cu Ching Chai

Detalii:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21165.page
mael222 wrote:..
Nu am sa uit privirea sotiei. Trebuie sa am o discutie, ....

Tare! asteptam deznodamantul
(celor 10 bule/sec!!! - pare f mult.. dar poate si a discutie - poate ramai fara acvariu ) )
bai iti trebe un mancator de nisip si sau stea din aia care se plimba prin nisip. Sa tina plaja curata

.. in bazinul lui Mihai Anghel
Dan wrote:Ca tot discutam de ventuze, mie mi se pare foarte misto sistemul de prindere de la nanoprop 5000 , cel cu "piulita", nu inteleg de ce nu l-au adaptat si pentru modelul asta mai mare.

este foarte naspa. Sistemul ala merge. o vreme. dupa care apar alge, coralina, se mai curata, se mai gripeaza, devine frustrant, bagi manutzele pe dupa pompa sa strangi piulitza.

Naspa.

Nu cred ca cel mai bine e cu magnet.
viulian wrote:A
Intrebare - de ce ai renuntat la reactorul cu sulf ?

pentru ca dupa ce a ajuns Nitratul ~0.2 nu a mai crescut.
Eu il reglam dupa cum mi-a zis Toni (de la care l-am primit) cu debit ff mic (un pic mai tare decat la picatura.
Miros de sulf (acid sulfuric) aparea daca se oprea debuitul sau scadea spre 0.
In reactor apa intra pe jos, prin pat de perle de sulf (habar nu am ce material e, dar e ieftin - Aquamedic) si se ridica apoi prin spartura de coral. Adicatelea, dupa ce formeaza acid sulfuric asta poate sa aibe treaba cu carcarul ala si se mai neutralizeaza. N-am avut deloc probleme cu pH-ul.
Atunci cand aveam bazinul in Cotroceni aveam 3 corali mai rezistenti, , cam aceiasi pesti si nitrat intre 50 si 100.

Faceam schimb de apa masiv si scadeau de la 75 la.. 50 apoi o luau de la capat.
Filtrarea era prost gandita, aveam si cateva kile de fosfat (testele de genul sera si JBL se colorau ) asa ca aveam si ceva alge.
Parte din vina o avea si caldura.

Pana in ziua cand m-am hotarat sa cresc corali... Foloseam absorberul de la Aquatic naure, care scotea.. de la 50 ajungea poate la 30 (volum mare de apa) apoi o lua de la capat.. Hraneam masiv (hehe era o placere sa dai cate un peste la 2-3 zile anemonei, diverse chestii pentru clowni care faceau icre mari si numai bune de eclozat, diverse prafuri ca sa nu ramana seaapple-ul nemancat.

La tine poate nu e cazul, dar la mine, cu filtrarea pe care o aveam, cu skimerul pe care il aveam nu reuseam mare lucru.

am incercat aditia de Vodca cu ceva rezultate pozitive. usor complicat din moment ce in week-end nu era nimeni acolo..

Apoi am schimbat un pic filosofia. Cel mai radical lucru l-a produs reacorul cu sulf: nitrat 0 in aprox 2 saptamani (de pe la 50ppm). Pe de alta aprte asta a fost un soc pentru anemona mea...
Acum imi doresc sa am 5ppm nitrat dar nu pot (am desfiintat de mult reactorul cu sulf).

Ai grija ca purigenul are bilutele alea foarte fine.. Ai nevoie de un "bag" sau un ciorap f fin.
Daca inceopi sa te dotezi cu niste aparatura, reactoare, poate le gandesti la o dimensiune numa' buna pentru noul tau acvariu, mai mare

LE: eu m-am luptat cu nitrati mari la ~400 l
sau
microbacter 7
bacterial bloom?
Va rog sa observati ca sunt pesti.. ~ reef safe

S-a lucrat un pic la treaba asta:

La mine se evapora 10-15l pe saptamana..

La toata lumea se evapora (cantitatea depinde de temperatura, de agitatia apei de la suprafata, de suprafata apei).

O alta metoda sigura de a reduce NO3 este reactorul cu sulf.
La mine a functionat. Odata adus la ~0 a cam ramas in zona asta (am si biopellets)
viulian wrote:Salut!

Nu stiu cat din 'instabilitate' se datoreaza mutarilor, dar sunt convins ca totul se rezolva cu schimburi de apa mai des nu ?
La tine NO3 e foarte mare ... ori nu faci schimburi de apa, ori hranesti exagerat de mult ... ori ai ceva acumulari pe acolo care trebuie investigate.

Imi place insa aceasta contradictie a reef-urilor toti insista ca piatra vie ofera SUFICIENTA filtrare, dar isi tin apa atat de curata (si bacteriile la limita foamei sa zicem) incat devine mai linistitor sa completezi cu bacterii si sa tii acvariul asa la limita.
Zic de toti, dar asa fac si eu aproape 50% schimb saptamanal, hranit doar cat se mananca fara surplus (dureaza mai mult, dar cred ca muncesc mai putin pe termen lung) si tinut la limita.

Planul pentru noul acvariu este excelent, l-am vazut aici in alt topic, facut cu sticla ultra clara - arata bestial.
Daca iti iese success astept poze

Eu nu sunt de acord cu aceasta parere... in apa de osmoza am 0.06 ppm, altii in Buc au mai mult. schimb de apa in acvariul meu cu fosfat ZERO inseamna AdDITIE de fosfat. in cazul unul schimb mare, mai mult fosgat. Deci schimbul de apa NU este un panaceu... 50% schimb ar insemna dezastru, din moment ce am corali care la. 03 se simt rau si nu se mai deschid.
viulian wrote:Doar ca vreau acvariul bec de alge asa ca am purcesc cu H2O2 ...

?!?! poti sa detaliezi?

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: