Message |
|
|
 |
|
Actualizare.. 3 luni cu aproximare de la demararea proiectului.. 200L brut.. cateva date legate de lumina 4x24w (2x 865 Osram, 2x830 Osram), filtrare un JBL CristalProfi e901, Fertilizanti gama Masterline cu 8h iluminare **vechiul proiect o sa ajunga transformat intr-un paludarium.. de moment e inca in constructie
|
 |
|
[  putina evolutie , de la ultima postare ..
|
 |
|
Aveam un intern ...si mi-am adus un Eheim 2211 ...brut am 72L ...acum cu plante cioate si toate cele scade semnificativ ..eu cred totusi ca face fata filtrul pe care-l am ...
|
 |
|
DA Stefan initial incercasem cu apa oxigenata ...cu schimb de 50% mai apoi ..si culmea se extindeau, ca mai apoi un amic a venit mi-a vazut ''borcanul'' si mi-a recomandat tratament cu furazolidon 1 /3 /5 zile ...sunt pe a 5-a zi ..si totul merge struna, au disparut musafirii ,deci curand poate chiat maine *21/07/'15 o sa dau un restart si filtrului + schimb de 50% din apa acvariului ...daca nu iti cer prea mult ai putea sa imi lasi un pm cu varianta pe care o spuneai tu ? te rog ,daca nu e prea mult deranj ...
P.S. ma consider cel mai rebel detinator de ''borcan'' ,am stilul meu si o perspectiva in afara tiparelor fixe
|
 |
|
Va multumesc ,nu sa schimbat nimic la lumina ..doar pozitionarea lampii ...intre timp am mai adus cateva modificari ''borcanului'' meu cam asa ne prezentam(a 2ua poza )
In prima poza am captat problema cu ,care apelez la sfaturile voastre ...e vorba de cianobacterii si m-am informat ca ar merge tratament cu furazolidon ,ce nu am reusit sa gasesc cam pe nicaieri cantitatea de furazolidon / litru , toate acestea fiind spuse va rog pe cei care sunteti in cunostinta de cauza sa imi oferiti un sfat , va multumesc de moment,numai bine
|
 |
|
 24 05 2015 ..evolutia borcanului meu
|
 |
|
... vallisneria o infingi foarte putin in gazon ...sa ii se vada din radacini ...echinodorus o bagi normal in substrat ..iar gazonul pe tufe la 2 -3 cm distanta intre ele , succes cu proiectul si ape limpezi!
|
 |
|
...pai da , ma numesc Andrei ..am 29 de ani ..si restul zile ..varsator , muncesc  ) ...cat despre lumina neconform distribuita e pentru ca in coltul dreapta mai slab luminat am buturuga cu o anubias pe care o feresc de contactul cu lumina puternica , a carei frunze deja prezinta depuneri de alge, deci sa fiu mai explicit am ridicat mai sus lampa si am fixat-o putin spre stanga tocmai pentru motivul alge,va multumesc atat pentru vorbele bune cat si pentru critici.
|
 |
|
Acvariul undeva la 73L
Filtru intern Aquael 2+
Filtru extern Eheim 2211 *cu 3 medii de filtrare separate de bureti
Lumina - Beamswork LED light clip clamp 3W x6 6500k daylight
3 Cory Trilineatus
5 Microrasbora galaxy
3 Schuberti
15 Rasbora brigittae
|
 |
|
...Si eu afirm acelasi lucru privind asemanarea cu substratul Tropica ... eu l-am ales pe acesta si nu regret in nici un moment ...fertilizez cu easy carbo, micro + macro si totul decurge bine
|
 |
|
..eu personal chiar il recomand cu incredere mai departe ..isi face treaba buna ..si ca pret e accesibil ... eu nu vreau altceva ..si pe viitor tot asa ceva o sa folosesc, va multumesc
|
 |
|
Desigur ... nici o problema ,eu cred ,ca e undeva intre 1 - 3 mm granulatia lui
|
 |
|
JBL proscape plant soil Brown
|
 |
|